Lasse Riitesuo jättää salibandyn – ”Viimeiset vuodet hienoja mutta rankkoja”

Happeen mestaruus oli tirehtööri Lasse Riitesuolle tunteellinen hetki. Pelaajana Riitesuo pelasi Salibandyliigaa Happeen, SPV:n ja Oilersin riveissä yhteensä 12 kautta ja paukutti runkosarjassa 429 tehopistettä. Kuva: Jari Turunen
Happeen mestaruus oli tirehtööri Lasse Riitesuolle tunteellinen hetki. Pelaajana Riitesuo pelasi Salibandyliigaa Happeen, SPV:n ja Oilersin riveissä yhteensä 12 kautta ja paukutti runkosarjassa 429 tehopistettä. Kuva: Jari Turunen

Lasse Riitesuo on häärinyt viime vuodet ahkerasti Jyväskylän Happeessa niin pelaajana kuin taustahenkilönä. Uurastus palkittiin viime keväänä huikeaan jäähallissa pelattuun finaaliin ja Happeen mestaruuteen. Nyt Riitesuon kilometrit salibandyn osalta tulivat kuitenkin täyteen – ainakin toistaiseksi.

– Uudet työtehtävät alkoivat elokuun alussa. Ennen tätä olen pystynyt tekemään työt salibandyn ehdoilla, kun olen ollut yrittäjänä. Vaikkakin salibandy on ollut aina vain harrastus. Nyt kuitenkin uusi päivätyö vie paljon aikaa. Minulla on myös kaksi pientä poikaa, joille haluan antaa aikaa. On parempi etten revi itseäni joka suuntaan, Happeen managerina/tirehtöörinä toiminut Riitesuo selostaa Pääkallo.fi:lle.

Riitesuo työskentelee jatkossa sanomalehti Keskisuomalaisen yritysmyynnissä asiakkuuspäällikkönä.

– Haluan tehdä tämän nyt selväksi, koska edelleen puhelin soi Happeeseen liittyvissä asioissa, Riitesuo jatkaa.

Riitesuon äänestä kuulee, että salibandytakki on tosiaan tyhjä. Viimeiset vuodet ovat olleet yhtä oravanpyörää ja juoksemista. Kolme vuotta sitten hän vielä pelasi ja manageroi samaan aikaan. Yhtälö oli suorastaan päätön.

– Pitkään pähkäilin ja mietin omia voimavaroja ja niiden käyttöä. Mukavaa on ollut puuhata ja saimme hienon päätöksen keväällä, mutta on myös ollut älyttömän rankkoja vuosia. Lisäksi on ollut omassa siviilielämässä kaikenlaista siihen päälle.

Happeen ja Classicin välinen neljäs salibandyfinaali jäähallissa palkittiin kauden 2013–2014 Salibandytekona. Kuvassa Lasse Riitesuo (vas.), Salibandyliiton viestintäpäällikkö Juhani Henriksson (kesk.) ja Happeen taustoilla jatkava Jani Orava. Kuva: Salibandyliiga
Happeen ja Classicin välinen neljäs salibandyfinaali jäähallissa palkittiin kauden 2013–2014 Salibandytekona. Kuvassa Lasse Riitesuo (vas.), Salibandyliiton viestintäpäällikkö Juhani Henriksson (kesk.) ja Happeen taustoilla jatkava Jani Orava. Kuva: Salibandyliiga

– Olen ylpeä Hirviteatterista ja siitä, että vietiin suomalaista salibandyä kansainväliseen suuntaan streameillä ja englanninkielisellä viestinnällä. Yhteistyö muiden seurojen ja lajien välillä oli myös hienoa. Oli upeaa nähdä, että oma visio ainakin jossakin määrin toteutui ja saimme mukaan lahjakkaita ihmisiä niin pelaajaosastolle kuin taustoille.

Happeen taustahommien lisäksi Riitesuo pelasi viime kaudella kakkosdivaria Nousun riveissä. Nyt jäävät alasarjapelitkin.

Pääkallo.fi:n suuntaan sateli kesällä kuitenkin vihjeitä, että Riitesuo olisi mahdollisesti tekemässä pelaajasopimuksen Nokian KrP:n kanssa.

– Se oli enemmänkin hulluttelua ajatuksen kanssa eräässä kesätapahtumassa Tampereen suunnalla. Pitkään toki mietin, että jos en olisi päässyt Keskisuomalaiselle, niin olisin rakentanut omat työt salibandyn ympärille. Tosin kaipasin nyt vakautta elämään, johon salibandytyöt olisivat sopineet huonommin, Riitesuo vastaa.

Kuka sitten jatkossa manageroi ja häärää aktiivisesti Happeen taustoilla?
– Upeaa työtä puolitoista vuotta tehnyt Jani Orava jatkaa. Lisäksi Petri Kauko tulee mukaan taustahommiin ainakin jollain asteella.

– Omalta osalta täytyy katsoa tulevaisuudessa mikä on tilanne, mutta nyt mennään näin. Silloin kun tehdään isolla liekillä ja intohimolla, niin välillä on ladattava pattereita, Riitesuo päättää.

14 comments

  1. Mahtaa Keskisuomalaisen päätoimittaja olla iloinen lukiessa tätä uutista. Riitesuo meinaa ladata akkuja jotta pystyy taas isolla liekillä ja intohimolla tehdä salibandyhommia.
    Isoa liekkiä ja intohimoa hän ei siis aio käyttää uudessa päivätyössä.

  2. Mitäs jos nimimerkki ”jaaha” nousisit sieltä sohvalta ja alkaisit tehdä jotain.
    Kummallista kateellisuutta.

  3. Ukko nyt on semmoinen Duracell, että 70 % vastaa monen täyttä aikaa. Eikä tuo välttämättä tarkoita, etteikö voisi tehdä uutta duunia täysillä ja silti ladata akkuja säbään. Pääasia, että voi välillä tehdä jotain muuta kuin yhtä ja samaa. Valmennanhan vaikka minä ja varmaan moni muukin osin ladatakseen akkuja normipäivätyön vastapainoksi. Ei oo ainakaan vielä seuran PJ asiaan åuittunut

  4. Se nyt vaan on sellainen juttu että jos ei ole sählyhommia tuolla palolla tehnyt, ei voi tietää mitä se tarkoittaa. Todellakin on normaali 8-16 duuni hermolomaa sen jälkeen.

  5. Kiitos tähänastisesta! Parhaimpana muistan edelleen ne 9+1 Kirkkonummen verkkoon (tietty mestaruus myös).

  6. Iso kiitos Lasselle kaikesta! Loistava pelaaja, luova tirehtööri. Toivottavasti mies palaa myöhemmin samalla innolla salibandyn pariin ja nimenomaan Happeessa 🙂

  7. ei ole tupeloinnilla rajaa mitä tulee tämän herran myyntitöihin happeessa.
    vähäisinkään asia ei mene maaliin.
    pelilliset ansiot ok.
    puhun kokemuksesta.

  8. Setä Samuli laita reklamaatio mailiin niin hoidetaan kuntoon. Tiedät osoitteen varmaankin. Jotain juttuja saatiin maaliinkin asti tai ainakin konkurssi vältettyä useana vuonna talkoovoimin. Kiitos palautteesta ja kiitos myös positiivista sanoista.

  9. Isoa peukkua hesasta Lasselle!! Tiedän itse kokemuksesta että seuratoiminnassa mukana oleminen ei ole aina kovin helppoa. Vaatii paljon ja on helvetin stressaavaa hommaa. Hyviä ja aktiivisia taustoja tarvitaan aina, niitä jotka kestää paskan kaatamisen niskaan. Hienoa duunia ja loistavia provoja oot Lasse heitellyt, en ihmettele yhtään miksi kaikki suomalaiset eivät noita ymmärrä. Onnea uusiin koitoksiin!!

  10. Se on sitten kumma, miten jotkut jaksaa kuvitella olevansa asiakkaita. Voi tietysti olla, että jos maksaa pääsylipun eikä saa vaparia, niin on oikeus purnata maksullisesta parkkipaikasta. Oikeasti urheiluseuroissa tehdään suuret määrät talkootöitä eikä välttämättä tuotteen myymiseksi KHL:ään vaan omien lasten harrastuksen tukemiseksi tai urheilun edistämiseksi. Mutta kritiikki on hyväksi: Ei muuta kuin ilmoittautumaan mukaan toimintaan, niin saadaan tasoa nostetuksi

  11. Liian vähän näitä ”lasseriitesoita” on Suomalaisessa salibandyssä. Jokainen joka on arvostellut voi mennä peilin eteen ja miettiä mitä minä itse olisin tehnyt paremmin.
    Riitesuolle kiitos viime keväästä ja menestystä tuleviin haasteisiin.

  12. Tsemppiä Lasselle tuleviin haasteisiin! Erittäin iso kiitos loistavasti toimineesta yhteistyöstä vuosien varrella!

  13. Ei tarvitse edes miettiä mitä olisi tehnyt paremmin, kunhan miettii mitä ylipäätään on tehnyt salibandyn eteen. Pääkallossa urputusta ei lasketa.