Maajoukkuemaalivahti palaa Suomen liigaan – ”Haluan tulla nyt kotiin”

Kuva: perwiklund.se
Kuva: perwiklund.se

NST:n naisten Salibandyliiga-joukkue on saanut toivotun vahvistuksen maalivahtiosastolle, kun 91 maaottelun Jonna Mäkelä palaa lappeenrantalaisten tolppien väliin.

Kuten Pääkallo.fi aiemmin kesällä uutisoi, Mäkelän paluu oli pitkälti kiinni hänen olkapäänsä kunnosta. Nyt vaivat on selätetty, ja myös pesäpalloa Superpesiksessä useita vuosia pelannut luottovahti palaa kotiin täynnä pelihaluja.

– Halu pelata ei ole kadonnut minnekään. Tärkeätä on se, että joukkueeseen tekee paluun muitakin konkaripelaajia, joiden kanssa tuli monta vuotta pelattua aiemmin. Haluan nyt palata ulkomaankiertueelta kotiin, Mäkelä paaluttaa.

Kaksi kautta Sveitsissä ja viime kauden Ruotsin liigan KAIS Morassa viettänyt Mäkelä odottaa NST:n taistelevan kärkisijoista ensi kaudella, vaikka nykyisten liigahyökkääjien metkut eivät olekaan vielä tuttuja.

– Pelaajat liigassa ovat vaihtuneet todella paljon viime vuosina. Eiköhän Classic ja SB-Pro porskuta taas siellä kärjessä, ja NST lähtee kiusaamaan niitä ihan tosissaan, Mäkelä uskoo.

164 liigaottelua NST:n ja PSS:n paidassa pelanneen Mäkelän maaottelusaldo näyttää lukemaa 91, eikä 100 ottelun rajapyykki ole kovin kaukana. Maajoukkue kiinnostaa edelleen 30-vuotiasta veräjänvartijaa.

– Urani on siinä vaiheessa, että menen kausi kerrallaan eteenpäin. Ajatus on kuitenkin se, että niin kauan kun pelaan salibandya, olen myös maajoukkueen käytettävissä, Mäkelä vinkkaa.

NST on saanut riveihinsä kesän aikana Mäkelän lisäksi jo muun muassa Heli Suoreijuksen, ja avoin tilanne on vielä Anni Mukalan, Marianne Hannosen ja kenties Laura Kokonkin suhteen, joka tosin kertaalleen on jo ilmoittanut lopettavansa.

Lue lisää Mäkelän kuulumisia NST:n sivuilla.