Storvreta voittoon Oilersista kahdesta hylätystä maalista huolimatta – Rickie Hyvärinen avasi kauden

Rickie Hyvärinen pyssyttää maaleja Storvretalle. Kuva: Adam Troy

Mustissa perjantaina esiintyneen Storvretan Rickie Hyvärinen kehaisi Oilersia. Kuva: Adam Troy

Storvreta IBK voitti Esport Oilersin perjantaina Kisakallion Urheiluopistolla pelatussa harjoitusottelussa maalein 6-5. Storvretalle voitto oli toinen kahden päivän sisään, sillä eilenhän ruotsalaisjoukkue kaatoi helsinkiläisen SSV:n.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu ratkesi kolmannen erän alussa, kun Storvreta meni lyhyen ajan sisään 6-3–johtoon. Oilers jaksoi taistella loppuun asti, mutta aivan ei yritystä palkittu, vaikka espoolaiset pelasivatkin viimeiset puolitoista minuuttia ilman maalivahtia miehen ylivoimalla.

Ottelun hahmo?
Vaikka Oilers hävisikin, niin esille on nostettava Öljymiesten maalivahti Tomi Ikonen, joka torjui yli 20 laukausta. Suuri osa torjunnoista oli huippupelastuksia. Vierailijoilta jäi mieleen pisteiden valossa kaksi maalia tehnyt Rasmus Sundstedt sekä 1+1-tehot kerännyt Suomen maajoukkuepelaaja Rickie Hyvärinen.

Ottelun puheenaihe?
Ottelu oli fyysinen ja nopeatempoinen kahden huippujoukkueen välinen kamppailu. Ruotsalaiset tunnetaan kovasta pelityylistään, mutta yllättävän hyvin espoolaisnippu vastasi Storvretan fyysisyyteen. Ottelutapahtumat aaltoilivat paljon. Alussa näytti, että ruotsalaisjoukkue menee menojaan heti kättelyssä. Ensimmäisen erän loppu ja toisen erän alku olivat vastaavasti Oilersin. Kolmas erä alkoi Storvreta-komennossa, mutta loppua kohti mentäessä Oilers oli painostavana osapuolena. Storvretan kaksi hylättyä maalia olivat erikoisuus. Molemmat hylättiin erän päättymisen takia. Ensimmäinen hylätty maali näytti katsomoon kuitenkin siltä, että pallo olisi ollut maalissa ennen summeria.