Onhan taas nimi keksitty – kakkosdivarijoukkue puhuttaa

Kaakkois-Suomen kakkosdivarissa nähdään alkavalla kaudella mielenkiintoinen tulokas, kun lappeenrantalainen Tyrin Kaiken on mukana kakkosessa historiansa ensimmäistä kertaa.

Vuonna 2010 perustettu Tyrin Kaiken nousi nimenä tapetille, kun Etelä-Saimaan urheilutoimittaja Kalle Sipiläinen twiittasi tänään seuraavasti:

Vanhoja salibandyjoukkueiden huumorinimiä on käsitellyt NST:n sivujen blogissaan jo 10 vuotta sitten Antti O. Arponen.

Vieläkö salibandyjoukkueilla on uskottavuusongelmia nimien takia? Minkälaisia hauskoja joukkueiden nimiä sinä muistat vuosien varrelta?

48 comments

  1. Oulussa oli puulaakissa legendaarinen Alakolmion Karvaajat.
    Meillä taas oli futiksen harrasteporukka 90-luvulla nimeltään HC-Inkeri

  2. Synkkä Uhma, Sairas Veto, Ääri Jårmat… hauskoja nimiä mutta ei ne uskottavuus ongelmat näistä johdu vaan siitä että liian moni pitää salibandyä edelleen sählynä.

  3. Kellon Lyöntihän on perinteinen vuonna 1946 perustettu urheiluseura Oulun (Haukiputaan) Kellosta eikä sinällään mikään huumorijoukkue..

  4. Mikä tuossa nimessä vikana on? Kentällä ovat ilmeisesti tyrineet vähemmän, kun ovat 2. divariin asti nousseet. Luotetaan huumorin ja suomenkielisiin nimiin! Pitäisikö kaikkien olla jotain pelicanseja tai indianseja? Kukin tyylillään!

  5. Jääkiekon 3-divarissa pelaa semmonen kun HC-Morjens nimihirviö. Ei luulis paljo hävettävän.

  6. Suvelan floppi oli kanssa rautaa. Vieläköhän kehissä 🙂

  7. Pääsarjatasollakin aikoinaan pelasi Porvoolainen porukka nimeltä Hyytyneet Nivelet (HyNi).

  8. Ihan kiva että varsinkin alemmilla tasoilla vielä riittää nimissä myös huumoria ja jotain taustatarinaakin. Se on aika tärkeä osa urheilua, ei jokaisen harrastusjoukkueen (mitä vielä kakkosessakin löytyy) tarvitse olla mitään ”SBS Jotaingeneeristä + englanninkielinen tehostesana”.

  9. Säbänderus: ota välillä O2:ta. Vielä kun sain Jyväskylään Oxygen-nimisen seuran.

  10. Oma suosikki alasarjoista on Uudenmaan Salibandy ja Kalastus. Nimi ei ole varsinainen vitsi, mutta kattaa kätevästi maantieteellisesti aika ison alueen ja kaikki tärkeimmät vapaa-ajan harrastukset.

    Kilpatasolla paras nimi on Happee. Mukavan kuuloinen, ja nimen taustat löytyvät seuran historiikista.

  11. SaktaFarten; SaFa
    TurbonPallo
    IdänTraktor
    RuunienRuunat; RuRu
    ja tuo SynkkäUhma

  12. Etelä-Suomen AC-turnaukset ja -liigat ovat hyviä huumorin lähteitä, vaikka joukkueet eivät kai oikeita sarjoja välttämättä pelaakaan.

    Jo mainittu BajaMajawat, Mighty Cocks of Hakaneim yms…

  13. 90-luvulla pärjäsi etelässä aika hyvin Liukkaat Tossut eli LiTo. Olivat joutuneet yhden kirjaimen nimen jälkimmäisestä sanasta muuttamaan…

  14. Keravan Hillosilmät (KeHisi) pelasi II-divaria yli 20 vuotta sitten. Nummelan Salisudet (NuSasu)on esiintynyt jollakin tasolla.

    Senioreissa M-Teamin ikisjengi, Jeremy Hårdis, pysyy kovana useissa ikäluokissa.

    Tiistain Suihkuvuoro (TiSu)pelaa Keski-Suomessa viitosta, mutta missä on Liekehtivä Meisseli. Onhan näitä kai muitakin kateissa olevia.

  15. Eikös se Kuopion seura ollut alkuaan Wellihousut? Muuttui sitten muotoon Welhot, että lyhenne KuWe pysyi entisellään. Ja Siilinjärvellä oli Rökäletappio, joskus ihan nimensä veroinen.

  16. Ja eikös toi NST = Nakkisormet Team oo kans aika humoristinen. Mutta sekin kunnioittaa perinteitä eikä oo lähetty muuttaa miksikään perus tylsäks Paikkakunta -salibandy tms. Mielestäni nimessä pitää olla jotai persoonallista.

  17. Näissähän ei mitään hauskaa ole, mutta tuli vielä mieleen:

    Etelä-Pohjanmaan Vapaustaistelijat (EPVT) pelasi vuosituhannen loppupuolella Ähtärin seudulla.

    Todennäköisesti baareissa perustettuja porukoita ovat selkeästi Riihimäen 29-Nightballers (ei mukana tällä kaudella) ja Hämeenlinnan FBT Kellarin Voudit.

    Tampereen Pesä-Hessut on palaamassa noin 12 vuoden tauon jälkeen suoraan senioreiden M40-sarjaan. Parinkymmenen vuoden takaa löytyy Hernepyssyt ja firmaliigan taulukoista Työväen Ampujat.

  18. Tulevalla kaudella eteläsuomen 4divarissa joukkue nimeltä Päät Trip. Ovatkohan pelaajat miten matkalla vai mistä lie nimi juontaa juurensa.

  19. Päät trip on koottu myllypuron narkkareista ja ammattirikollisista. joukkueessa pelaa myös muutama rotta. joukkueen pelaavat ovat todellakin ikuisella matkalla ilman minkäälaista lipettiä.

  20. tiedän ton päät trip joukkueen. ei todellakaan kuulu 4divisioonaa. tasoltaan heikkoa 6divisioona tasoa.

  21. Oulussa tahkosi taannoin vitosdivaria porukka nimeltä LiekehtiväMeisseli

  22. Ei löytynyt hirveästi vastusta Päät tripille kyllä kutosesta eikä liiemmin vitosestakaan

  23. Etelä-Suomen alasarjoissa on kohta varmaan parikymmentä vuotta pyörinyt EST, Ettan Sport Team. Ihme että nimi on aikoinaan mennyt läpi, Ettan kun viittaa… no, ei ensisijaisesti ainakaan lohkosijoitukseen.

    Tuli muuten mieleen futiksen puolella joissakuissa kauhistusta herättänyt joukkueen nimi. Joskus 90-luvulla kolmosdivariin nousi jengi nimeltä Sexypöxyt. Ilmeisesti nimeen on kuitenkin jo totuttu, sillä joukkue on ko. nimellä toiminnassa edelleen.

  24. Vanha Lohjalainen aladivareiden legenda Pormo = Pornomoottorit Ja logossa ”auto” jossa oli 2 sutivaa ja sauhuavaa ”pyörää” ja sientä muistuttava korimalli =)

  25. ENKÄ todellakaan ole samaa mieltä että laji kärsisi uskottavuus ongelmasta joukkoiden humoristististen ”Pojat on poika” eli pääasiassa alpään juttuihin vahvasti viittaavat nimet kohtuus kaikessa kuitenkin!? MM- Leijoinen v-aitiosta ja haastatteluissa kerrottiin kuinka Pillu karvaa ja jo legenda nimensä vuoksi Jortikka lätkä piireissä ja pois alapäistä niin J.Kamalahti? =) Ja onko sekin väärin jonkun mielestä että entiset tai nykyiset rikolliset pelaavat ? Lähinnä huvittaa tuo kommentti että kooustui Myllypuron ammatti rikollisista ja narkkareista +rottia vilisi seassa =) Kärjesttynä lähes sama ku skinit ja mamut perustais jengin ja Timo Soini maaaliin:D Ajatelkaa jos se ois ollu vaik NiuvaNiemenNaulaajat =) Ja onhan noita nimiä väännelty sorsista narreihin… Minusta luovuus nimissä on helvetin hauskaa jos osuu lajiin on itseironinen tai yli mahtaileva sitten viellä jotain pikku höystöä jonka saa järkevän kuuloiseksi lyhenteeksi =) Mieleeni tulee viellä pari hauskaa aladivari säbä jengiä yks on OttoPojat Ottolonkero sponsseineen =) Ja Team Rumat pelaavat ja ovat kunnioitettavan uskollisia ”Johtaja Uuno TP” mallisten peli asujen käyttäjiä!! Ja mitä korkeammalle hauskat nimet nousevat jos Tyrin Kaiken on jollekkin liikaa niin minulle semmonen ahdasmielinen ajattelu on liikaa . Minusta se kertoo lajin rikkaudesta ja rakkaudesta lajiin et lähetään höntsää ja ollaanki kakkoses kuuntelemas jonkun tukarin kritisointia jengin nimestä. Toimitta vois pelaa vaikka OKS. Niin onko se esim. OulunKilpaSähly vai OtaKUlliSuuhu sen saa jokainen ite päättää. =)