Miehet

Happee väänsi OLS:aa etevämmin – ”Kamppailu-urheilun makua”

26.09.
2014
0 Kommenttia
0
Happee otti jälleen yhden kotivoiton Hirviteatterissa. Arkistokuva: Esa Jokinen

Happee otti jälleen yhden kotivoiton Hirviteatterissa. Arkistokuva: Esa Jokinen

OLS haastoi ennakkoluulottomasti Happeen kovaan mattopainiin perjantaina miesten Salibandyliigassa, mutta mestari oli vieraitaan etevämpi lopulta 8-5 (3-3,3-1,2-1). Happee sai jobinpostia Otto Tikan loukkaantumisen muodossa.

Ottelun ratkaisu?
Happee sai juonesta kiinni sekavan avauserän jälkeen, ja toisella kolmanneksella Juuso Heikkisen, Lassi Kotovaaran ja Peter Kotilaisen maalit tiputtivat oululaiset riittävän kauas voitosta. Happee oli pallollisena parempi joukkue, ja se viimeisteli ratkaisevasti OLS:aa paremmin. Happeen Tuomas Turunen voitti maalivahtien taistossa OLS:n Ville Mestarin, vaikkei hänkään mitenkään huonosti pelannut.

Ottelun hahmo?
Tuomas Turunen torjui 26 kertaa, ja hän oli tärkeä palanen Happeen voittoa, vaikka molemmat vieraille tuomitut rangaistuslaukaukset sujahtivatkin verkkoon. Kenttäpelaajista Juuso Heikkinen osui kahdesti, ja komeat muilauttelut olivat ajoittain oululaisille aivan liikaa. OLS:n parhaimmistoa olivat 2+1 iskenyt Tatu Kiipeli, niin ikään kahdesti maalannut Ville Oksa sekä joukkueelle mahdollisuuden voittotaisteluun tarjonnut maalivahti Mestari.

Ottelun puheenaihe?
Ottelu oli kahden fyysisen ja pelinopean joukkueen kovatempoinen kahina, jossa otettiin ja annettiin kovuutta kuin pudotuspeleissä konsanaan. Toisessa erässä malja läikkyi ajoittain yli, ja vauhtia sekä vaarallisia tilanteita oli liikaakin. Kakkosperiodin lopussa Otto Tikka törmäsi OLS-pelaajan kanssa sillä seurauksella, että reiteen tuli mojova puujalka. Tikan, kuten myös perjantaina huilanneen Jonne Junkkarisen pelaaminen ensi viikolla Zürichin Champions Cupissa on epävarmaa.

Kommentit:
– Tämä oli erinomaista sparria ensi viikon reissua ajatellen, sillä OLS oli selvästi fyysisin ja kaikin puolin paras kohtaamistamme kolmesta joukkueesta. Tässä oli legenda Ilmo Lounasheimon sanoin kamppailu-urheilun makua. Täysi pistepotti tyydyttää, ja tästä on mukavaa lähteä Sveitsiin, vaikka Otto Tikan tilanne huolestuttaakin, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen jutteli.
– Periaatteessa ihan kelvollinen taistelu, mutta pisteettömyys ei tietenkään lämmitä. Viime vuosina on oppinut, ettei niukka tappio ole mitään. Toisen erän hölmöt virheet ratkaisivat. Nuorilla pelaajillamme on kova vauhti päällä, mutta tänään meni ajoittain yliyrittämisen puolelle, OLS:n käskijä Jami Herrala jutteli.

Tilastohuomiot:
Happee: Veli-Matti Hynynen 1+2, Juuso Heikkinen 2+0, Jami Manninen 1+1, Joonas Kaasalainen 1+1, Peter Kotilainen 1+1
OLS: Tatu Kiipeli 2+1, Ville Oksa 2+0, Petro Rautio 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.