Maajoukkuepuolustaja Tommi Aro: ”Galante Carlströmin kanssa on ollut hyvää vääntöä”

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

28-vuotiaana Tommi Aro elää pelaajauransa parasta aikaa. Joulukuiset MM-kisat Göteborgissa ovat hänelle selkeä henkilökohtainen tavoite ja sen eteen mies on puskenut töitä määrätietotoisesti. Tämän viikon tuplamaaottelussa mies pääsee näyttämään kyntensä.

– Hieno fiilis. Odotan innolla länsinaapurin kohtaamista, makustelee salibandymiesten puolustaja Tommi Aro Ruotsi-otteluiden kynnyksellä.

Vaikka maaotteluja on vyöllä 21 kappaletta, MM-kisat on Arolta vielä kokematta. Se antaa hänelle motivaatiota tehdä kaikki voitava. Ja vähän enemmänkin.

– Kilpailu paikoista on kovaa, mutta reilua. Hienoa olisi olla mukana lopullisessa rosterissa. Kovin montaa pelivuotta ei tällä tasolla välttämättä ole. Mahdollisuudet ovat ykköskentästä aina siihen, että ei mahdu mukaan. Teen ne asiat mahdollisimman hyvin, jotka ovat itsestä kiinni. Sen pidemmälle en asioita murehdi, hän näkee tilanteen.

Huomenna Ruotsiin matkaavassa joukkueessa Aro on joka tapauksessa mukana. Uusitun kaavan mukaan Suomi kohtaa Ruotsin kahdesti. Ensin perjantaina Malmössa ja uudelleen sunnuntaina kotiyleisön edessä Vantaan Energia Areenalla. Myös Ruotsi-oteluiden ajankohta on muuttunut kauden alkuun.

– Muutos vaikuttaa järkevältä. Kaksi ottelua antaa ylimääräisen näytönpaikan pelaajille ja valmentajille mahdollisuuden lisätarkkailuun. Rankimmat treenijaksot ovat nyt takana ja on ihan mielenkiintoista nähdä miten tämä näkyy kentällä. Pelaajat ovat nyt tuoreina niin fyysisesti kuin henkisestikin, hän kertoo.

Arolle, kuten monelle muullekin maajoukkuepelaajalle panostaminen huippusalibandyyn on taiteilua siviilityön ja tiiviin harjoittelun välillä.
– Kahdeksantuntisia työpäiviä tehdään, mutta pari kertaa päivässä pyrin harjoittelemaan. Tokihan sitä haaveilee, että pystyisi panostamaan enemmän.

Näin oli vielä viime kaudella Sveitsissä UHC Alligator Malansissa, jossa Aro pystyi panostamaan salibandyyn kokonaisvaltaisemmin. Akseli ”Aksu” Ahtiaisen valmennuksessa Aro näki ottaneensa askelen eteenpäin pelaajana.

Viime keväänä Tshekin EFT-turnauksessa Suomi peittosi Ruotsin 7-2.
– Viimeksi oltiin hiukan edellä, mutta se ei kerro täyttä totuutta. Kummassakin leirissä on tehty kesällä töitä. Me ollaan käyty leireillä paljon pallotonta peliä läpi.

Suomi-Ruotsi-asetelman hän näkee selkeänä.
– Ruotsilla on enemmän henkilökohtaista taitoa, mutta se ei tee automaattisesti menestyvää joukkuetta. Meidän vahvuus on joukkuepelaaminen, hän muistuttaa.

Etenkin sunnuntain (14.9.) kohtaamista Vantaan Energia Areenalla Aro odottaa vesi kielellä.
– Olen päässyt kokemaan Salibandyliigan finaaleissa täyden Energia Areenan tunnelman ja olisi mahtavaa, jos yleisö löytäisi paikalle.

Ainakaan pelin tasosta katsojakokemus ei jää kiinni.
– Paikalla on kaksi maailman parasta joukkuetta. Nyt olisi hyvä paikka näyttää kuinka salibandyssakin osataan pitää meteliä ja kannustaa omia. Olisi upeaa räjäyttää halli, hän naurahtaa.

Susijengin ja lentopallomaajoukkueen ympärille syntyneen fanikulttuurin Aro näkee hienona ja tavoittelemisen arvoisena myös salibandylle.

– Ihan varmasti salibandyssa on mahdollisuuksia samaan pidemmällä aikajänteellä. Ei ehkä vielä tällä hetkellä, mutta on muistettava, että nuorena lajina me tullaan monessa asiassa vielä perässä.

Kuka vastapuolen pelaajista sytyttää Tommi Aron?
– Alexander Galante Carlströmin kanssa on ollut hyvää vääntöä. Tunnen hänet ja kaveri kuumenee helposti. Hiukan voisi kaveria lämmittää. Meidän maalin edessä hänellä ei ole tilaa, Aro lupaa pilke silmänkulmassa.

Lähde: Floorball.fi