Suomen Cupiin osallistuvat pääsarjajoukkueet tiedossa – miesten liigasta mukana kahdeksan joukkuetta

Viime vuoden miesten Suomen Cupin voiton ratkaisi Janne Lamminen. Kuva: Salibandyliiga

Viime vuoden miesten Suomen Cupin voiton ratkaisi Janne Lamminen. Kuva: Salibandyliiga
Viime vuoden miesten Suomen Cupin voiton ratkaisi Janne Lamminen. Kuva: Salibandyliiga

Salibandyn Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelut pelataan tänä vuonna 6.-7.9. Miesten puolella mukana on 106 joukkuetta, kuten viime vuonnakin ja naisissa osallistujia on 25 viime vuoden 29 sijaan.

Miesten puolella positiivista kehitystä on se, että Cupiin osallistuu kolme miesten Salibandyliigan joukkuetta enemmän kuin viime kaudella, eli kaikkiaan kahdeksan. Joukkueet ovat SC Classic, SSV, SalBa, Koovee, Happee, TPS, Nokian Krp ja SPV. Liigajoukkueet nähdään askissa Cupin viidennellä kierroksella, joka pelataan 9.11.2014.

Miesten Divarista mukana ovat LaSB, Blackbirds, Steelers, SBS Wirmo ja PSS. Divarijoukkueen voi saada vastaansa neljännellä kierroksella, joka pelataan 19.10.2014.

Naisten puolella liigaväriä tuovat SC Classic, SB-Pro, Koovee, PSS, Happee ja SB Vantaa. Viime kauteen nähden osallistuvien liigajoukkueiden määrä on laskenut kolmella. Nämä joukkueet tulevat mukaan Cupiin sen kolmannella kierroksella 12.10.2014.

Suomen Cupin finaalit pelataan alustavien tietojen mukaan 18.1.2015 Tampereella.

Miesten Suomen Cup
Naisten Suomen Cup

Edit. Juttua muokattu 28.8. klo 14.44 Nokian Krp uupui alkuperäisestä liigajoukkueiden osallistujaluettelosta.

3 comments

  1. Ihan oikein. Miksi maksaa monta tuhatta euroa pitkistä pelimatkoista (esimerkiksi pääkaupunkiseudulta johonkin Pohjanmaalle tai Savoon) pelaamaan jotain kakkosdivarin yllättäjää vastaan ja sitten vaikkapa pudota jotain liigajengiä vastaan myös vieraskentällä.

    4000 euroa matkakuluja, väsyneitä pelaajia, ruuhkaa liigapelien kanssa. Cupissa neljän parhaan joukkoon valikoituu kuitenkin liigan kärkijengit, ei ne häviä selvästi huonommilleen.Rahaa saa vissiin vaan cupin voittaja?

    Jollekin kolmos- ja kakkosdivarin jengille cup on jännittävä lisä kauteen ja voi päästä pelaamaan liigaporukkaa vastaan. Liigan ja ykkösdivarin joukkueiden poisjäännin ymmärrän oikein hyvin, kun tiedossa olisi pelkästään tuhansien eurojen kuluja, ei muuta.