SSV-legenda Järvi jatkaa mittavaa uraansa

SSV-ikoni Mikael Järvi ei vielä hyydy, vaan jatkaa liigakentillä seuraavat kaksi kautta. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

SSV-ikoni Mikael Järvi ei vielä hyydy, vaan jatkaa liigakentillä seuraavat kaksi kautta. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen
SSV-ikoni Mikael Järvi ei vielä hyydy, vaan jatkaa salibandykentillä seuraavat kaksi kautta. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan SSV julkisti maanantaina seuraikoni Mikael Järven tehneen jatkosopimuksen helsinkiläisseuran kanssa. Tuoreen sopimuksen myötä joukkueen kapteeni nähdään SSV-paidassa ainakin seuraavat kaksi kautta.

Peräti 10 liigamestaruuden Järvi, 36, johtaa kaikkien aikojen Salibandyliigan pistepörssiä. 450 pelatussa runkosarjaottelussa hän on mättänyt 667 (340+327) tehopistettä. Lisäksi pudotuspeleissä 169 ottelussa ovat syntyneet tehot 138+116=254.

Järven ottelumäärä runkosarjassa on myös liigahistorian suurin. Mikäli Järvi pysyisi kunnossa ja pystyisi pelaamaan lähes ehjät kaksi kautta, ylittäisi hän maagisen 500 ottelun rajapyykin.

Mikael Järvellä on tilillään myös kaksi maailmanmestaruutta Suomen maajoukkueen paidassa vuosilta 2008 ja 2010.

17 comments

  1. …muiden mahiksia taas ens kaudella, moneskohan mitali putkeen se on keväällä kaulassa?

  2. Mutta kysymys kuuluu edelleen: mistä korvaajat ykkös- ja kakkosketjujen senttereille? Kekkonen ja Forsten olivat pahoja menetyksiä.

  3. Vähän ongelma SSV:lle kun organisaatio on laiska ja tuntee aina ainoastaan maajoukkueessa mukana olevat kaverit eikä niistä ole ketään saatavilla. Monta hyvää olis ollu mahdollisesti markkinoilla mutta myöhäistä jo.

  4. Meinaat että organisaatiossa vaikuttavat Amu, Santtu Manner, Petri Huttunen, Markus Huhtimo, tuntevat ainoastaan mj-pelaajia? Eiköhän Kurrelle ole lyöty lista kouraan pelaajista jotka joukkueeseen halutaan. Toki näiden perässä on monta muutakin jengiä. Ja tosiaan, liigan kaksi ehkä parasta sentteriä jätti jengin. Todella vaikeita paikattavia. Muille paikoille kyllä laatua riittää, jos Toivoniemi jatkaa. Jos ei niin saa korvaaja olla todella hyvä, muuten ei tapella mestaruudesta.

  5. Jos katsoo hankintapolitiikkaa niin siltä se näyttää. Uusien lupaavien huippujen tuominen sisään niin että rooli kasvaa pikku hiljaa on epäonnistunut eikä omia junioreita ole arvostettu. Käytetään silloin kun on hätä ja kun taas saadaan huippuja hankittua muualta, nämä lyödään sivuun. Tällainen joukkueenrakennus ei enää riitä mestaruuteen kun vastassa on paljon yhtenäisempiä ja järkevämmin kasattuja joukkueita ja hyvä niin. Toinen vastaava joukkue Classic on nyt Rantalan aikana järkevöittänyt omaa toimintaansa reilusti ja joukkue alkaa näyttää todella hyvältä ja ikärakenne loistavalta. Nuorille on annettu mahdollisuuksia ja ovat ne käyttäneet. Mutta ei näytä Kurre, Amu tai kuka sitten hankintoja oikeasti tekee oppineen. Pasi Laitilako tähän on nyt se tuore ratkaisu?

  6. liigan pitäs oppia jotain siitä kun legendat lopettaa. Jotain tapahtumaa siihen vaadittais, pikkuhiljaa isommaksi näiden legendojen viimeisiä pelejä.

  7. No, SSV:ssa junioripohja on sen verran ohut että sieltä ei joka vuosi nouse näitä ”Roni Laasosia”. Toki se on oman toiminnan, tai sen puuttumisen tuotosta, mutta jos siellä ei koutsin mielestä ole riittävästi potentiaalisia pelaajia, niin ne on silloin hankittava muualta. Pitkäänhän tämä toimikin, ja siksi junioripuolen panostukset eivät ole olleet riitäviä toimivan pelaajapolun rakentamiseen. Nyt siellä on kuitenkin käsittääkseni herätty tähän todellisuuteen, mikä on toki hieno homma. Mutta en nyt ihan heti keksi lajia, tai sarjaa, jossa jokainen joukkue on ns omavarainen, eli pyörii vain omien kasvattien voimalla. Ostoksilla on käytävä ja jos paukkuja riittää, niin miksi ei hankittaisi valmiita huippuja muualta? Täytyy nyt kuitenkin sekin sanoa, että kun SSV on näitä huippuja muualta naarannut, niin suurin osa on pelannut pitkän siivun viikkaripaidassa. Ei sentään mitään Jokerimeininkiä, jossa joka kausi hankitaan uusi joukkue. SSV hankkii paikatakseen aukkoja kokoonpanossaan. Toki Vappula tässä se poikkeus joka vahvistaa säännön.

  8. Nyt oli parempaa settiä Nuijalta. Näin menee ja pitkään SSV sai valita parhaat pelaajat päältä varsinkin tuolta 80-luvun taitteen pelaajista. Ja ne pelasi pitkään, osa vieläkin. Samalla tämä on tämän hetken ongelmien ydin sillä niitä seuraavan sukupolven huippuja ei ole, kun niitä ei tarvinnut hankkia, ja vaikka saikin viime kaudella hankittua Kailialan, Stenforsin ja Laxin se väli puuttuu käytännössä kokonaan. Ja sillä tavalla joukkuekaan ei ole niin tiivis enää kuten aikanaan. Vaikea tilanne nykyhetkessä mutta poiki tietenkin hirveän läjän mestaruuksia aiemmin.

  9. Meýer pystyy pelaamaan sentterinä, Hapan tasonen ei oo, mutta Kekkosen pystyy jotenkin korvaamaan, ehkä? Täällä taas iän ikuista naarausvikinää, mutta antaa poikain puhua…

  10. Silloin kun joukkueessa on määräävä ikärakenne yli 30 vuotiaissa pelaajissa voi syntyä liian iso ero keskusteluissa ja herjoissa parikymppisten pelaajien välillä.
    Muistellaan entisiä mestaruuksia ja perustetaan kaikki menneisiiin hyviin aikoihin.
    Esimerkkejä löytyy paljon kun yhteistä kemiaa ei synny, tässä voi olla SSV:llä haastetta.

  11. Samaa ajoin takaa myös minkä Pukukoppi tiivisti. Materiaali oli viime kauden SSV:llä sarjan paras ja osittain pelaaminenkin mutta yhtenäisyys ei vaikka Happeen tasolla. Enkä tarkota nyt vaan joukkuehenkeä vaan pelaajien taustoja ja eri kokemuksia. Nyt on lisäksi poistunut laatua joukkueesta joten tehtävä ei helppone.Mutta täytyy myös antaa SSV:lle ja Kurrelle pisteitä siitä että on saanut pidettyä 30 vuotiaat mukana amatöörilajissa. Jos kaikki olisi juniorijoukkueita niin sarjan uskottavuus kärsisi.

  12. Kandee myös muistaa,ettei Happee mestaruuttaan junioreilla voittanut! Kotovaara istu lähes koko plaijarit penkillä. Heidän ratkaisumiehet on jo ihan miehen iässä…

  13. Happeen tarina on hyvä esimerkki yhtenäisyydestä kaikilla tasoilla. Ensin voitetaan junioreissa mestaruuksia ja sitten kun ollaan riittävän kokeneita tulee palkintona mestaruus.
    Totta myös sekin että Kurre on tehnyt hyvää duunia monta vuotta ja saanut pidettyä pelaajat motivoituneina pitkään. Nuorennusleikkaus olisi kuitenkin pitänyt tehdä muutama vuosi sitten..

  14. Mä en edes aja takaa sitä että pelaajien hankkiminen muualta olisi väärin. Tietenkin niitä hankitaan muualta jos omista junioreista ei niitä löydy tai junioreihin ei panosteta sillä tavalla. Sehän on vaan valintakysymys seuran sisällä. Enemmänkin kyse on tuosta Pukukopin yllä mainitsemasta nuorennusleikkauksesta ja että sitä ei ole tehty. Tietenkin vaikeaa se onkin silloin sitä varmaan miettiä kun mestaruuksia tulee. Voi myös kysyä kiinnostaako Kurrea edes lähteä rakentamaan joukkuetta ihan alusta. Tai Amua joka on saanut työskennellä valmiissa pöydässä pitkään.

  15. Turhaa haiskahtaa, Kekkosta en kyllä lähe koskaan aliarvioimaan! Loistava pelaa, yksi suosikeista viime vuoden jengissä. Jonkun pitää vaan täyttää 2 sentterin suuret saappaat. Hapakin tuli silloin joskus ”isojen poikien” varjoista valoihin, ja pisti vielä vähän paremmaksi:-). Nyt ois jollain uudella kyvyllä näytön paikka…