Miehet

Pelasivat alasarjassa väärillä nimillä – kahdelle Divari-pelaajalle pitkä pelikielto

16.09.
2014
30 Kommenttia
0
Tuomas Savukoski

Tuomas Savukoskelta (vas.) jää väliin Divarin viisi ensimmäistä ottelua. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Loviisan Torin Tuomas Savukoski ja sipoolaisen ÅIF:n Jesse Tolvanen ovat saaneet määräaikaisen pelikiellon kaikista Salibandyliiton alaisista sarjoista. Pelikielto kestää lokakuun 15. päivään saakka.

Pelaajat pelasivat viime keväänä Etelä-Suomen aluesarjassa väärillä nimillä. Kyseisestä rikkeestä voidaan antaa viiden ottelun pelikielto.

– Molemmille pelaajille on määrätty sama rangaistus. Ottelumääräinen pelikielto olisi tarkoittanut sitä, että he olisivat joutuneet sivuun vain kyseisestä aluesarjasta. Sen vuoksi kurinpitoryhmä määräsi heille määräaikaisen pelikiellon, kommentoi liigapäällikkö Jyrki Paajanen Pääkallo.fi:lle.

Salibandykenttien väriläiskänäkin tunnettu Savukoski siirtyi alkavalle kaudelle Torin riveihin nimenomaan ÅIF:stä.

Sekä Savukoski että Tolvanen ovat pelikiellon vuoksi sivussa joukkueidensa viidestä ensimmäisestä Divari-ottelusta.

Paajasen mukaan vastaavanlaiset rikkomukset ovat erittäin harvinaisia tällä tasolla.

– Kuusi vuotta olen ollut näissä hommissa, eikä sinä aikana ole tällaista tapahtunut pääsarjatason pelaajien osalta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
llak
16/09/2014
Pojat on poikii.
Kapasiteetti
16/09/2014
Liiga-/divaripelaajat tekevät tätä varmasti aika vähän, mutta alemmalla aika yleistä. Peluri, joka 2/3 divaria tahkoaa, niin kiertelee alasarjojen turnauksia sen nimellä kuka nyt ei satu pääsemään.

Myös vastaavanlaista on nähty monesti. Yli-ikäinen ei hae y-lisenssiä, vaan pelaa toisen nimellä. Tämäkin varmasti alemmissa sarjoissa, ei SM-tasolla.
rronb
16/09/2014
#puuhastelu
Kapasiteetti
16/09/2014
Myös vastaavanlaista on nähty monesti junnuissa..
hulivili
16/09/2014
Melko yleistä alasarjoissa.
Aape
16/09/2014
Jutussa olevaa kuvaa olisi voinut rajata niin, ettei syytön mies eli Loviisan ex-veska Tommy näkyisi kuvassa
JZ
16/09/2014
Heh, mietin kuvan perusteella kans samaa, että oliko Grönberg ollu toinen.

Alasarjoissahan tätä nyt tapahtuu, mutta siellä nyt kukaan ei tunne juuri ketään eikä ketään kiinnosta. Jonkun liigapelaajan nyt saattaa just joku tunnistaakin ja sellaisen pyöriminen 5div pelissä voi jotain nyppiäkin...
Kartsa
16/09/2014
Viisi ottelua pelikieltoa on yllättävän vähän. Mielestäni rike on sitä tasoa, että rangaistus voisi olla vaikkapa kolme kuukautta tai enemmänkin. Toivottavasti myös ottelutulos on käännetty sääntöjä rikkoneen joukkueen tappioksi.

Kyllä näitä junnuissa ja alasarjoissa on nähty, ja se harmittaakin. Kakkosdivarin peluri väärällä nimellä nelosessa voi helposti ratkaista ottelun voiton.
JZ
16/09/2014
Tuli muuten mieleen jonkun mainitsema pointti: eikö näistä pitäisi rangaista (myös) tätä väärin peluuttanutta alasarjatiimiä?

Hehän varmasti kyllä tiesivät, kuka pelaaja on kyseessä ja että edustuskelpoisuus ei ole kunnossa.
Alan Harrastaja
16/09/2014
Käsittääkseni Tolvanen ei ole ollut tapahtuma-aikaan ÅIF:n pelaaja, eikä ÅIF:llä ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Toimittaja Karjalaisen kannattaa miettiä, miten asian esittää.
Thommy
16/09/2014
Niin typerää kuin pelaajien sekoilu onkin, on aivan posketonta, ettei seuraa tai seuroja ole rangaistu. Yleisestiottaen tämä on melkolailla suurin yksittäinen tapa rikkoa pelin henkeä ja urheilullisuutta vastaan nimenomaan seurana.

Seurojen kohdalla ainakin sakot (tuntuvat takuulla jokaisen seuran kohdalla pahasti) tai jopa sarjapaikan menettäminen olisivat ihan asiallisia rangaistuksia. Pelaajille tilanne on myöskin kovin lempeäkätinen.
Kysyjäpää
16/09/2014
Mistä te päättelette ettei seuraa ole rankaistu?

Ainahan edustusoikeudettoman pelaajan peluuttamisesta seuroille lähtee maksumääräys, eikö? Se voi olla pieni, mutta rahaa se on pienikin raha.
otakari+janoskoski
16/09/2014
Peli päättyi 5-0 vastustajan hyväksi, vastustaja joukkueen kapteeni ilmoitti jo ennen pelin alkua tuomarille että (olli rinne, tuomas Savukoski ja jesse tolvanen ei kuulu tähän joukkueeseen,toisen erän jälkeen tuomarit kävi kysymässä henkilöllisyys todistusta, pelaajat kieltäytyi mutta oikeat nimet saatiin selville ja heidät laitettiin punaisella kortilla pihalle.kyseessä oli 5-6 div.aluesarjan viimeinen runkosarjan ottelu.
JZ
16/09/2014
Lähinnä siis kiinnosti, että millaisia nuo sakot ovat ja koituuko tuosta muutakin rangaistusta kuin juuri kyseisen ottelun tappio?

Kuten joku totesi, jonkun liiga/divarijyyrän peluuttaminen tähän tapaan alasarjassa on kyllä jo ihan kunnon huijaamista, ja vieläpä aika suunnitelmallista. Ei olis välttämättä vääryys rangaista isommillakin pistemenetyksillä tai vaikka sarjatason laskulla.
Hmm...
16/09/2014
Kovat on pelihimot että pitää pelata aladivari -peleissä väärillä nimillä ja "auttaa" tuttuja. Joku kirjoitti että junnuissakin moista tapahtuu, onko tietoa vai katsomohuhuja? Kovasti täytyy ihmetellä että junnuissa peluutettaisiin tahallaan jotakin edustuskelvotonta pelaajaa. Vahinkoja voi toki tapahtua jos ei ole lukenut Y-pelaaja sääntöjä.
Pihalla
16/09/2014
Ei kyllä heti ois itselleni tullut mieleen, että aluesarjapeleistä vois saada sanktioita "normaaleihin" sarjapeleihin.

Ei tietenkään mikään oikeutettu temppu, mutta kuitenkin..
S
16/09/2014
Pihalla joo! Sama liittohan noita pelejä järjestää, että eikös nyt ihan oikea ratkaisu ja antaa suuntaa jengeille, mitä saa tehdä. 2.divari poikia nyt tiedän käyneen useaankin otteeseen hakkaamassa alempia sarjoja, mutta ihan liigasta niin voi hyvää päivää. Toki se pitää antaa loviisalaiselle anteeksi, että jos nyt kerran kaudessa halusi voittaakin:-DD
JZ
16/09/2014
No joo nyt täytyy kyllä myöntää että en itsekään huomannut tuota aluesarja-hommaa. Ymmärsin ja luin jotenkin väärin, että vitosdivaria jolloin oltais samassa sarjajärjestelmässä. Mutta ilmeisesti tuo aluesarja nyt on joku liiton sarja kanssa, missä on edustusoikeutta koskevat selkeät kilpailusäännöt...

Enivei. Yleisellä tasolla tässä keskustelussa puhutut jutut pitää kuitenkin paikkansa, kyllä näitä tapahtuu ihan tuolla liiton normaaleissa sarjaportaissakin.
Tuomio
16/09/2014
Aivan oikea tuomio. Teko ei todellakaan vaikuta tahattomalta.
Jos jonkun mielestä tuomio liian kova niin mitä ehdottaisit tilalle?
Tilannetta pahentaa vielä se, ettei pelaajat suostuneet näyttämään henkkareitaan ja se, että on pelattu väärillä nimillä.
Mikäli olisi pelattu oikeilla nimillä niin selitykset siitä, etteivät he tienneet sen olevan kiellettyä voisi mennä läpi.
Kartsa
16/09/2014
Junnusarjoissa vuosien varrella on pelannut lähinnä yli-ikäisiä pelureita joissakin seuroissa. Eli taitava pienikokoinen B-junnu otetaan mukaan C-junnujen peliin. Ei erotu porukasta kooltaan isompana, mutta kokemuksella ja taidoilla pystyy tarvittaessa ratkaisemaan tasasia matseja. Esiintyy tietysti väärällä nimellä.
torri
16/09/2014
Onhan siinä oikea kaveri vertaamaan näitä erilaisia ja pituisia sanktioita, ei taida Savulla montaa kautta, että olis saanut aloittaa kauden muiden kanssa samaan aikaan? Sitten Se kehtaa vielä itkeä twitterissä, kuinka on epäoikeudenmukaista, mutta kokemusta on ainakin näistä torreista ja orreista (punanen)?
Savulle
16/09/2014
Kannattaisko lopettaa jo tuo säbän pelaaminen?sulla ei oo mitään käyttöä noin korkealla tasolla,tua on just sua..toilailuja toilailujen perään.
Jymy
16/09/2014
Eikö se ollut niin että taannoin älyttömän pitkän pelikiellon kärsinyt pelaaja n piti suunsa kiinni eikä polttanut kaveria.

Tää ns. frendi oli pelannu tietysti nimellä jolla oli edustusoikeus ja pistäny sirkuksen pystyyn. Kurinpitovaliokunta muisti joukkueen x, pöytäkirjaan merkittyä pelaajaa n useamman vuoden pelikiellolla.

No, tämä ei vissiin kuitenkaan estänyt tätä pelaajaa n pelaamasta. Eli sitä saa mitä tilaa.

Tapahtumaaikana oli sellainen fiilis että kaikki muut tiesi mikä oli homman nimi paitsi Alakiventien väki. Tai sitten nekin tiesi mutta ei olut asiasta näyttöä.
Jymy
16/09/2014
Vanhemmalla iällä kun kyse on harrastuksesta vailla sen suurempia tavoitteita ja kokoonpanon saaminen kasaan on vaikeata edustuskelvottomien pelaajien käyttäminen voi vielä olla ymmärrettävää muttei kuitenkaan hyväksyttävää.

Mutta sitä en tajua että junnusarjoissa lähdetään kikkailemaan yli-ikäisten pelaajien kanssa. Ei ihme että nuorissa ei ole tulevaisuus jos yhteyskunta opettaa huijaamaan tuolla tavalla.
C junnuikäisistä ehkä 1/1000 pääsee joskus pelaamaan liigaa, joten C junnujen menestyksellä ei ole paskaakaan väliä.
Pertsa
17/09/2014
Saman lailla tolvanenkin on usein paikalla kun tapahtuu :D
Spelförbud för östnyländska innebandyspelare | Dagens Tidning
17/09/2014
[…] Lovisa Tors Tuomas Savukoski och Jesse Tolvanen, ÅIF har försatts i spelförbud till den 15 oktober. Förbudet gäller alla serier som underlyder innebandyförbundet. Det berättade Pääkallo.fi. […]
S
17/09/2014
"Vanhemmalla iällä kun kyse on harrastuksesta vailla sen suurempia tavoitteita ja kokoonpanon saaminen kasaan on vaikeata edustuskelvottomien pelaajien käyttäminen voi vielä olla ymmärrettävää muttei kuitenkaan hyväksyttävää."

Hyväksyttävän rajoillakin mennään silloin, jos femman puukäsijengiin tuurajat myös femman puukäsiä:-D.

Samaa ongelmaa, ettei säännöt pidä on vielä enemmän näissä eri toimijoiden(etenkin eräs center ympäri helsinkiä järkkää) turnauksissa! Säännöt kertoo sarjoittain miten paljon ja mistä divarista saa pelaajia käyttää! Kuitenkaan tuota ei valvota ja rikkeestä mainittaessa ei haluta puuttua--> yhden tapauksen tiedän missä divari tason pelaaja 5-6div. sarjassa pelaamassa.
S
17/09/2014
Niin ja turnauksista mainitsin sen takia, jos esim seura x-6divarista haluaa tasolleen sopivia treenimatseja--> katsoo jaahas hupiturnaus, ei saa olla kuin 5-6div pelaajia--> jees mennään!! Sitten turnauksessa astuukin vastaan jotain divari ja kakkosdivarimiesten höntsäporukka ja jengi ottaa tukkaan ja huolella. Ei hyötyä treenimatsi mielessä ja rahat menee hukkaa. Sitä kanssa ihmettelen suuresti, miten korkea divarilaiset viitsii noihin heille leikkipeleihin edes tulla, pilaamaan vielä toisen joukkueen fiilikset?
Yx+dumari
17/09/2014
Eräs liede iiro pahin esimerkki turnaus ku turnaus ni pelaa parissa porukassa
Erämies
17/09/2014
Miksi Rinne selvisi ilman pelikieltoa?
paikalla olija
23/09/2014
rinne lähti ennen kuin tuomarit pääsi kyselemään tietoja häneltä, ilmeisesti varautuneena siihen että hänet tunnistettaisiin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.