Miehet

Kuumassa Pohjanmaan derbyssä pisteet jaettiin – vaasalaispakki huudatti yleisöä erikoisella tuuletuksella

21.09.
2014
9 Kommenttia
0

Pohjanmaalla pelattiin sunnuntai-iltapäivän ratoksi kuuma paikallispeli Divarin avauskierroksella, kun yhteen iskivät SB Vaasa ja Blue Fox. Kummankin joukkueen osalta näkyi, että kyseessä oli kauden avausmatsi ja vieläpä derby. Sekavan, rikkonaisen ja kuuman ottelun loppulukemat olivat oikeutetut 6-6 (1-0, 3-1, 2-5) jatkoajankin jälkeen.

Mihin ottelu ratkesi?
SB Vaasa johti ottelua aina 60-minuuttisen loppupuolelle saakka. Tilanne kääntyi tasoihin ajassa 56:43, kun SB Vaasalla oli sauma mennä ylivoimalla kahden maalin johtoon, mutta erikoistilanteen viimeinen laukaus kilpistyi Blue Fox-puolustukseen, joka pelasi juuri jäähyaitiosta päässeen Johnny Ojalan yhdellä syötöllä yksin läpi. Konkari chippasi tyylikkäästi Uusikaarlepyyn ylpeyden tasoihin ja vei pelin jatkoajalle. Blue Fox pääsi jatkoajalla myös yrittämään voittoa ylivoimalla, mutta vaasalaisalivoima piti huolen siitä, että pisteet jaettiin.

Ottelun hahmo?
Kiihkeästä derbystä on vaikea nostaa esiin yhtä hahmoa. Pekka Kontturi ja Janne Karvonen rokottivat viime kauden seuraansa Blue Foxia kumpikin tehoin 1+1. Nuori, 1998 syntynyt, Alexander Nyman sinikettujen puolustuksessa osoitti melkoista pelillistä kypsyyttä otteissaan. Ensimmäisen Divariottelunsa pelannut Blue Foxin Joni Lehtinen pääsi kolmannessa erässä irti ja teki ensimmäisessä vaihdossaan maalin. Kenties tyylikkäin temppu oli kuitenkin SB Vaasan puolustajan, Janne Tuomivirran käsialaa. Hän sivalsi puolesta kentästä maalin, juoksi keskelle katsomoa, taputti kuin olisi ollut yksi katsojista ja huudatti vaasalaisyleisöä yltymään kovempaan kannustukseen.

Ottelun puheenaihe?
Peli oli todella rikkonainen. Kauden avaus on aina kauden avaus, mutta tänään muun muassa pallo poltti kummallakin jengillä lavoissa niin raa’asti, ettei Botniahallin mittelö suuria salibandyhienouksia pelillisessä mielessä tarjonnut. Molemmat joukkueet pelasivat todella fyysistä peliä, eikä tuomaripari meinannut välillä kyetä hallitsemaan tilannetta, mikä rikkoi pelin kulkua entisestään. Jäähytilastoihin merkittiin kaikkiaan kahdeksan 2-minuuttista, sekä yksi viiden minuutin rangaistus.

Tilastot:
SB Vaasa: Pekka Kontturi 1+1, Janne Karvonen 1+1
Blue Fox: Kim Nyström 2+0, Johnny Ojala 1+1, Jori Isomäki 0+2

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Fox
21/09/2014
Kim Nyström 2+0!!
karvalakki
21/09/2014
Naurettava tuuletus. Pelaajan näköinen.
Katsoja
21/09/2014
Hieno Salibandy-ilta Mustasaaren Botnia hallissa!

Foxit osoittivat todellista taistelumieltä nousten tasoihin. Olivat ottelussa mielestäni aavistuksen vahvempia. Vaasa saa pitkälti kiittää Takinkääntäjiä Karvosta ja Kontturia pisteestä, Kukko myös tasaisen hyvä. Tuomareiden taso hyvin heikko yleisesti.
Kettutarhuri
21/09/2014
Naurettavinta tässä pelissä oli tämä vaasalainen erotuomari. Ei paljon enempää kotiinpäin voi enää vetää.
Katsoja
21/09/2014
En tiedä olitko samassa pelissä, vai kuuntelitko peliä radiosta jos olet sitä mieltä että toinen tuomari veti kotiinpäin. Muussa tapauksessa ilmeisesti et tiedä kumpiko oli Vaasasta. Linja ailahteli, mutta kyllä selvästi Blue Fox hyötyi tuomarilinjasta. Vaikka Jori Isomäki on kannuksensa ansainnut niin tuomareiden kunnioitus on kyllä silmiin pistävää. Kun vauhti ei riitä niin käsillä sidotaan jatkuvasti. 3-4 selvää jäähyä jäi viheltämättä. Oikeutettu tulos. Roope pelasti Blue Foxille pisteen.
Katsoja
21/09/2014
Mielestäni Vaasa hyötyi annetuista jäähyistä. Varsinkin 5min jäähy oli todellinen farssi, kun tuomarit ehtivät jo kerran päättää rangaistuksen suuruudeksi 2min, mutta tuomio muuttui yhtäkkiä 5min suuruudeksi. Kuvastaa aika lailla tätä hataraa työskentelyä. Viheltämättä jättäminen hyötynäkökohdissa tällä tuomariparilla on aivan olematonta.

Foxit näyttivät ylipäänsä hyvin pirteältä ja yhteenkuuluvalta porukalta. Tuntevatkohan Takinkääntäjät samanlaista Vaasassa;)
Janis Petke
21/09/2014
Tuomarit vihelsi paikalliskamppailun hengen mukaisesti. Kovaa sai pelata, kunhan pelasi oikein. Yksi ainut tilanne hyötynäkökohdassa, oli Blue Foxin jäähy, missä pallo meni maalin taakse ja oli Blue Foxin hallussa.

Ja missä vaiheessa se vitonen oli kakkonen? Taululla oli heti vitonen, ei kakkosta. Vai tarkoitetaanko tällä sitä, että tuomarit keskustelivat ennen jäähyn ilmoittamista? Sehän on aivan normaalia, mitä tapahtuu aina.
llak
22/09/2014
Eikö Kontturi vielä viime kaudella pelannut siniketuissa? Ei estä tuulettamasta kunnolla. :)

Only in floorball.
Janis Petke
23/09/2014
Kontturi on kuitenkin vaasalainen, eli pelaa nyt omassa joukkueessaan ja kotikaupungissaan. Vastapainoksi voisi kyseenalaistaa miksi Backman tuuletti omaa maaliaan? Hän on myös vaasalainen, pelaa Blue Foxissa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.