Näin Salibandyliiton kilpailupäällikkö kommentoi tulospalvelun takkuamista

Salibandyliiton ja -liigan asiat ja infot löytyvät nykyään yhteisestä osoitteesta floorball.fi.

Salibandyliiton ja -liigan asiat ja infot löytyvät nykyään yhteisestä osoitteesta floorball.fi.
Salibandyliiton ja -liigan asiat ja infot löytyvät nykyään yhteisestä osoitteesta floorball.fi.

Salibandyn tulospalvelujärjestelmän toimimattomuus aiheutti harmaita hiuksia lajin ystäville ja muille kiinnostuneille viime kaudella. Niinpä viime viikonloppuna pelattujen nuorten SM-karsintojen yhteydessä esille nousseet ongelmat nostattivat tunteita eritoten sosiaalisessa mediassa.

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan ongelmakohdat koskivat erityisesti sitä, että tilastot eivät päivittyneet reaaliajassa ja sitä, että manuaalinen tilastojen syöttäminen ei onnistunut kaikilla käyttäjillä. Tiedustelimme aiheesta kilpailutoiminnan päälliköltä Ari Vehniäiseltä.

Ari Vehniäinen on Salibandyliiton kilpailupäällikkö. Kuva: Salibandyliiga
Ari Vehniäinen on Salibandyliiton kilpailupäällikkö. Kuva: Salibandyliiga

Saamiemme tietojen mukaan tulospalvelujärjestelmä ei toiminut viime viikonlopun nuorten SM-karsinnoissa. Mikä oli syynä tapahtuneeseen?
– Tuota. Sen verran pitää korjata, että tulospalvelujärjestelmässä ei ollut mitään vikaa. Liiton nettisivujen uudistusten vuoksi kapasiteetti ja optimointi eivät kohdanneet. Tilastopalvelu.fi/fb -sivuille lisättiin tulokset kuitenkin otteluiden päätyttyä.

Minkälaisia korjaustoimenpiteitä on tehtävissä?
– Tottakai kaikki kolme osapuolta, eli Salibandyliitto, Salibandyliiga ja palveluntarjoaja tekevät yhteistyötä tässä asiassa. Nyt ainakin tiedetään mitä vaaditaan. En tunne itse teknisiä asioita niin tarkasti, mutta kapasiteettia ollaan lisäämässä.

Jos tulospalvelujärjestelmä ei toimi viikonloppuna, niin onko salibandyliitolla jokin varavaihtoehto nuorten SM-karsintojen reaaliaikaiselle seuraamiselle tulevana viikonloppuna?
– Niin, kuten mainittua, niin se tilastopalvelu.fi/fb toimii, vaikkei olekaan mikään optimiympäristö ulkonäöltään. Tarkoitus saada tiedot myös nettisivuille tänä viikonloppuna. Otteluita on nyt vähemmän. Seurannasta tehdään myös reaaliaikaista, vaikka se ei ollut viime viikonloppuna se ongelma, vaan oli päätetty, että seuranta ei ole reaaliajassa.

– Yksi tähän liittyvistä haasteista on sporttirekisteri josta haetaan tiedot maksetuista lisensseistä ja jos lisenssi on maksettu vaikkapa edellisenä päivänä, niin se saattaa näkyä rekisterissä vasta kolmen päivän päästä. Näin ollen osa pelaajista olisi saattanut jäädä pois tilastoista ja sotkea järjestelmää.

Voitteko salibandyliiton puolesta luvata, että tulospalvelujärjestelmä toimii pääsarjojen alkuun mennessä?
– Kyllä se on tietysti tavoite ja minulla on täysi luotto siihen. Viime kauden ongelmaksi muodostui täysin uusi järjestelmä ja se, että pääsimme palveluun käsiksi vasta hyvin lähellä ennen sarjojen alkua. Sekin kuitenkin toimi pääosin kauden mittaan.

11 comments

  1. Tässä isossa tulospalveluprojektissa tota kapasiteettia olsi ollut helppoa ostaa heti kerrralla enemmän eikä vasta sitten kun todetaan että tulospalvelu ei pelaa. Jos olisin liitossa töissä en kyllä ottaisi tälläisiä riskejä enää viime vuoden hölmöilyjen jälkeen.

  2. Saamiemme tietojen perusteella pojot.fi ei ole toiminnassa ensi kaudella.

  3. Liitto kynii järkyttäviä summia seuroilta sarjamaksuilla ja jäsenmaksuilla monilta joukkueilta. Mitä me sillä saadaan? Ei yhtikäs mitään.

  4. Liitto on seurojen yhteenliittymä, yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon yhdistys.
    Jos homma ei tyydytä, niin ei kun Jeeeesus ehdolle seuraaviin liittovaltuustovaaliin, kannattaa alkaa kerätä muita seuroja taaksesi jo nyt.

  5. Mistä löytyy Miesten Liigan otteluohjelma? Lienee julkaistu, kun runkosarjakin käynnistyy jo 20.9.?

  6. Höh, liiga ollut tosi aktiivinen somessa ja liiton uudet sivut näyttää hyvältä. Toivottavasti tulospalvelu tökkii ensi kaudella edes vähän, että saa jotain valittamisen aihetta.