Väriläiskä jatkaa NST:n maalilla – ”Luulin jo lopettaneeni”

Järkälemäinen Monthan vie hyökkääjien yöunet ensi kaudellakin. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Järkälemäinen Monthan vie hyökkääjien yöunet ensi kaudellakin. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net
Järkälemäinen Monthan vie hyökkääjien yöunet ensi kaudellakin. Kuva: Markku Taurama / mt-kuva.net

Miesten Salibandyliigan NST on solminut tärkeimmän sopimuksensa ensi kautta ajatellen, kun joukkueen tuki ja turva, maalivahti Jarkko Monthan jatkaa uraansa vielä ainakin vuoden.

Tässä kuussa 37 vuotta täyttävän Monthanin uumoiltiin jo pistävän pillit pussiin viime kauden jälkeen, mutta niin vain sopimus vielä syntyi. Se yllätti hieman miehen itsensäkin.

– Itse asiassa luulin jo lopettaneeni, mutta kai se kolkutteli siellä jossain takaraivossa vielä, kun saimme NST:n kanssa nopeasti asiat sovittua. Kesällä kuntoa on pidetty yllä moottoriurheilun parissa, ja salibandyn osalta harjoittelua oli riittävästi siinä, kun vein viime kauden varusteet vintille alkukesästä. Onneksi alan olla jo niin vanha, että salibandy tulee selkärangasta, värikkäistä ja suoraviivaisista kommenteistaan tunnettu Monthan toteaa NST:n sivuilla.

NST on kokenut kesällä kovia menetyksiä, ja sen on huomannut myös Monthan. Lääke menestykseen on kuitenkin olemassa.

– Ainahan tässä vaiheessa valmentajat sanovat, että nyt tulee muille tilaa näyttää, mutta itse olen sitä mieltä, että NST:n on pelattava ensi kaudella entistäkin kurinalaisempaa joukkuepeliä tai sitten Töllikön on vain tehtävä enemmän pisteitä. Pojat on fyysisesti iskussa, joten lähdetään taas rymistelemään ja pahoittamaan herkempien mieli, Imatralla asuva Monthan virnistelee.

Lappeenrantalaisten valmennukseen liittynyt ex-pelaaja Janne Kytösalmi on luonnollisesti mielissään sopimuksen synnyttyä.

– Olen erittäin tyytyväinen, että Monthan jatkaa. Monthan on sen tason maalivahti, että hän antaa joukkueelle joka kerta mahdollisuuden voittaa. Loppu riippuu sitten kenttäpelaajista ja hyökkäyspään tehokkuudesta, Kytösalmi kommentoi.

NST aloittaa harjoitusottelunsa tulevana lauantaina Lappeenrannassa tuplapeleillä Josbaa vastaan.

10 comments

  1. Yleensä se menee päinvastoin, mitä vanhempi sitä enemmän joutuu treenaamaan. Monthan voi tietysti olla poikkeus..

  2. Jaa. Nyt ei edellisellä kommentoijalla a. Ole ikää? B. Kokemusta? Jos olet yli 30v niin yksinkertaisesti keho ei kestä samaa treenimäärää kuin 25vuotiaana. Eli se siitä isommasta treenimäärästä.

  3. Apulannalla on mielenkiintoine näkemys treenaamisesta, onko salibandyn pelaajat sitten poikkeus muista lajeista kuten jääkiekko, jalkapallo, ja koris joissa konkerit treenaavat vähintään yhtä paljon vs. 25 vuotiaat.

  4. Eräs Sami Hyypiä puhui aikoinaan asiasta, kuinka ei enää vanhemmalla iällä pystynyt treenaamaan joka päivä kahta kertaa…

  5. Ojasen Jannekin puhui asiasta aikoinaan. Vanhemmalla iällä kroppa ei palaudu samanlailla kuin nuorempana.

  6. Ei sitä treeniä nyt toki loputtomasti koventaa voi varsinkaan vanhetessaan, mutta kyllä sitä suhteellisesti aina vaan paremmassa kunnossa tulee olla, mikäli haluaa pitää loukkaantumisten todennäköisyydet alhaalla. Lihashuolto ja muu tukeva treeni siinä nousee isoon rooliin.

    Toki maalivahdin pelipaikka antaa vähän anteeksi, pelityylikin huomioiden. Monttu nyt ei ole mikään orava kai koskaan ollutkaan, eikä noilla raameilla kannatakaan.

  7. Taitaa olla konkari amatööri urheilijalle parasta treeniä kun saa pää vähän tuulettua kausien välillä. 37 varmaan tietää jo mitä ja miten paljon tarvitsee kesällä tehdä. Turha kai treeneissä on junnujen kanssa jumppailla aamuin ja illoin, kyllä ne naamat kerkiää tulla tutuiksi kauden aikana.

  8. Seuraaja ei vissiin edelleenkään ole urheillut koskaan tai urheile tällä hetkellä? Voin kertoo että Liigassa yli 35-v pelaaja vetää ”hiukan” kevyemmällä ohjelmalla kuin 20-v junnu. Jostain Selänteestä nyt puhumattakaan joka kesät läpsyttelee tennistä ja golffia.
    Ja yleensä juuri ikämiesrajan ylittäneet pelaajat keskittyvät huoltavaan treeniin koska todella rasittavaa ei voida enää niin paljon viikkoon tunkea. Pidetään aikaisemmin hankittu voimataso joka useammalla on ihan riittävä ja annetaan kehon ja mielen levätä. Ugh!