Juniorien SM-joukkueet selvillä – Erä ainoana mukana jokaisessa sarjassa

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
B- ja C-junioreissa odotetaan nyt SM-sarjojen alkuvihellystä. Kuva: Anssi Koskinen.

Kuluneena viikonloppuna pelattiin B- ja C-juniorisarjojen toinen karsintavaihe ja SM-sarjassa pelaavat joukkueet ovat nyt selvillä kaikissa ikäluokissa. Menestyneimpiä seuroja olivat Koovee ja Erä, jotka saavuttivat SM-sarjapaikan kaikissa neljässä sarjassa.

B-pojat

1997- ja 1998-ikäluokista koostuvaan B-poikien SM-sarjaan selvittivät tiensä 12 ryhmää. Viime kauden kärkijoukkueista runkosarjaa dominoinut sekä mestaruuden nimiinsä vienyt Erä ja hopeamitalistijoukkue Josba selvittivät tiensä SM-sarjaan jo ensimmäisessä karsintavaiheessa, mutta pronssille sijoittunut Oilers jäi tällä kertaa ulkopuolelle. Silmäänpistävää karsinnoissa oli se, että OLS II selvitti tiensä SM-sarjaan ensimmäisessä karsintavaiheessa seuran B1-joukkueen jäädessä lopulta ulkopuolelle.

Mielenkiintoiselta näyttävässä sarjassa puolet joukkueista on uusia kauteen 2013-2014 verrattuna, kun esimerkiksi viime kaudella kolmanneksi runkosarjassa sijoittunut Rangers karsiutui. Uusina joukkueina SM-sarjassa nähdään esimerkiksi janakkalalainen SC Urbans, kova Koovee, OLS:n toisessa karsintavaiheessa pudottanut SPV sekä 98-ikäluokan kestomenestyjä SSV.

B-poikien SM-sarja 2014-2015:
Classic, Tampere
Erä, Helsinki
HU-46, Hollola
Josba Akatemia, Joensuu
Koovee, Tampere
Merikoski SBT, Merikoski
OLS II, Oulu
SC Urbans, Janakkala
SPV, Seinäjoki
SSV, Helsinki
Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku

C99-pojat

Viime kaudella 99-ikäluokan finaalissa kohtasivat Tapanilan Erä ja Steelers JSB. Molemmat joukkueet esiintyvät SM-sarjassa myös tänä vuonna, samoin kuin pronssiottelussa esiintyneet Classic ja Rangers. Muutenkin ikäluokan voimasuhteet ovat pysyneet melko ennallaan: 10 tämänkautisista SM-sarjajoukkueista esiintyi jo viime kaudella kaksilohkoisessa SM-sarjassa. Uusia joukkueita SM-sarjassa ovat Indians ja PHSB.

Kaikkein tiukinta ykkösvaiheessa oli karsintalohkossa B, jossa OLS selvitti tiensä SM-sarjaan jätettyään tasapisteissä LoSB:in taakseen paremman maalieronsa turvin.

C99-poikien SM-sarja 2014-2015:
Classic, Tampere
Erä, Helsinki
Indians, Espoo
Karhut, Pori
Koovee, Tampere
NST, Lappeenranta
OLS, Oulu
PHSB, Lahti
Rangers, Kirkkonummi
SB Welhot, Kuopio
SSV, Helsinki
Steelers JSB, Hämeenlinna

C00-pojat

Kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa pelattava C00-poikien SM-sarjan karsinnat sujuivat melko odotetusti. Suurin yllätys koettiin, kun Tampereen Classicin karsiutui lahtelaisen PHSB:n napatessa toisessa karsintavaiheessa SM-sarjapaikan viimeisen minuutin ylivoimamaalilla.

Lisähuomiona espoolainen Esport Oilersin molemmat joukkueet selvittivät tiensä SM-sarjaan.

C00-poikien SM-sarja 2014-2015:
Erä, Helsinki
FBC Turku, Turku
GrIFK, Kauniainen
Ilves, Tampere
Koovee, Tampere
Nokian KrP, Nokia
Oilers, Espoo
Oilers NG, Espoo
PHSB, Lahti
RSS Panthers, Riihimäki
SB Vaasa, Vaasa
SPV, Seinäjoki
SSV Reds, Helsinki
Steelers JSB, Hämeenlinna
Tiikerit, Vantaa
TPS, Turku

C-tytöt

C-tytöissä kymmenen joukkueen SM-sarja pysyi lähes ennallaan viime kauteen verrattuna. Ainoat uudet joukkueet ovat kontiolahtelainen LeBa-96 sekä turkulainen Loisto.

Viime kaudella mestaruuden ylivoimaisesti voittanut M-Team ei ollut karsinnoissa vakuuttava kärsittyään 2-3-tappion HK Dynamolle, mutta selvitti silti tiensä SM-sarjaan ensimmäisestä vaiheesta voitettuaan hopeamitalistijoukkue SB-Pron. Mielenkiintoisesti viime kaudella SM-sarjassa pelannut HK Dynamo jäi lopulta sarjan ulkopuolelle jäätyään toisessa karsintavaiheessa lohkonsa viimeiseksi.

C-tyttöjen SM-sarja 2014-2015:
Erä, Helsinki
Indians, Espoo
LeBa-96, Kontiolahti
Loisto, Turku
M-Team, Helsinki
Pirkat, Pirkkala
PSS, Porvoo
SB Heinola, Heinola
SB-Pro, Nurmijärvi
ÅIF, Sipoo

18 comments

  1. Hienoa että Pohjanmaan suurin salibandyseura sai myös joukkueen liigaan C2-pojissa. Onnea SB Vaasa.

  2. Junioreiden SM-joukkueiden maantieteellinen jakauma on mielenkintoinen. Silmiinpistävää on, että junioreiden SM-sarjoissa ei ole yhtään joukkuetta Keski-Suomesta. Esim. Happeella ei ole yhtään joukkuetta junioreiden SM-sarjoissa.

  3. Päijät-Hämeen alue edustettuna jopa neljän joukkueen voimin; HU-46 B:ssä, PHSB:n C1 ja C2 joukkueet ja SB-Heinola C-tytöissä.

  4. Ei tuota Classicin puuttumista pidä yllätyksenä pitää. Keskikastia ollut aina 2000-pojissa (C2)

  5. C1-pojissa oli muutenkin tosi tasaiset lohkot.. useita tasapelejä, joten useampi jatkopaikka 2.vaiheeseen ratkaistiin maalierolla sekä myös SSV:n ja NST:n erotti yksi maali suorasta sm-sarjapaikasta, jonka SSV teki ilman maalivahtia.

  6. eli niille jotka ei tiedä toinen oilers on 01-vuonna syntyneiden

  7. fosu oli oilersin 01 paljon parempi kaikessa mutta ei saanu sisään mistään ja oilers taas harvoista paikoista aina.

  8. väärin voitettu 🙂

    Aika hienosti jos vuotta nuorempi joukkue selvittää tiensä jatkoon, se on selvästi tuuria.

  9. C2-Sm karsinnoissa Happeella oli mukana heidän D1-poikien joukkue koska Happee 00 ei halunnut tähän leikkiin lähteä.
    Happeen C1-pojilla nyt oli ihan hyvä tekemisen meininki ja uskoin että heillä olis edes pienet saumat ollu SM-paikkaan. Mutta ei tällä kertaa…
    Ja mitä Happeen B-nuoriin tulee,heidän toimintansa on ollut ihan syvältä jo monta vuotta. Viime kaudella olivat SM:ssä mukana tuon lahjakkaan 96-ikäluokan ansiosta. Seuraavan kerran Happeelta voibodottaa

  10. …joukkuetta mihkään SM-sarjaan kun heidän 01 ja 02 ikäluokat kasvaa tähän ikään. Eli jo ens kaudella tullaan C2-pojissa näkemään Happee SM:ssä.

  11. Happeen 01 on lupaava, mutta siitä pari-kolme seuraavaa ikäluokkaa on tekemisessään aika kaukana sm-sarjavauhdista ellei saa imuroitua noista lähiseuroista parhaita pelaajia ja taustat hoideta sille tasolle, mikä Happeessa olisi löydettävissä. Mutta eihän toisaalta Happee ole koskaan varsinaisesti pikkujunnujoulkue ole ollutkaan, vaan imuroinut täydennykseksi parhaat itselleen. Ja tulokset ovat olleet loistavia.

    Jos noista pienempien ikäluokista pohtii, niin Duxilla voi olla Keski-Suomesta parhaat saumat jossain kohtaa pelata sm-sarjassa. Tämä nyt vaan yksi näkemys, mutta kyllähän Happee on aika totaalisesti oman junnutyön unohtanut. Tuo Happeen 01 pelaajarunko ja taustat tulleet muualta ja tuoneet tavoitteellisuuden koko seuran pikkujunnuissa uudelle tasolle.