Czech Open käyntiin Prahassa – Happeella yllätysnimi maalin suulla

Happee vie Hirviteatterinsa ensimmäistä kertaa ulkomaille. Kuva: Jari Turunen

Happee vie Hirviteatterinsa ensimmäistä kertaa ulkomaille. Kuva: Jari Turunen
Happee vie Hirviteatterinsa ensimmäistä kertaa ulkomaille. Kuva: Jari Turunen

Jo 21 kertaa järjestetty perinteikäs Czech Open käynnistyy torstaina Prahassa. Mukana on 269 joukkuetta ja miltei 4500 pelaajaa 21 maasta, ja miesten eliittisarjaa tähdittävät Tshekin, Sveitsin, Ruotsin ja Suomen mestarit.

Niin Vitkovice, Wiler-Ersigen, IBF Falun kuin Happeekin ovat päättäneet lähteä mukaan tämän vuoden turnaukseen hakemaan tuntumaa lokakuun Champions Cupia ajatellen. Jyväskyläläisjoukkue on mukana ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Alkulohkossa Hirviä vastaan asettuvat ruotsalainen FBC Lerum, isäntämaan FbŠ Bohemians sekä toinen tsekkiryhmä Tatran Omlux Střešovice.

Happee lähtee turnaukseen siipirikkoisena erityisesti maalivahtien osalta, sillä Eero Kosonen, Tuomas Turunen ja Miro Tuomala ovat ulkona turnauksesta. Happee on kaivanut todellisen ässän hihasta, sillä joukkueen maalia vartioi liigauransa keväällä 2010 paketoinut Tommi Tapio.

139 liigaottelua Happeen ja OLS:n paidassa pelannut Tapio on viimeksi ollut kirjoilla kakkosdivarissa FBC Duxin sekä SC PirUn joukkueissa. Toinen maalivahti on nuori Sami Heikkinen. Kenttäpelaajista isoin menetys on viime kevään sankari Veli-Matti Hynynen, joka pyrkii kuntoutumaan Champions Cupiin.

Muita suomalaisryhmiä turnauksessa ei ole mukana kilpasarjojen osalta, mutta miesten ja naisten yleisissä sarjoissa on mukana 13 kotimaista joukkuetta. Turnaus alkaa torstaina, ja finaalipäivä on sunnuntai.