Naiset

Classicille avauspisteet Jyväskylästä – “Heti ei tule ainakaan potkuja”

20.09.
2014
0 Kommenttia
0
Veli-Matti Koivunen selvisi päävalmentajadebyytistään voittajana. Arkistokuva: Salibandyliiga

Veli-Matti Koivunen selvisi päävalmentajadebyytistään voittajana. Arkistokuva: Salibandyliiga

Naisten liigan suurin mestarisuosikki Classic avasi kautensa Jyväskylässä pronssijoukkue Happeen vieraana. Pisteet lähtivät tamperelaisten matkaan lopulta lukemin 3-8(1-3,1-3,1-2).

Ottelun ratkaisu?
Happee roikkui kyydissä ottelun ensimmäisen puolikkaan, mutta vieraiden toisen erän toisella puolikkaalla tekemät kolme maalia olivat Happeelle liikaa. Classic rankaisi armotta keskialueen pallonmenetyksistä, ja sen viimeistely oli todella viileää. Classicin tärkeät yksilöt olivat Happeen vastaavia edellä.

Ottelun hahmo?
Classicin Alisa Pöllänen oli ylivoimainen kaukalon kuningatar. 2+3 iskenyt laitahyökkääjä oli koko ajan piikkinä Hirvittärien lihassa, ja hän rakenteli sekä viimeisteli tehokkaasti. Ketju Alanko-Suomela-Alanko oli myös vireessä iskien neljä maalia vieraiden kahdeksasta osumasta.

Ottelun puheenaihe?
Ottelu oli tamperelaisten ensimmäinen ilman pitkän työn Classic-valmennuksessa tehnyttä Irina Peltolaa. Uusi päävalmentaja Veli-Matti Koivunen selvisi tulikokeestaan hyvin, vaikka mies myönsikin jännittäneensä ennen peliä vähintään yhtä paljon kuin pelaajatkin.

Kommentit:
– Classic viimeisteli viileästi, eikä me päästy sille tasolle kuin olisin luullut. Viime kauden alussa olimme paljon enemmän perässä, ja tästä jatketaan huomenna SB-Pro:ta vastaan, vaikkei vastustaja helpotukaan. Meillä on paljon uusia pelaajia, joiden sisään ajamisessa kestää oma aikansa, Happee-valmentaja Timo Välimaa tuumi.
– Tyytyväinen tietysti voittoon. Kaikki kolme kentällistä pelasivat hyvin, vaikka ykkös- ja kakkoskentät maalit tekivätkin. Pitkä kausi on nyt avattu, ja tästä on hyvä jatkaa. En nyt varmaan ainakaan vielä tämän ottelun jälkeen saa potkuja, värikäs salibandymies Koivunen virnuili.

Tilastohuomiot:
Happee: Gitta Suominen 1+0, Aino-Maija Laaksonen 1+0, Elina Halonen 1+0
Classic: Alisa Pöllänen 2+3, Salla Suomela 2+0, Eliisa Alanko 1+1, Katriina Saarinen 1+1, Ella Alanko 1+0, Anne Suomalainen 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.