Salibandykauden 2013-2014 parhaat palkittiin – Väänänen jälleen vuoden miespelaaja

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Salibandyliitto on palkinnut kauden 2013-2014 menestyjät eri kategorioissa. Parhaiden palkitseminen tapahtui lauantaina Helsingin Narinkkatorilla Salibandyliiton järjestämän tapahtumapäivän yhteydessä.

Kauden parhaat -valinnat ovat seuraavat:

Miespelaaja: Tatu Väänänen

Takuuvarmaa huipputason peliä ottelusta toiseen. Väänänen tekee omalla suorituksellaan myös muista pelaajista parempia. Pelillinen johtaja Sveitsin liigan SV Wiler-Ersigenissä, josta tuloksena Sveitsin liigan mestaruus. Maajoukkueessa aina luotettava huippupelaaja. Tatu Väänäselle valinta kauden miespelaajaksi on jo kolmas perättäinen.

Naispelaaja: Elina Kujala

Johtava pelaaja seurajoukkueessaan ja naisten maajoukkueessa. Kausi oli Elina Kujalalle menestys SB-Pron voittaessa Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin. Hopeaa tuli seurajoukkueiden Champions Cupissa ja naisten MM-kisoissa. SB-Pro rikkoi useita runkosarjan ennätyksiä sekä pelaajat henkilökohtaisia ennätyksiä. Elina Kujala teki runkosarjassa 83 tehopistettä ja oli naisten Salibandyliigan pistepörssin ykkönen.

Poikajuniori: Markus Markkola (s. 1995)

Markkola lukeutui nuoresta iästään huolimatta espoolaisen Westend Indiansin edustuksen johtohahmoihin joukkueen ensimmäisellä Salibandyliigakaudella ja oli keskeisessä roolissa Indiansin A-poikien SM-finaaleissa, joissa Indians pelasi ensimmäisen kerran. Markkola onnistui erinomaisesti myös alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa marraskuun EFT-turnauksessa. Kolkuttelee jo miesten maajoukkueen portteja.

Tyttöjuniori: My Kippilä (s. 1996)

Isossa roolissa SB-Pron liigajoukkueessa ja finaalipelien ratkaisuhahmoja. SB-Pro voitti Suomen mestaruuden, Suomen Cupin ja oli Champions Cupissa hopealla. Kippilä oli kapteeni alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, joka saavutti MM-hopeaa toukokuussa Puolan MM-kisoissa. Kippilä oli joukkueen paras pelaaja ja valittiin turnauksen All Star -kentälliseen. Urheilullinen, taitava pelaaja ja upea esimerkki nuorille pelaajille.

Valmentaja: Seppo Pulkkinen

Pitkän valmentajauran tehnyt Pulkkinen on loistava ihmisjohtaja. Pitkäjänteinen työ Jyväskylän Happeessa huipentui Suomen mestaruuteen vakuuttavalla tavalla. Valmennustiimin roolitus oli selkeää ja pelaajat keskiössä. Erityismaininta tässä yhteydessä koko valmennustiimille (Jyri Korsman, Mikko Lehto, Johnny Kotro ja Pasi Rautio).

Erotuomarit: Teemu Rannikko (Nokia) ja Petri Suhonen (Pirkkala)

Kaksikon vakuuttava toiminta läpi kauden, jolla on joukkueiden luottamus. Kausi oli nousujohteinen ja erotuomareilla on halu ja tavoite nousta kansainvälisiksi erotuomareiksi.

Salibandyteko: Miesten 4. salibandyliigafinaali Happee – SC Classic

Jyväskylän Happee järjesti loisteliaan ottelutapahtuman Suomen mestaruuteen päättyneessä 4. liigafinaalissa Jyväskylän Synergia Areenalla. Loppuunmyyty halli (4 634 katsojaa) ja paikallinen näkyvyys oli parasta mainosta suomalaiselle huippusalibandylle.

————————-

Muut huomionosoitukset:

Miesten Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin voittaja: Sami Koski (Seinäjoen Peliveljet)
26 runkosarjan ottelussa tehopisteet 38+30=68 (ka 2,6)

Naisten Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin voittaja: Elina Kujala (SB-Pro, Nurmijärvi)
22 runkosarjan ottelussa tehopisteet 44+39=83 (3,8).

Miesten Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin voittaja: Sami Johansson (SC Classic, Tampere)
12 pudotuspeliottelussa tehopisteet 16+7=23 (1,9)

Naisten Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin voittaja: Nina Rantala (SC Classic, Tampere)
11 pudotuspeliottelussa tehopisteet 10+15=25. (2,2).

Salibandyliigan Veikkauspörssi: Eemeli Salin (Koovee, Tampere)
Salibandyliigan TUPLA-pelaaja: Juho Järvinen (SSV, Helsinki)
Naisten Salibandyliigan Veikkauspörssi: Elina Kujala (SB-Pro, Nurmijärvi)
Naisten Salibandyliigan TEHO-pelaaja: Henna Uljua (PSS, Porvoo)
Divarin K-Rautapörssi:
1. Riku Reunamäki (M-Team, Helsinki)
2. Janne Hyvönen (SalBa, Rauma)
3. Jyri Laine (Blackbirds, Kerava)

10 comments

  1. Näyttää olevan kahden tason väkeä salibandyssä, samalla kun liiton ja liigan johto juhlii narikkatorilla höntsäturnauksessa niin pääkaupungin huiput pelaavat oikeasti salibandyä Vantaalla. Jos liiton arvostus on näin heikkoa huipputurnausta kohtaan niin eipä ole ihme että katsomo on lähes tyhjä Energia Areenalla. Markkinointi on nyt kohdennettu vain katusählyyn joka on saman tyyppinen tapahtuma kuin street hockey. Jos jääkiekoliitossa toimittaisiin vastaavasti niin se kyllä herättäisi keskustelua myös mediassa mutta salibandyssä ei koska media on kutsuttu katusählyturnaukseen, jep.

  2. Ei kai nyt liitto ala markkinoimaan hotain yksittäistä turnausta jossa pelaa pk seudun joukkueet. Enempihän kampin tapahtuma on ympäri maakuntia koskettavaa sählyniiloille

  3. Ja yhdys sanat on taas hall ussa. Kannat taa käydä koulut ensin ja sit vasta kirjo tella, eiks joo?

  4. molemmille tapahtumille ole tilausta.Olishan se outoa jättää kauden parhaat valitsematta/palkitsematta.Ja Legenda-ottelut (sekä miehet että naiset) on yksi tapa rakentaa lajikulttuuria.Sitä ei vaan kaikki märkäkorvat tajua.Yhtä lailla voi ajatella että mitä yhdestä miesten HARKKAturnauksesta.Eihän siä ollu ees kaikki kovimmat jengit. Salibandy on muutakin kuin miesten liiga eikä liitto voi joka turnausta olla mainostamassa.Tampereellakin jatkuu huomen naisten huippupelit eikä liitto tätäkään turnausta ole lähteny promoomaan. Tänään oli stadin ytimessä hyvä meininki – sateesta huolimatta ja jengi vaikutti viihtyvän.Noita miesten liigakuvioita voidaan hehkutella sitten taas ku kausi alkaa.Jättäkää siis noi turhat vikinät!

  5. Varmasti molempia tarvitaan, siis legendoja on hyvä tuoda esille ja kunnioittaa myös lajin meneisyyttä ja mutta pitää elää myös tässä päivässä kun lajia halutaan kehittää.
    On todella poikkeuksellista että pääkaupunkiseudulle pelaa neljä joukkuetta korkeimmalla sarjatasolla, missään muussa lajissa ei näin ole.
    Tätä ylivoimaisuutta ei osata hyödyntää liigan johdossa vaan järjestetään samana viikonloppuna tapahtuma joka kilpailee yleisöstä ja median huomiosta.

  6. Voi mennä jo saivarteluksi mutta kumpikohan tapahtuma oli merkitty kalenteriin ensin? Eli mikä taho päätti järjestää oman tapahtumansa samaan aikaan toisen kanssa?Eli voihan teoriassa olla myös niin ettei harkkaturnauksen järjestäjät ole olleet hereillä ajankohdan kanssa.Tässähän ois vielä ollut vapaita viikonloppuja ennen kauden alkua.Sitä en tiedä kumpi turnauspaikka on haastavampi saada käyttöön.Julkinen tila ydinkeskustasta vai halli?

  7. Kalenterille: kerrot hyvin oleellisen ongelman eli miksi ei voi tehdä yhteistyötä liiga/ liiton ja tässä tapauksessa turnauksen järjestäjän kanssa?

  8. Kirosanan takia tais jäädä edellinen viesti julkaisematta. Se kirosana liittyi Liiton ja Liigan kommunikaation. Siihen miksi tällainen yleisö-/pelleilytapahtuma järjestetään samaan aikaan kuin junnujen vuoden tärkein tapahtuma eli SM-karsinnat. Eikö nämä ole Liigan mielestä tarpeeksi tärkeitä pelejä?

    Lisäksi samaan aikaan oli käynnissä Powerade-, Tallink- ja Latvia Open turnaukset. Eikö tolle liigan säbähömpälle olisi sopinut joku muukin viikonloppu? Eikö siellä oikeasti kukaan koordinoi näitä tapahtumia?