Czech Open Falunin juhlaa – Happee taipui puolivälierässä

Viime kaudella SB-Pro:n paidassa kultaa huuhtonut Laura Manninen (vas.) pääsi nyt juhlimaan Czech Openin voittoa. Kuva: Jari Turunen

Viime kaudella SB-Pro:n paidassa kultaa huuhtonut Laura Manninen (kesk.) pääsi nyt juhlimaan Czech Openin voittoa. Kuva: Jari Turunen
Viime kaudella SB-Pro:n paidassa kultaa huuhtonut Laura Manninen (kesk.) pääsi nyt juhlimaan Czech Openin voittoa. Kuva: Jari Turunen

Viime viikonloppuna Prahassa pelattu Czech Open oli Ruotsin mestaruutta keväällä juhlineen IBF Falunin juhlaa. Naisten sarjassa Pixbon Laura Manninen pääsi nostelemaan voittopokaalia.

Falunin turnaus sujui mallikkaasti, sillä joukkue ei hävinnyt otteluakaan. Ainoan pistemenetyksen se koki pelaamalla tasapelin 4-4 tsekkiläistä Tatrania vastaan. Ratkaisupeleissä jälki oli musertavaa, sillä välierässä jyrän alle jäi Tatu Väänäsen edustama sveitsiläinen Wiler-Ersigen 6-1, ja finaalissa toinen ruotsalaisjoukkue Pixbo kumarsi Falunin edessä 5-1.

Falunin tähdistä Alexander Galante Carlström ja Rasmus Enström olivat totutussa vedossa. Galante Carlström palkittiin parhaana maalintekijänä 8 osumalla (yhteensä 8+7), ja Enström (7+9) pokkasi koko turnauksen parhaan pelaajan palkinnon. Ensi kaudeksi Faluniin siirtyy myös polvivammastaan toipuva Tero Tiitu.

Happeen turnaus alkoi voitolla ruotsalaisesta FBC Lerumista 6-3, mutta tasapeli ja tappio tsekkiläisjoukkueille jätti hirvipaidat lohkon kakkoseksi. Jatkolohkon otteluissa Falun oli jyväskyläläisiä etevämpi 5-3, mutta sveitsiläinen Floorball Köniz kaatui 6-2.

Puolivälierästä Wileriä vastaan muodostui jännittävä kamppailu, joka meni lopulta sveitsiläisten nimiin niukasti 4-3. Happeen paras pistemies turnauksessa oli maajoukkuehyökkääjä Jami Manninen, jonka saldoksi muodostui 5+4.

Naisten sarjassa saatiin suomalainen voittaja, kun SB-Pron mestaruusjoukkueesta Ruotsin liigan Pixbohon siirtynyt Laura Manninen pääsi juhlimaan turnausvoittoa. Pixbo eteni finaaliin voittamalla Mirva Laitisen edustaman Vitkovicen 2-1 rangaistuslaukauksilla, ja finaalissa taakse jäi tiukan taistelun jälkeen ruotsalainen IBK Dalen lukemin 3-2.

One comment

  1. On ne hobitit vaan niin kovia ettei mitään järkeä! Sama meno jatkunee muissakin matseissa ja tulee CC voitto ja MM voitto ja ruotsin mestaruus taas…