Kesähaastattelussa Kristiina Kauppila – vessapaperin myynti vaihtui Pyynikin portaisiin

Kristiina Kauppilan korkeushyppynäyte Classicin viisiottelussa. Kuva: Juha E. Sirkka.

Kristiina Kauppilan korkeushyppynäyte Classicin viisiottelussa. Kuva: Juha E. Sirkka.
Kristiina Kauppilan korkeushyppynäyte Classicin viisiottelussa. Kuva: Juha E. Sirkka.

Pyörremyrsky Oulun Luistinseuran naisten liigajoukkueen vesilasissa läikkyi keväällä yli ja monen profiilipelaajan huhuiltiin tähyävän muualle. Yksi heistä oli maajoukkuehyökkääjä Kristiina Kauppila, joka vastasi lopulta Irina Peltolan kutsuun ja siirtyi hopeajoukkue SC Classiciin Tampereelle.

– Olin jo aiemminkin miettinyt, että pitäisikö vaihtaa maisemaa, Kauppila kertoo.

Classic ei ollut naisen ainoa vaihtoehto, mutta tällä kertaa vaakakupissa painoivat myös muut kuin kaukalon sisäiset asiat. Tämä ei ole ihme, sillä oululaisten kevät oli sarja epäonnisia sattumia. Kauppila avaa tilannetta pelaajan näkökulmasta:

– Kun yhdestä pelireissusta saattoi tulla 100 euron kulut, niin siinä oli henkisesti ja taloudellisesti aika kovilla. Aika moni on kuitenkin vielä opiskelija.

– Mietin kyllä, että olisiko velvollisuudesta pitänyt jäädä Ouluun. Classicissa saa kuitenkin keskittyä pelaamiseen eikä tarvitse miettiä vessapaperin myymistä, Kauppila avaa päätöksen taustoja.

Tampere oli luonteva kotikaupunki myös siksi, että Kauppilan isä on seudulta kotoisin.

– Etelässä olisin ollut vieläkin enemmän hukassa.

Nyt tavarat on muutettu Tampereelle, vaikka opiskelupaikka Oulun ammattikorkeakoulussa pysyy.

– Taloushallinnon opiskelut hoituvat pääasiassa verkon yli, mutta ihan täysin reissaaminen ei jää. Kerran kuussa pitää käydä näyttäytymässä kampuksella.

Classicin joukkuehenki oli Kauppilalle yllätys.

– Minulla oli ihan positiivinen käsitys jo ennalta, mutta vastaanotto oli oikein hyvä. Joskus ulkopuolelta on kuullut vähän toisenlaistakin tarinaa Classicista, mutta mä en ole sellaista kohdannut.

Jos Kauppilaa valmensi viime kaudella vahva persoona Karo Kuussaari, niin ihan väritön ei ole Classicinkaan valmentajakollega Veli-Matti Koivunen. Hyökkääjän näkökulmasta miehiä yhdistää muutama tärkeä asia.

– Molemmilla on voimakas palo lajia kohtaan ja vaatimustaso korkealla, Kauppila kiittää ja jatkaa:

– Toki persoonat on aika erilaisia. Karo herätteli aika voimakkain sanakääntein. Se oli ihan hyvä juttu toisinaan. Vellulla on taas koko ajan pilke silmäkulmassa, Kauppila summaa.

Viime kaudella naisten Salibandyliigan runkosarjassa tehot 12+24=36 iskenyt laituri on innoissaan uusista treenivaikutteista.

– Väistämättä treenit on kovia, kun kentällä on Nina Rantala ja kumppanit. Myös kuntosaliharjoitteluun on tullut lisää järjestelmällisyyttä ja sitä on enemmän, Kauppila paljastaa.

Nainen on oppinutkin tamperelaisen palloilun salat kertaheitolla, sillä hän nostaa keskusteluun uuden suosikkinsa, Pyynikin portaat.

– Tuntui ihanan pahalta.

Kaikesta voi päätellä, että Kristiina Kauppila arvostaa laadukasta harjoittelua. Hän kertoo, että mielessä ovat kotikisat 2015. Ostravan MM-kisoissa Suomea edustanut hyökkääjä listaa kehittämiskohteikseen muun muassa suoraviivaisuuden ja vetotarkkuuden.

– Monta vuotta sanottu, että enemmänkin sais vetää. Pelin kääntönopeutta tarvitsisi myös saada lisää, Kauppila listaa.

MM-turnauksessa Suomen tehokkaimpiin pelaajiin kuulunut Kauppila lukee itsensä uudessa seurassa yllättäen puolustavampiin hommiin.

– Varmaan mulle on rouhijan hommia tarjolla, hän naurahtaa.