Miehet

Jumboksi ennustettu Masku shokeerasi Wirmoa – ”Antaa uskoa joka jätkälle”

19.09.
2014
10 Kommenttia
0

Miesten Divarin varaslähtö otettiin perjantaina Mynämäen HaNi-hallissa. Kotijoukkue Wirmo lähti peliin sarjanousija SBS Maskua vastaan suosikkina, mutta ennakkoasetelma heitti kentällä volttia. Masku pelasi hienosti omilla vahvuuksillaan, hiljensi 400-päisen yleisön ja vei pinnat Puimurien kotiluolasta mukanaan lukemin 4-6 (0-2, 2-2, 2-2).

Yksikään Maskun pelaaja ei pettänyt. Jokainen noudatti tarkasti päävalmentaja Michael Fagerin puolustussuunnitelmaa, joka toimi kaukalossa upeasti. Pitkiä, kontrolloituja hyökkäyksiä Maskulla ei ollut pelissä kuin muutama, mutta ei se niihin pyrkinytkään. Wirmo hallitsi, mutta varsin näennäisesti. Lopputulos oli pelitapahtumiin nähden täysin oikeutettu.

Ottelun ratkaisu?
Wirmo oli koko ajan takamatkalla, mutta oli jo tulossa rinnalle päätöserässä. Maskun kippari, valtavan työmäärän läpi ottelun tehnyt Ville Tuominen, uskoi kuitenkin ehtivänsä palloon, jota harva olisi edes lähtenyt tavoittelemaan. Jotenkin Tuominen pääsi Wirmon puolustajan rinnalle, otti pienen kontaktin ja sutaisi pallon pompusta Wirmon häkkiin. Pelikelloon jäi aikaa reilut kaksi minuuttia, mutta tuo suoritus oli se viimeinen tikari Wirmon lapaluiden väliin.

Ottelun hahmo?
Eetu Leskinen kuuluu TPS:n liigarinkiin, mutta hänet oli siirretty hakemaan vauhtia Divarista. Leskinen napautti Maskulle kaksi tärkeää maalia ja hänet palkittiin matsin ykkösmiehenä. Ihan hyvin palkinnon olisi voinut antaa myös kokeneelle Rami Lehtolalle, joka oli jälleen kerran jäätävän rauhallinen Maskun alakerrassa. Siihen kylkeen Wirmon kasvatti leipoi voittomaaliksi jääneen viidennen osuman. Ei hassummin lähes nelikymppiseltä, jonka Pääkallo.fi nimesi kausiennakossa hirtehisesti Maskun ”lupaavaksi pelaajaksi”.

Ottelun puheenaihe?
Masku oli kuin viime kauden Wirmon, mutta paidan väritys oli erilainen. Puolustivat nöyrästi, voittivat kaksinkamppailut, peittivät laukaukset ja kuittasivat palkinnon summerin soitua. Kotiyleisö tuskaili läpi pelin Wirmon tehotonta nyhräämistä. Pallonhallinta oli Wirmolle varmasti 80-20, mutta sillä ei sarjapisteitä saa. Maskun mökin keskustaan Wirmo ei juuri syöttöjä saanut, eikä laidoilta ammuttu. Hierominen johti lukuisiin harhasyöttöihin, joiden jälkeen Masku vyöryi vastaiskuihin. Niissä se oli jäätävän tehokas.

Erikoista?
Maskun Rami Lehtolan laukaus on sellainen perinteinen 90-luvun sutaisu. Ei tosiaan mikään pommi, eikä Lehtola sitä juuri edes käytä. Niin Wirmon pelaajatkin luulivat, kun maestro ui pallon kanssa puolen kentän yli, etsi syöttöpaikkaa, mutta laukoikin yllättäen itse. Terävä kuti viuhui Jaakko Kaistisen olkapään yli verkkoon. Se oli lopulta matsin voittomaali.

Kommentit:
– Todella hyvä ja helpottunut olo. Ei ollut varmuutta siitä, miten uudet miehet (TPS-avut) sopeutuvat pelitapaamme, mutta se meni todella hyvin. Me olemme hyvä joukkue puolustamaan ja näytimme sen tänään. Pelin pitää tästä kauden aikana kehittyä, mutta startti oli vahva. Se antaa uskoa joka jätkälle, Maskun päävalmentaja Michael Fager totesi.
– Odotin Wirmolta ehkä reilumpaa tilannekovuutta. Vähän heillä jäi kuti piippuun, olisiko siinä ollut sitten jännitystä, Fager jatkoi.
– Me emme päässeet tänään pallollisena sille tasolle, mitä tällaisen ottelun voittaminen olisi vaatinut. Harhasyöttöjä tuli liikaa, ja Masku rankaisi niistä tehokkaasti. Kun Masku noin puolustaa, niin vaikeuksia on muillakin, harmitteli Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen The Cassun jälkipeleissä.
– Kaikki kunnia Maskulle, he pelasivat todella hyvin. Sieltä löytyy lahkeiden alta varmasti 40 mustelmaa, sen verran ainakin tuli peittoja. Tänään oli tällainen peli, mutta ensi viikon lauantaina Lammilla sitten parannetaan, totesi Wirmon hyökkääjä Mikael Santanen.

Tilastohuomiot:
Masku: Eetu Leskinen 2+0, Arttu Haapanala 1+1.
Wirmo: Henrik Rossi 0+2.
Maalivahdit: Joni Lehtinen (Masku) 17 torjuntaa. Jaakko Kaistinen (Wirmo) 9 torjuntaa.
Yleisöä: 402.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
kyllä
19/09/2014
Huikee masku!
:
19/09/2014
Henrik Rossin tehot 0+2.

Jalkoihin jääminen ei ehkä ihan suoranaisesti avaa pelin kulkua. Wirmo oli pallolla ja Masku puolusti vastaiskuja kärkkyen. Pelasi siis aika pitkälti niin kuin Wirmo viime kaudella.
Jymy
19/09/2014
Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan. Hallitse peliä, älä palloa.
Tuntuu toimivan vuodesta toiseen.
Grundyz
20/09/2014
Jos Masku pelaa niin kuin Myniksessä niin aika moni tänne kirjoittanut saa kääntää takkinsa. TPS-vahvistukset istuivat hyvin rosteriin ja ovat tärkeitä myös jatkossa.
Pule
20/09/2014
Rami Lehtola tps farmilistalla?
Tepsin pelastus jos on.
Meijän kylä
20/09/2014
Ihan hyvin Wirmo haastoi Maskun.Maskulla ollut aiemminkin vaikeaa etukäteen heikompaa vastaan.
Tapsa
20/09/2014
Ei päätä kannata hakata kauan seinään, jos joillakin ei peli kulje kannattaa tehdä rosteriin muutoksia pelinkin aikana kerran materiaalia on...!!!??? Kannattaa tämä peli unohtaa hyvin nopeasti ja ottaa lusikka kauniiseen käteen ja ehkä vähä selata pelitapa- ja taktiikkakirjaa lisää!!
Risto Rapukalu
22/09/2014
Maskulla riitti tosiaan yllättävän hienosti paukut, ja on kyllä nostettava jengille hattua. Hätäilyn ja turhien pallonmenetysten määrää analysoidessa tulee väkisinkin mieleen, että Wirmon kokoonpanossa sen sijaan oli vähän liiaksikin Paukkua (if you know what i'm saying)...
Katselija
22/09/2014
Löytyy kyseisen pelin maalitkin youtubesta: https://www.youtube.com/watch?v=ihxk_3JjCX8
yllättänyt
23/09/2014
Toivotaan et masku jatkaa samaan malliin. Näyttävää peliä!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.