”Että sellainen tilanne” – Mika Savolaisen vastaus sopimustilanteeseen yllätti

Mika Savolainen ei peruuttele kaukalossa. Kuva: Jari Turunen

Mika Savolainen ei peruuttele kaukalossa. Kuva: Jari Turunen
Mika Savolainen ei peruuttele kaukalossa. Kuva: Jari Turunen

Classicin 36-vuotias puolustajakolossi Mika Savolainen on ollut vuosikausia yksi Salibandyliigan värikkäimmistä persoonista. Pääkallo.fi sai tietoonsa, että kaksinkertainen maailmanmestari on ollut mukana Classicin treeneissä ja jatkaa Classicissa myös tulevalla kaudella, joka tarkoittaisi miehen 12 liigakautta.

Urasi jatkuminen Classicissa ei ollut varmaa viime kauden jälkeen. Mikä sai jatkamaan Salibandyliigassa?
– No, itse asiassa vielä ei ole virallista sopimusta allekirjoitettuna, että sellainen tilanne.

Hetkinen. Haastattelun piti koskea nimenomaan Savolaisen jatkoa Classicissa. Pienen keskustelun jälkeen Savolainen kuitenkin sanoo, että kyse on enemmänkin siitä, että hänen ja Pasi ”Passo” Peltolan aikataulut eivät ole kohdanneet uuden sopimuksen allekirjoittamisen suhteen.

– Kyllähän tuo on hieno porukka. Classic Family kokonaisuudessaan siis. Viime kaudesta jäi vielä hampaankoloon. Päästiin niin lähelle, mutta ei ihan maaliin. Mestaruutta lähdetään hakemaan ensi kaudella, luettelee Savolainen erinäisiä syitä jatkolle.

Savolainen on iän puolesta sarjan nestoreita ja kuuluu siihen alati harvenevaan pelaajakatraaseen, joka on syntynyt 1970-luvulla ja aloittanut pääsarjauransa 1990-luvulla. Tämän vuoksi voikin kysyä, että alkaako nyt uran viimeinen kausi pääsarjatasolla.

– Vaikea sanoa. Menen kausi kerrallaan. Pohditaan sitä aina erikseen. Nälän määrän mukaan mennään, tietää kokenut vastata varovaisesti.

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

Hämeenlinnalaislähtöistä vietiin Pääkallo.fi:n huhumaassa myös vanhan kotikaupunkinsa Divari-jengeihin. Vahvimmin huhut koskivat eritoten Steelersia.

Oliko siirtyminen Hämeenlinnan Steelersiin vakavassa harkinnassa tulevaa kautta ajatellen?
– Vakavassa ja vakavassa. Itse asiassa molemmat hämeenlinnalaiset seurat Steelers ja LaSB olivat vaihtoehtoja. Divari on kova sarja ja vaatii myös kovasti. Itsensä haastaminen on kuitenkin tärkeää ja Family oli siinä suhteessa ykkösvaihtoehto, linjaa Savolainen.

Kokenut Savolainen ei ollut tänä vuonna totutusti Classicin ensimmäisten uusien sopimuspelaajien listalla. Pääkallo.fi:n korviin kantautui, että Savolainen oli kesän ajan Classicin mukana ikään kuin tryout-pelaajana. Savolainen ei kuitenkaan itse koe, että asia olisi ollut näin.

– Miten sen nyt ottaa. Mielestäni aina jokainen pelaaja on tryoutilla. Ei me minun kohdalla olla kyllä siitä sillä nimellä puhuttu. Kaikki ovat näyttämässä parastaan ja homman pitää toimia. Omalla kohdallani ei voida suoranaisesti puhua tryoutista.

Classic oli viime kaudella kovassa vireessä läpi kauden ja voidaankin todeta, että joukkueelle ei sattunut pahempia suvantovaiheita. Suomen Cupin voitto ja SM-hopea olivat vahva todiste siitä, että joukkue oli tehnyt vahvaa työtä jo kesästä saakka. Kuinka Classicin kesäharjoittelu on sitten sujunut tänä vuonna?

– Hyvin ja sujui mielestäni jo viime kaudella. Porukka on kunnossa. Se on nähty. Nyt on kiinnitetty huomiota myös pelillisiin asioihin. Parannusta on nähtävissä kuitenkin viime vuoteen ja jo viime vuonna harjoittelu takasi pelillisen laadun.

Classicin pelejä nähneille Savolaisen arvio ensi kauden Classicista ei tule suurena yllätyksenä.

– Classicin suhteen pallollinen peli on aina ollut keskiössä. Tietty taito ja juonikkuus kuuluu meidän peliin. Pikkaisen pitää vauhtia saada lisää. Pallonhallinta on tärkeää ja aggressiivisuutta pitää lisätä puolustuspäässä, arvioi Savolainen.

5 comments

  1. Savon pakkipari #65 teki eilen FCH ssa ekan maalinsa!!
    Hyvä Aso!!!