Mika Savolaisen pelaamattomuus ihmetyttää – ”Viime torstaista lähtien on ollut pois”

Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic on kerennyt pelaamaan kaksi Salibandyliigan runkosarjan ottelua ja näistä molemmista on ollut tuloksena tappio. Siinä missä joukkueen pelistä on puuttunut tiettyjä tuttuja elementtejä, niin myös yksi kolossimainen puolustaja on uupunut kokoonpanosta.

Tämä kovaotteinen puolustaja on tietysti Mika Savolainen, jota ei olla toistaiseksi nähty tämän kauden Salibandyliigassa. Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala valaisi tilannetta seuraavanlaisesti:

– Viime torstaista lähtien on ollut pois, eikä ole päässyt käymään treeneissä. Siksi ei pelaamassa. On kunnossa, mutta hikoillut lähinnä kotona. Tänään olisi voinut tulla katsomaan, mutta päätettin, että parempi treenailla kotona. Tähän ei liity mitään draamaa, kommentoi Jarkko Rantala

Hetkinen. Sarja siis alkoi lauantaina ja Savolaista ei olla nähty sitten viime torstain. Ottaen huomioon sen mitä Savolainen sanoi tässä Pääkallo.fin haastattelussa, niin on olennaista vielä varmistaa, että onko Savolaisella ylipäätään pelaajasopimusta Classicin kanssa?

– On. Jos ne nyt ovat Passon kanssa saaneet sovittua sen allekirjoituksen puhelimitse, vastasi Rantala pilke silmäkulmassa.

Yksi asia mikä Classicin peluutuksessa on pistänyt silmään, on Ruotsin nuorten maajoukkueessa hyökkääjänä loistaneen Jesper Kivipaasin peluuttaminen puolustajan paikalla. Mahtaako tämä johtua Savolaisen poissaolosta, yleisestä puolustajapulasta vai mistä on kysymys?

– Periaatteessa hän on pelannut Ruotsin nuorten maajoukkueessa sekä pakkina että keskushyökkääjänä. Meidän harjoituskaudella oli myös puolustajan paikalla. Uuteen pelikulttuuriin sopeutuminen ei ole helppoa ja tämä sopii sekä pelaajalle että valmentajalle paremmin. Puolustajan paikalta hän sopeutuu paremmin täkäläiseen pelikulttuuriin, valotti Rantala peluutusratkaisujaan.

7 comments

  1. Kyllä eilisen pelin perusteella Savolle olisi todellakin käyttöä. Ruotsin pojat oli ainakin eilen vielä poikia ja molemmat viltitettiin pelin kuluessa, vaikka osa meni varmasti ekan pelin jännityksen piikkiin.

    Toisi rauhaa kentälle ja massaa muuten aika kevyeen pakistoon sekä laajuutta rinkiin.

  2. Samaa mieltä kuin opex. Kyllä vastustajasta pitäisi olla vastusta, ei tämä muuten ole kovin hauskaa. Savolainen on aina tarjonnut julman vastuksen. Toivottavasti mies on mukana Seinäjoella pelattavassa SPV vs Classic matsissa. Tervetuloa, me luvataan huudella sinulle. 🙂

  3. Saapihaa sitä huuvella, ku ei ilkeitä huutele. Vaa se taitaapi olla pohojalaiselle vaikia paikka.