NST:n naisille tärkeitä sopimuksia – Hakkarainen jatkaa, Suoreijus tekee comebackin

NST:n naiset tekivät tärkeitä kiinnityksiä. Arkistokuva: Iiro Karesniemi

NST:n naiset tekivät tärkeitä kiinnityksiä. Arkistokuva: Iiro Karesniemi
NST:n naiset tekivät tärkeitä kiinnityksiä. Arkistokuva: Iiro Karesniemi

Lappeenrannan NST:n naisten Salibandyliiga-joukkue on vastikään solminut tulevaa kautta ajatellen kaksi seuralle mieluisaa sopimusta.

Yhden vuoden jatkosopimuksen on allekirjoittanut NST:n pitkäaikainen tähtipelaaja Juuli Hakkarainen, joka tähtää liigamenestyksen lisäksi naisten maajoukkueen peleihin.

– Ura on edennyt askeleittain. Seuraava askel ja tavoite olisi vakiinnuttaa paikka maajoukkueessa ja omalla tekemisellä auttaa NST taas kohti liigan kärkeä, Hakkarainen toteaa seuran tiedotteessa.

Uutta tulemista liigatasolle vuoden tauon jälkeen yrittää loukkaantumisista aikoinaan kärsinyt Heli Suoreijus. Hänellä on NST-paidassa 11 kauden ajalta tilillään 165 runkosarjaottelua, joissa hän on tehtaillut 116+59=175 tehopistettä. Mitaleitakin löytyy vuoden 2006 SM-kullan lisäksi kaksi hopeaa ja viisi pronssimitalia.

– Kiinnostus lajia kohtaan ei ole hävinnyt missään vaiheessa. Keväällä aloin treenata ja näyttäisi siltä, että aiemmat vaivat on nyt selätetty. Siitä lähti ajatus, että jos sitä vielä pelaamaan. Nuorempia kiusaamaan tai päinvastoin, Suoreijus kertoo seuran nettisivuilla.

Heli Suoreijus on pelannut urallaan 31 naisten maaottelua, kun taas Juuli Hakkaraisella niitä on vyöllä yhdeksän kappaletta.

NST:n naisten päävalmentaja Lasse Kurronen on varsin tyytyväinen sopimuksiin ja tämänhetkiseen tilanteeseen.

– Ensimmäinen tavoite alkaa olla saavutettu ja ensi kaudella joukkueessa on päällä kilpailutilanne. Silti en lähde sanomaan, että joukkue olisi valmis. Meillä on ensi viikolla parin päivän leiri, johon osallistuu enemmän pelaajia kuin tähän asti julkaistut nimet. Pari pelaajaa olisi vielä toivelistalla, Kurronen sanailee NST:n uutisessa.

NST:n uutinen aiheesta.

7 comments

  1. Kyllä, NST:n pelejä, varsinkin naisten, pitkään seurranneena, hyvä uutinen, jossa myös uutisarvoa, ainakin minulle ja varmaan monelle muullekkin, vaikkakin ei kai Jonsku:lle.

  2. Tällaisia provosoivia Jonskuja valitettavasti on näillä(kin) palstoilla, lienee joku teini-ikäinen poikanen, joka ei ymmärrä naisten salibandyn merkitystä. Heittelee huvikseen herjoja palstoille. No, minäkin provosoiduin. Tosiasiassa: kyllähän naisten maajoukkueessa pelanneen pelaajan paluu liigaan on uutinen siinä kuin joku pelaajasiirto miesten divarissa seurasta toiseen.

  3. Kyllä naisten salibandylla on merkitystä. Sitä ei kannata kiistää. Merkitystä on vain erittäin harvoille ja näiden lajipalstojen tilaa ei siihen määräänsä enempää kannattaisi käyttää.

  4. Näillä palstoilla kyllä miesten salibandy on suuhteessa ”turhakin” suuri naissalibandyyn verrattuna. Nyt heinäkuu 2014 jutuista 35 on mies Sb ja 7 nais Sb juttua, joista 3 on itseasiassa molemmissa kategorioissa. Joten nais Sb osuus on vain 9.5 % (4×100/42) koko tarjonnasta.

  5. Varmasti paras ratkaisu olisi että kaikilla: junioreilla, divarilla, naisilla ja miehillä olsi omat sivut tai ainakin kuten seurojen sivut yleensä. Nyt tässä on sellainen soppa joka ei palvele ainakaan miesten tai naisten salibandyä jonka pitäisi olla kiinnostava myös huippu-urheiluna.

  6. Jonsku. Jotenkin huvittavaa, että miehillä (etenkin nuorilla?) on tarvetta tulla provoamaan naisten salibandyä koskeviin uutisiin. Hanki elämä ja mieti sitten tarve uudelleen. Jos ei löydy niin sitten voi mitään.