Liigakonkari siirtyy yllättäen Sveitsin kolmosdivariin – ”Peliura paketoitaneen tällä reissulla”

Kuva: Tapio Hämeen-Anttila

Otto Moilasen (kesk.) seuraava pysäkki on Etelä-Sveitsi. Kuva: Tapio Hämeen-Anttila
Otto Moilasen (kesk.) seuraava pysäkki on Etelä-Sveitsi. Kuva: Tapio Hämeen-Anttila

Kesken kauden Loviisan mukaan viime kauden Salibandyliigassa hypännyt Otto Moilanen palaa Sveitsiin. Tällä kertaa joukkue on kolmosdivisioonan SU Mendrisiotto.

290 liigaottelussa NST:n, Josban, Erän ja Loviisan paidassa 267 tehopistettä tehnyt Moilanen on aiemminkin viettänyt vuosia Sveitsissä valmentaen ja pelaten UHC Thunissa, GC Zürichissä sekä Lok Reinachissa. Mies on piipahtanut myös Ruotsissa Storvretan paidassa.

Syitä lähteä Sveitsin kolmosdivariin löytyy pelaamisen lisäksi muistakin asioista.

– Asuminen Etelä-Sveitsissä Ticinon kantonissa on ollut pitkään unelma itselleni ja vaimolleni. Lisäksi seuran järjestämä työ on mielenkiintoinen, Moilanen kertoo.

Sarjan sisällä taso heilahtelee rajusti, eikä Moilanenkaan oikein tiedä, mitä odottaa.

– Hyppy tuntemattomaanhan tämä on. Todella vaikeaa arvioida pelaajien ja sarjan tasoa. Viime kaudella joukkue oli lohkojumbo, joten siitä pitäisi ainakin parantaa.

Moilanen suorittaa Itä-Suomen liikuntaopistolla valmentajan ammattitutkintoa, ja myös Sveitsissä tehtävänä on pelaamisen ohella konsultoida seuran valmentajia. Tuleva kausi lienee pitkän pelaajauran viimeinen.

– Kaksi edellistä kautta on mennyt pipariksi selkävaivan takia. Keväällä selvisi, että kyseessä on hyvänlaatuinen luukasvain, joka on nyt hoidettu kuntoon ja se mahdollistaa taas täysipainoisen pelaamisen. Todennäköistä kuitenkin on, että peliura paketoidaan nyt tällä reissulla, Moilanen toteaa.

3 comments

  1. En ihmettele kyllä yhtään jos Ticinossa asuminen on ollut pitkään unelma, aivan mahtavan näköstä seutua! Ja jos tuolla saa vielä pelata salibandya ni eipä sitä varmaan tarvinu kovin montaa kertaa miettiä. Onnea vaan kovasti matkaan!

  2. Onko 3 div Sveitsissä, kolmanneksi korkein, vai niinku Suomessa neljänneksi korkein sarjataso? Mutta ei varmaan hirveesti edes väliä…

  3. Mendrisiotto pelaa 2. liigaa. Sveitsissä sarjatasot menee NLA, NLB, 1. Liiga, 2. Liiga ja 3. Liiga.