NST vei pisteet Nokialta huikealla nousulla – katso lauantain salibandytulokset

Lappeenrannan NST tarvitsi voittoon noustakseen kaksi minuuttia ja kaksi sekuntia. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigan lauantaikierroksella nähtiin huikea takaa-ajo, kun NST kaatoi vieraissa Nokian KrP:n 4–5. KrP:n Johannes Jokinen vei joukkueensa ylivoimalla 4–2-johtoon, kun pelikello näytti aikaa 56.33. Lappeenrantalaiset latoivat kuitenkin kolme maalia kahden minuutin sisään ja veivät ottelun nimiinsä.

NST tasoitusmaali tuli ylivoimalla, ja se oli Tuomas Arposen käsialaa. Voitto-osuma syntyi ajassa 58.53, kun Niko Saarinen hiljensi Raholan areenan Arto Vainikaisen esityöstä.

Divari jatkui lauantaina viiden ottelun voimin. Helsinkiläinen M-Team jatkoi voittokulkuaan Blue Foxin kustannuksella. M-Team voitti Uudessakaarlepyyssä pelatun ottelun luvuin 2–4.

Vierasjoukkue meni joka kerta maalin tehtyään johtoon, mutta Blue Fox kampesi itsensä rinnalle kahdesti. M-Teamin sankariksi nousi Janne Makkonen, joka iski ratkaisseen kolmannen maalin päätöserän puolivälissä. Makkonen sinetöi ottelun toisen maalinsa vielä sekunti ennen päätössummeria.

LaSB:n ja SBS Wirmon välisessä ottelussa nähtiin myös draamaa. Ottelu oli menossa jo jatkoajalle 2–2-tilanteessa, mutta kotijoukkue LaSB:n Vili Näveri iski voittomaalin 19 sekuntia ennen kolmannen erän loppua. Maali jäi samalla ottelun viimeiseksi.

Naisten liigassa Koovee ja PSS mittelivät hyvin vuoristoratamaisen 60-minuuttisen. Vuorotellen maaleja iskeneistä joukkueista lopulta pidemmän korren veti Koovee numeroin 7–5. Tamperelaisten voiton takuupelaajia olivat Kaupin siskokset Veera ja Oona. Molemmat kirjasivat tehopisteet 2+1.