Suomalaislegenda Hannes Öhman lopettaa huipulla – ”Aion antaa lisää aikaa perheelleni”

Hannes Öhman pääsi juhlimaan urallaan seurajoukkueiden Euroopan mestaruuksia. Tässä tunnelmia vuoden 2012 syksyltä Kuva: IFF

Hannes Öhman pääsi juhlimaan urallaan seurajoukkueiden Euroopan mestaruuksia. Tässä tunnelmia vuoden 2012 syksyltä Kuva: IFF
Hannes Öhman pääsi juhlimaan urallaan seurajoukkueiden Euroopan mestaruuksia. Tässä tunnelmia vuoden 2012 syksyltä. Kuva: IFF

Hannes Öhman, 37, kertoi lopettamispäätöksestään eilen ja ilmoitti samassa, että toimii ensi kaudella Storvretan katsomovalmentajana ja kuuluu Stefan Forsmanin valmennusryhmään.

Ahvenanmaalta ponnistanut Öhman ehti pelata Ruotsin Superliigassa 15 kautta ja on sarjan kaikkien aikojen paras maalintekijä 474 maalillaan. Öhman voitti menestyksekkäällä urallaan Balrogin, Falunin ja Storvretan paidassa kaikkiaan neljä Ruotsin mestaruutta.

Suomen maajoukkueessa Öhman esiintyi 116 kertaa, ja teki näissä otteluissa 87 maalia ja syötti 47. Suomessa Öhman pelasi 1990-luvulla 64 ottelua ÅSC:n riveissä tehoin 68+28.

– Nyt on aika lopettaa. Olin kevään mittaan paljon perheeni kanssa ja nyt tuntuu siltä, että haluan antaa heille yhä enemmän aikaani. Samanaikaisesti minulla ei ole enää riittävästi motivaatiota satsata tulevaan kauteen. Kesti kauan tehdä tämä päätös, mutta kun on pelannut 20 vuotta huipulla, ei halua tehdä hätiköityjä ratkaisuja. Ratkaisu tuntuu tällä hetkellä täysin oikealta, Öhman kertoi Aftonbladetille.

Jutussa kerrotaan, että Öhmanin pelipaita numerolla 14 aiotaan jäädyttää syksyllä ja nostaa Storvretan kotihallin Fyrishovin kattoon.

Aftonbladetin artikkeli

Pääkallo.fi:n arkistojuttu helmikuulta 2013:
Henkilökuvassa Super-Hannes: maaliruisku, kuumakalle, isä

2 comments