Miehet

Happee piti hauskaa Kooveen kustannuksella – ”Teki ihan pahaa katsoa”

24.09.
2014
0 Kommenttia
0
Hirvikööri piti Kooveeta pilkkanaan Monnarilla. Kuva: Esa Jokinen

Hirvikööri piti Kooveeta pilkkanaan Monnarilla. Kuva: Esa Jokinen

Hallitseva mestari Happee sai keskiviikkona vieraita Tampereelta, kun Koovee saapui jyväskyläläisten vieraaksi Monitoimitalon lämpöön. Historiallisen mestaruusviirin nostamisen jälkeen kentällä nähtiin kuitenkin vain yksi ainut joukkue. Happee latoi 30 minuutissa taululle peräti 9-1-johtolukemat, eikä Koovee löytänyt keinoja isäntien haastamiseen. Ottelun loppulukemat merkattiin lopulta Kooveen kannalta surulliseen muotoon 15-5 (4-1,7-2,4-2).

Ottelun ratkaisu?
Happeen hurja alkurynnistys esitti suurta roolia lopputuloksen muodostumisessa. Kotijoukkueen kolme pikaista osumaa heti ottelun alussa löi hirvilauman askelmerkit täydellisesti kohdilleen. Ilman Eemeli Salinia pelanneen Kooveen peli taas laamaantui samassa tahdissa, kun pelaajien usko omaan tekemiseen alkoi horjua. Isännät onnistuivat löytämään toisessa erässä koneistostaan vielä yhden korkeamman vaihteen, ja painelivat lopullisesti karkuun vierasjoukkueen näköpiiristä.

Ottelun hahmo?
Happeen Jami Manninen oli ottelussa eittämättä koko kentän kuningas. Jo viime lauantain SalBa-ottelussa 3+1 tehot hurjastellut taituri laittoi tällä kertaa kaksin verroin paremmaksi ja kaatoi Kooveen käytännössä omakätisesti. Hämmästyttävintä Mannisen huippuvireessä oli se, että hyökkääjällä olisi ollut mahdollisuudet latoa taululle vieläkin kovemmat tehopisteet hivenen itsekkäämmällä pelaamisella. Hattutemput merkattiin myös Petri Kaukon ja Lassi Kotovaaran tilille.

Ottelun puheenaihe?
Happee laittoi kaasujalan pohjaan heti alkuvihellyksen jälkeen, ja joukkue jyräsi telineisiin jääneen Kooveen yli näyttävän nopealla hyökkäyspelaamisellaan. Hirvilauman pelivalmius näyttäisi olevan jo tässä vaiheessa kautta erinomaisella tasolla, mikä lupaakin todella hyvää viikon päästä starttaavaan Champions Cupiin. Tasoero joukkueiden välillä oli karmaisevan suuri.

Kommentit:
– Oli todella mukavaa pelata taas pitkästä aikaa täällä omien edessä Monnarilla. Päätettiin jätkien kanssa ennakkoon, että tähän peliin lähdetään niin kovalla sykkeellä kuin vain mahdollista, yhden ottelun ennätyspisteitään sivunnut Manninen kertasi.
– Jos me halutaan saada pisteitä tässä sarjassa, on meidän puolustettava aivan helvetin hyvin. Tänään teki ajoittain ihan pahaa katsoa, kun tuo oma pelaaminen oli niin heikkotasoista, Koovee-hyökkääjä Miro Lehtinen puhisi.

Tilastohuomiot:
Happee: Jami Manninen 6+2, Petri Kauko 3+1, Juuso Heikkinen 1+3, Lassi Kotovaara 3+0, Peter Kotilainen 0+3
Koovee: Miro Lehtinen 1+1, Mikko Repo 1+1

Päivän muut liigaottelut:
Erä-Oilers 5-7
Indians-Nokian Krp 6-6

Teksti: Ville Hokkanen, Jyväskylä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.