Miehet

Divari-tulokas piinasi Welhoja jatkoajalle asti – ”Yllätti, miten hyviä olimme”

22.09.
2014
0 Kommenttia
0

Divarin yhdeksi ennakkosuosikiksi laskettu SB Welhot sai taistella pisteet jatkoajan kautta sarja-avauksessaan, kun edukseen esiintynyt sarjanousija LNM antoi todella kovan vastuksen kuopiolaisille. Liminkalaiset johtivat ottelua kolmannen erän puoleen väliin saakka, mutta Welhot tuli takaa tasoihin ja Jonni Koskinen ratkaisi ottelun jatkoajalla loppulukemien oltua 7-­6 (2-­3,1-­1,3-­2,1-0).

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu ratkesi erikoistilanteisiin. Liminkalaisten karvaustaktiikka ja vastahyökkäykset olivat myrkkyä kuopiolaisille, mutta ylivoimalla ja rangaistuslaukauksesta ei onnistumisia tullut. Kuopiolaiset sen sijaan iskivät kahteen otteeseen ylivoimalla, ja pitivät itsensä näin mukana pelissä, vaikka tasakentällisin peli olikin tahmeampaa.

Ottelun hahmo?
Ottelun hahmoksi nousi vieraiden Tero Tikkala hattutempullaan. Kakkosdivarista siirtynyt mies aloitti tykittelyn jo ajassa 2.29, ja hän iski myös vieraiden viimeisen maalin. Tikkala piti joukkuettaan loppuun asti kiinni voitossa, mutta tänään se ei riittänyt. Welhoista on mainittava 1+3 iskenyt Olli Taskinen.

Ottelun puheenaihe?
Ottelun puheenaiheeksi nousi sarjanousijan todella pirteä esiintyminen. Vieraiden ottelusuunnitelma ja viimeistely toimivat hyvin sarjakärkeen povattuja Welhoja vastaan. Liminkalaiset itsekin myönsivät pelin jälkeen, että vähän yllättyivät siitä, kuinka hyviä he olivatkaan tänään. Welhojen peli kauden avauksessa oli tuskaisen näköistä, kun LNM:n puolustus ei tahtonut aueta millään.

Kommentit:
– ­LNM:llä oli hyvä ottelusuunnitelma. Se toimi tänään meitä vastaan, ja he käänsivät peliä hyvin. Meidän pelaamisemme oli vähän tuskaista, mutta luotettiin tuttuihin ratkaisijoihin ja lopulta voitto irtosi, Welhojen puikkoihin tarttunut Jani Lipsanen kommentoi.
– ­Meidän peli muuten, paitsi ei tulostaululla. Peittotilanteet ja ylivoima ratkaisivat tämän. Me emme iskeneet ylivoimalla kertaakaan, ja kaveri taisi onnistua kahdesti. Vähän kyllä yllätti, miten hyviä tänään olimme, LNM:n luotsi Jarmo Härmä totesi.

Tilastohuomiot:
SB Welhot: Olli Taskinen 1+3, Riku Tuononen 2+0, Jonni Koskinen 1+1, Iiro Lankinen 1+1, Eero Vepsäläinen 1+1
LNM: Tero Tikkala 3+0, Samuli Saukko 1+2

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Aleksi Taiponen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.