Miehet

Johansson ratkaisi jatkoajalla ennätysyleisön edessä – tasoitus ajassa 59.55

20.09.
2014
1 Kommentti
0

Miesten Divari polkaistiin Steelersin ja LaSB:n osalta rytinällä käyntiin, kun Hämeenlinnan uudella Elenia Areenalla pelattua paikallispeliä saapui todistamaan tasan tuhat katsojaa, mikä on Divarin uusi yleisöennätys.
Tuhatpäinen yleisö saikin viihdettä koko rahan edestä, kun ottelusta muodostui trilleri sanan varsinaisessa merkityksessä.

Steelers oli jatkoajalla ratkenneessa maali-ilottelussa lopulta parempi lukemin 10-9 (3-0, 2-4, 4-5, 1-0). Kolmannessa erässä joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin Steelersin Nico Jonaesonin tasoitettua vain viisi sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Lopullisesti ennätysyleisön räjäytti Timo Johansson ajassa 61:48.

Mihin ottelu ratkesi?
Steelers tuli otteluun vahvasti ja johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen lukemin 3-0. LaSB tuli toiseen erään väkevästi ja nousi onnistuneiden erikoistilanteiden avulla otteluun mukaan. Kolmannessa erässä peli aaltoili päästä päähän ja maaleja ladottiin vuoron perään. Ville Lastikka siirsi Teräsmiehet 7-5 johtoon ajassa 48:39, mutta LaSB tuli nopeasti rinnalle ja ohi Heikki Hätösen johtaman ykköskentän voimin.

Ville Lastikka tasoitti illan kolmannellaan tilanteeksi 8-8 ajassa 56:19, mutta Kainulaisen veljeksistä Juuso iski lammilaiset uudelleen johtoon kun 57:58 oli kellossa. Steelers otti maalivahti Jaakko Vahtokarin muutamaan kertaan pois hakiessa tasoitusta, joka tulikin ajassa 59:55 Nico Jonaesonin lyötyä LaSB maalin edessä pomppineen pallo verkkoon. Jatkoaika ei kauaa ehtinyt vanhentua, kun ajassa 61:48 Timo Johansson iski maalin edestä Jarno Mäkisen syötöstä hienolle ottelulle sinetin.

Ottelun hahmo?
Ottelun hahmo oli LaSB:n ykköskenttää vahvasti johtanut Heikki Hätönen tehoilla 4+1. Molemmissa päissä tutun laadukkaasti esiintynyt Hätönen oli jatkuvasti vaarallinen pallon saatuaan. Vili Näveri (2+1) ja Tino Nivala (2+1) täydensivät tehoillaan vierasjoukkueen ykköskentän tehokasta iltaa. Kotijoukkueesta vahvimmin esiintyi jatkoaikamaalin iskeneen Timo Johansonin (2+0) lisäksi yhteensä viisi maalia iskenyt nuoriso-duo Ville Lastikka (3+2) – Julius Aaltonen (2+0). Lastikan esitysten illan kohokohta oli kolmannen erän upea ja ennen kaikkea kylmäpäinen maali rangaistuslaukauksesta.

Ottelun puheenaihe?
Upeaa ottelua oli seuraamassa myös iso joukko LaSB-faneja, ja kannustus oli hienoa puolin ja toisin. Ottelu ei tarjonnut varsinkaan loppua kohti hienoa pelillistä antia, mutta viihdyttävyys-mittarilla se oli siellä korkeimmassa mahdollisessa päässä. Steelers jäädytti ottelussa pitkäaikaisen kapteeninsa Kaj Palmrothin pelinumeron #57 alkuseremonioiden kera.

Tilastot:
Steelers: Ville Lastikka 3+2, Timo Johansson 2+0, Julius Aaltonen 2+0
Lasb: Heikki Hätönen 4+1, Vili Näveri 2+1, Tino Nivala 2+1

Linkit:
Ottelutilasto

Teksti: Matti Manninen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Gertrud
20/09/2014
Valmentajien/pelaajien kommentteja?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.