TPS haki oppia Storvretalta ja Järfallalta – uusi pelitapa testissä

TPS:n miesten Salibandyliiga-joukkue vieraili viime viikonloppuna Ruotsissa. TPS pelasi kaksi kovaa harjoitusottelua Storvretaa sekä Järfallaa vastaan. Vaikka kummastakin ottelusta tuli tappio, nähtiin TPS-leirissä reissu positiivisena.

Storvreta oli TPS:ää parempi lukemin 5–2 ja Järfalla 7–4.

– Koko reissun lähtökohtana oli tehdä voimakasta pelaajarotaatiota ja ottaa samalla askelia eteenpäin uuden pelitavan kanssa. Tarkasti valikoidut vastustajat sopivat meille tässä kohtaa kauteen valmistautumista loistavasti ja kummastakin matsista saatiin se mitä niiltä haluttiinkin, Vilander kommentoi seura sivuilla.

Puhuttaessa tarkemmin viikonlopun otteluista, Vilander kertoo suurimmat eroavaisuudet Ruotsin ja Suomen salibandyn välillä ja avaa myös sitä, millaista on pelata Ruotsin huippujoukkuetta vastaan.

– Kummassakin ottelussa intensiteetti kaukalossa nousi aivan eri tasolle kuin Suomen sisäisissä otteluissa. Storvretaa vastaan oltiin tarpeeksi kärsivällisiä ja osoitimme luonnetta, sillä pystyimme tuomaan harjoiteltuja asiota pelaamiseen vaikka vastustaja olikin äärimmäisen kova ja rutinoitunut ryhmä, päävalmentaja iloitsee.

Viikonlopun toinen ottelu pelattiin Allsvenskanissa pelaavaa Järfalla IBK:ta vastaan. Kotijoukkue osoitti siinä turkulaisille, että länsinaapurista löytyy todella kovia vastustajia myös alemmalta sarjatasolta.

– Toiseen matsiin ammuttiin kokoonpanot täysin uusiksi ja tätä kautta pelivalmius ottelun alussa ei ollut aivan vaadittavalla tasolla. Tästä syystä kaveri karkasi reiluun johtoon ja pelasi sen jälkeen erittäin kypsästi saavuttamassaan asemassa. Toisessa erässä saatiin pelaamiseen hyvä flow-vaihde, mutta lopulta ei saatu siitä tarpeeksi hyvin kiinni. Vastustaja pelasi todella yksinkertaista salibandya ja oli omassa pelaamisessaan todella valmiin oloinen, Vilander sanoo.

Tepsin kauteen valmistautuminen jatkuu tulevana viikonloppuna tutussa kotiareenassa, kun lauantain vieraaksi saapuu Ruotsin liigaryhmä Sirius.

2 comments

  1. Uusi pelitapa tarkoittaa toista pelitapaa, kuin mihin aiemmin joukkueessa on totuttu.

    Jos et tiedä mitä pelitapa tarkoittaa, niin googleta…