SB Vaasa pestasi jääkiekkoilijan – viimeksi salibandya liiton sarjoissa C-juniorina

SB Vaasa julkaisi kaksi uutta sopimusta. Arkistokuva: Esa Haanperä

SB Vaasa julkaisi kaksi uutta sopimusta. Arkistokuva: Esa Haanperä
SB Vaasa julkaisi kaksi uutta sopimusta. Arkistokuva: Esa Haanperä

Viime kaudella aina liigakarsintoihin saakka päässyt SB Vaasa jatkoi joukkueensa julkistamista nettisivuillaan. Jatkosopimuksen seuran kanssa teki Mikko Kuusisto, mutta mielenkiintoisempi nimi on uusi tulokas, Jesse Palmberg, jolla on kokemusta lähinnä jääkiekon puolelta.

Vielä muutama kausi sitten vaasalaisen Woodcuttersin parhaimpien pisteniekkojen joukkoon kuulunut Kuusisto on profiloitunut enemmän puolustavaksi hyökkääväksi nykyisessä roolissaan SB Vaasassa. Joukkueen valmentaja Marko Luoma on hyvillään tehdystä jatkosta.

– Mikko on äärettömän tärkeä joukkuepelaaja, joka ajattelee aina joukkueen etua ennen omia tehopisteitä. Hänet voi heittää kentälle kovaankin paikkaan, sillä hän noudattaa aina taktiikkaa sataprosenttisesti ja puolustaa erittäin hyvin, Luoma kommentoi seuran nettisivuilla.

Palmberg pelasi viime kaudella jääkiekossa Suomi-sarjaa vaasalaisessa Red Ducksissa. Lätkäpuolelta tehdyn yllätyskiinnityksenkin suhteen päävalmentajan mietteet ovat hyvät.

– Jessen vahvuuksiin kuuluu kova liike, röyhkeys sekä kyky haistaa paikat ja hakeutua tonteille maalin edessä. Suoraviivainen pelaaja, joka näkee hyvän pelikäsityksensä ansiosta koko kentän. Uskon että Jessestä on meille paljon iloa jo tulevalla kaudella, Luoma avaa.

Viimeksi liiton sarjoissa C-juniorina Kristiinankaupungin SC Saragozassa pelannut Palmberg, 25, lähtee kauteen nöyrin mielin.

– Tunnen Haakanan Tepon entuudestaan ja hänen myötään päädyin mukaan SB Vaasan treeneihin. Kulki ilmeisesti sen verran hyvin, että valmentaja päätti tarjota sopimusta. Nyt lähdetään sitten tekemään töitä sen eteen että myös peliaikaa irtoaisi, Palmberg kommentoi siirtoaan.

Eroavaisuudet lajien välillä tulevat esille myös Palmbergin kommenteista seuran nettisivuilla.

– Uskon että pystyn tuomaan joukkueeseen ainakin nopeutta, sekä jääkiekkokaukaloista tarttunutta kovuutta. Pelisysteemi salibandyssa on vähän toisenlainen, ja se vaatii vähän totuttelua. Kun paitsiota ei ole, niin hyökkääjät voivat hakea avauksia vähän toisella tavalla. Tietysti myös säännöissä on eronsa, mutta kyllä siihen on jo tottunut että sitä mailaa ei voi ihan samalla tavalla lyödä kuin kiekossa.


SB Vaasan uutinen aiheesta.

One comment