Miehet

Pääkalloennakko: M-Team Divarin ennakkosuosikki, Maskulla vaikeaa

17.09.
2014
46 Kommenttia
0
Miehet
Kuvat: Jari Turunen, Elmeri Elo ja Mikko Hyvärinen

Kuvat: Jari Turunen, Elmeri Elo ja Mikko Hyvärinen

Salibandyn Divarissa kausi näyttää viime sesongin tapaan kutkuttavan mielenkiintoiselta. Pääkallo.fi arvioi perjantaina 19. syyskuuta alkavan sarjan joukkueet ja sijoitukset.

1. M-Team
M-Team on Divarin nousijakandidaatti numero yksi. Materiaali oli viime kaudella jo hyvä ja se on entisestään vahvistunut muun muassa liigatasolta saapuneiden Visa Rikalan, Jens Riskan ja Markus Vuorisen muodossa. Myös Niko Mäkisen paluu SB Welhoista on M-Teamille merkittävä asia. Tähän kun vielä lisätään Mika Heinosen tulo päävalmentajan pallille, on helsinkiläisryhmällä paperilla sellainen nippu, jolle on lähes välttämätöntä sovittaa ennakkosuosikin viittaa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Laaja, viime kaudesta vahvistunut materiaali
+ Divarin paras valmennus
– Maalivahtipeli
– Kauden alussa paljon loukkaantumisia

Paras pelaaja: Riku Reunamäki
Nouseva tähti: Iiro Kinnunen
Päävalmentaja: Mika Heinonen

2. SB Vaasa
Vaasalaiset karsivat Salibandyliigaan viime vuonna siinä onnistumatta. Pohjanmaalaisryhmä koki kovia, kun se menetti Arttu Kukon SalBaan. Tilalle tulivat kuitenkin paluumuuttaja Olli-Jussi Sariola, Classicin organisaatiosta Jyri Järvinen ja maalintekovoimaa on saatu Janne Karvosen ja Pekka Kontturin siirryttyä seuraan Blue Foxista. Vaasassa opittiin viime kaudella voittamaan ja tämän kauden rosterilla ei varmasti haeta mitään muuta kuin sarjan voittoa. Treenipelien perusteella tämä on myös enemmän kuin mahdollista.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Paljon ratkaisijoita
+ Tiivis joukkuepelaaminen
– Loukkaantumisherkkiä pelaajia
– Ailahtelevuus

Paras pelaaja: Joona Kukko
Nouseva tähti: Rasmus Nyström
Päävalmentaja: Marko Luoma

3. SB Welhot
Welhot oli viime kaudella niin ikään liigakarsinnoissa. Muutoksia on tapahtunut, mutta joukkue ei ole merkittävästi heikentynyt. Se on edelleen nuori ja perustaa pelinsä kovaan liikkeeseen. Kenties Divarin parhaan puolustajan Iiro Lankisen johtama pakkikalusto on laadukas etenkin pallollisessa pelissä. Jani Lipsasen johtama valmennus on toistaiseksi kysymysmerkki, mutta silti Welhot tulee taistelemaan tosissaan kärkisijoista tänäkin vuonna.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Aktiivinen pelitapa
+ Sarjan paras pakkikalusto ja loistava veskari
– Ratkaisijoiden puute

Paras pelaaja: Petri Lesch
Nouseva tähti: Eero Vepsäläinen
Päävalmentaja: Jani Lipsanen

4. Steelers
Hyökkäys on paras puolustus. Legendaarinen klisee lienee hämeenlinnalaisten motto tällä kaudella, mutta myös toimiva sellainen. Timo Johanssonin ja Sami Saarisen naaraaminen takaisin teräsmiesnuttuun Sveitsin visiitin jälkeen nosti joukkueen osakkeita kertaheitolla. Materiaali ei kuitenkaan ole yhtä laaja kuin kärkikolmikolla. Suurimmat heikkoudet pakkiosastolla poislukien ykköspakki Jarno Mäkinen.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Todella laadukas hyökkäyskalusto
+ Fyysinen joukkue
– Pallollisten puolustajien puute
– Hidas pelitapa

Paras pelaaja: Sami Saarinen
Nouseva tähti: Ville Lastikka
Päävalmentaja: Jani Järvinen

5. Loviisan Tor
Liigasta pudonnut Loviisa piti tärkeimmät nimensä rosterissaan. Peik Salminen, Andreas Hietala ja Joni Niiranen ovat kovia nimiä Divariin. Tulijoista on mainittava etenkin kauden pelikiellossa aloittava puolustaja Tuomas Savukoski. Loviisassa on varmasti hinku takaisin ylös, mutta tällä kokoonpanolla ei olla kuin hyvä Divari-joukkue. Mahdollista rakentaa yksi todella kova kentällinen tai kaksi hyvää vitjaa, mutta materiaalin laajuus ei riitä terävimpään kärkeen asti. Rosteri on jopa kapeampi kuin aiempini kausina – eikä se kestä loukkaantumisia. Maalivahtiosasto kunnossa Niko Nordströmin myötä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Hyökkäyskalusto
+ Johtajuutta löytyy
– Kapea materiaali
– Puolustuspelaaminen

Paras pelaaja: Peik Salminen
Nouseva tähti: Jimmy Sved
Päävalmentaja: Sebastian Freudenthal

6. Blue Fox
Viime kaudella jopa Divarin kärkikahinoihin veikkailtu siniketturyhmä on heikentynyt. Ripakopallinen maaleja lähti Pekka Kontturin ja Janne Karvosen myötä Vaasaan. Puolustus sen sijaan vahvistui Sami Saaren paluun myötä. Tiiviiseen puolustuspeliin luottava Uusikaarlepyyn ylpeys voi nappikauden pelatessaan olla korkeammallakin, mutta se tarkoittaa kolmen kentällisen onnistumista omassa päässä ja yhden kentällisen hirmutehoja hyökkäyspäässä. Voivat edelleen voittaa kenet tahansa varsinkin kotihallissaan monivuotisen Divari-rutiniin ansiosta.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Ykköskenttä ja ylivoima
+ Tiivis viisikkopuolustaminen
+ Kotihalli ja -yleisö
– Ratkaisijoiden puute
– Pallollinen osaaminen

Paras pelaaja: Johnny Ojala
Nouseva tähti: Alex Nyman
Päävalmentaja: Markus Åbb

7. Erä Akatemia
Sarjanousijalla on riveissään kovia nimiä tälle tasolle (Muun muassa Vili Rahkonen, Tomi Turunen, Petri Ikonen, Aapo Kakkola, Mikko Jolma, Jan-Erik Olin, Ville Mäenpää), minkä lisäksi se saa apuja liigajengistä ja A-nuorista. Erä Akatemia tullee olemaan keskikastissa, vaikka eväitä paperilla voisi olla korkeammallakin. Jatkuvasti vaihtuva kokoonpano ja kakkosjoukkueille tyypillinen ponnahduslaudan leima kuitenkin saattavat hidastaa lentoa ja tekevät Akatemiasta vaikean joukkueen ennustaa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Laaja materiaali, apuja liigasta ja A-junnuista
+ Hyvä valmennus
– Jatkuvasti vaihtuva kokoonpano
– Kakkosjoukkueen leima, tietty panoksen puute

Paras pelaaja: Tomi Turunen
Nouseva tähti: Arttu Puska
Päävalmentaja: Tomi Rastas

8. LaSB
Lammilaisjengi osoitti viime kaudella kuuluvansa Divariin. Perttu Koljosen (Koovee) ja Jere Liljenbäckin (SSV) lähdöt kirpaisivat, mutta tilalle on hankittu muun muassa Antti Sihlman Loviisasta ja nostettu lupaavia pelaajia kakkosdivarista. Peli riippuu pitkälti ykkösketjun iskukyvystä. Kiusaa joka tapauksessa äärimmäisen kovan liikkeensä puolesta sarjassa isojakin jengejä ja pelaa kauden päätteeksi pudotuspelejä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Hyvä ykköskenttä
+ Liike
– Materiaalin kapeus
– Maalivahtipeli

Paras pelaaja: Heikki Hätönen
Nouseva tähti: Rasmus Kainulainen
Päävalmentaja: Kalle Tyrkäs

9. ÅIF
ÅIF oli vielä toissa kaudella karsimassa liigaan, mutta sen jälkeen sen kokoonpano on heikentynyt kausi toisensa jälkeen. Runko on edelleen hyvä, mutta joukkue ei ole niitä sarjan eniten töitä paiskivia. Preseason-tietojen perusteella monet pelaajat ovat heikossa fyysisessä kunnossa. Viime kaudella sipoolaisia veikkailtiin vielä korkealle, mutta nyt kohtalona on jäädä play-offien neitsytkaudella niiden ulkopuolelle. Menestysluotsi Petteri Nykyn rooli ja merkitys valmennuskonsulttina täysi arvoitus.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Vastaiskut
+ Kokeneet johtohahmot
– Urheilullisuuden puute

Paras pelaaja: Matias Kuisma
Nouseva tähti: Petri Kuitunen
Päävalmentaja: Tomi Tarpio

10. SBS Wirmo
”Puimurijengi” Mynämäeltä. Joukkue oli melkoisessa liidossa viime kaudella keikkuen jopa aivan sarjan kärkipäässä sarjanousijana. Ykköshyökkääjä Joni Peltolan siirto SalBaan ja ykköspakki Hannes Karin vaihto-opiskeluaika Kanadassa jouluun saakka ovat kovia menetyksiä. Sen lisäksi viime kauden menestys oli pitkälti sen siivittämänä, että Wirmo sai aivan käsittämättömän flow’n päälle onnistumisten ja muutaman voiton kautta, kun kukaan ei odottanut heiltä juuri mitään. Tänä vuonna yllätysmomentti on kuitenkin käytetty ja mynämäkeläisille tulee pitkä kausi. Tiivis joukkuehenki ja kova kotietu takaavat kuitenkin sen, että tippumisesta ei ole pelkoa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Tiivis joukkuehenki ja -pelaaminen
+ Kotihalli ja -yleisö
– Tasapaksu materiaali
– Yllätysmomentti käytetty

Paras pelaaja: Jani Varjonen
Nouseva tähti: Joel Varjonen
Päävalmentaja: Petri Seppinen

11. Blackbirds
Keravalta on kuulunut jos jonkinlaista huhua kesän aikana. Se on varmaa, että mikään ehjä kesä ei joukkueella ollut. Treeneissä on ollut väkeä vaihtelevasti ja osa pelaajista ei ole Divarin vaatimassa kunnossa. Blackbirdsillä on kuitenkin Divarin pelätyin tutkapari, joka pitää heidät edelleen sarjassa. Mikko Piippo ja Jyri Laine latovat varmasti sellaisen tukun maaleja, että oksat pois. Sen jälkeen onkin ratkaisijapuolella hiljaista, eikä puolustuspelaaminen ole ollut koskaan Blackbirdsin ykkösjuttu. Vaikea kausi edessä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Tehoduo Mikko Piippo–Jyri Laine
+ Taitava joukkue
– Puolustuspelaaminen
– Huonosti treenattu kesä
– Sekava kotihallitilanne -> ei minkäänlaista kotietua

Paras pelaaja: Mikko Piippo
Nouseva tähti: Eetu Sirkka
Päävalmentaja: Juha Kurki

12. LNM
Limingalla saatiin Divaripaikka SSRA:n kustannuksella ja jengissä pelaakin vain yksi pelimies viime kauden Rankoista Ankoista. Valmennus on laadukas Jarmo Härmän tartuttua ruoriin, mutta pelaajaluettelosta löytyy liikaa pelaajia, joiden parhaat päivät Divaritasolla on nähty. Härmällä ei ole Divaritasolle sellaista nippua kasassa kuin OLS aikoinaan oli, joten tulee samanlainen kausi kuin Luistinseuran kanssa liigassa. Putoamista vastaan taistellaan.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Hyvä valmennus
– Materiaali ei riittävän laadukas
– Maalivahtipeli sarjan heikointa

Paras pelaaja: Olli Tornberg
Nouseva tähti: Lauri Louhimaa
Päävalmentaja: Jarmo Härmä

13. PSS
Porvoossa koettiin liuta kovia menetyksiä kesällä ja korvaajat ovat tulleet lähinnä junnuista tai alemmilta sarjatasoilta. Valmentajana toimii liigatasollakin luotsannut Teemu Kalinainen. Hyvältä ei silti näytä, koska nuoren joukkueen pelejä verottavat A-nuorten SM-sarja sekä monen pelaajan kohdalla armeija. Tämän lisäksi Porvoosta kuuluu huhuja, että joukkueen rakennus on edelleen kesken, koska vieläkin on tarvetta pelaajille. PSS:n käyrä on ollut alaspäin, ja nyt saattaa olla suuntana jopa alemmat sarjat.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Nuoren joukkueen näytönhalu
– Todella kapea materiaali
– Suuri osa pelaajista pelaa myös A:n SM-sarjaa ja käy armeijaa

Paras pelaaja: Kevin Nylund
Nouseva tähti: Miro Anttila
Päävalmentaja: Teemu Kalinainen

14. SBS Masku
FBC Turku tippui ja sen viimekautinen farmiseura SBS Masku nousi, kohtalaisen ironista. Masku nousi yllättäen ja todella puolustusvoittoisella pelitavalla. Ryhmä ei ole viime sesongista juuri muuttunut, vaikka se olisi tarvinnut kipeästi vahvistuksia. Mennyt treenipelikausikin on näyttänyt, että vaikeata tulee olemaan. Farmisopimus TPS:n kanssa auttanee jonkin verran, mutta ei riittävästi nostamaan tätä laivaa säilymiskamppailuun. Maskun kohtalona on ranskalainen visiitti Divarissa.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ TPS-farmisopimus
– Materiaali ei riittävän hyvä
– Pelitapa liian passiivinen

Paras pelaaja: Jarno Laaksonen
Nouseva tähti: Rami Lehtola
Päävalmentaja: Michael Fager

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Dr.
17/09/2014
Maskun nouseva tähti :P
DivaR1
17/09/2014
Hei, kiitos hyvä juttu!! Divarista lukee aina mielellään.
Sisäpiiriläinen
17/09/2014
Hyvää settiä Thanks!

Hyvää statistiikkaa ennen kauden alkua!
totuus+on+ulkona+tuolla
17/09/2014
Rami Lehtola nousevaa tähti? Eikö Lehtola ole jo lähemmäs nelikymppinen vai kenties jo ylikin? Tarkoitan iällä vaan sitä, että eiköhän miehen kyvyt ole jo tulleet tutuksi ja vanhojen meriittien ylittäminen aika kovan luokan suoritus?
Tuomas Hellsten
17/09/2014
Divarin paras pakki ei ole kukaan muu kun Juuso "Dogpipe" Pietulainen! Täysin ylivoimaisia esityksiä kesällä on and off the court. Ainut uhka tulevaan kauteen lähdettäessä on "sh*tbreak", joka kuuleman mukaan vei nuoren tähden sydämen mennessään. Poikula on kuitenkin päässyt keskustelemaan alan ammattilaisen, Dr. Phil -Hellstenin kanssa, ja hänen ammattitaitonsa on vienyt pelurin uudelle tasolle.
All in all, Pietilällä on kasassa sellainen paketti ylivoimaisen fyysisen kunnon ja henkisen vahvuuden kanssa, ettei häntä tule tällä kaudella pitelemään yhtään kukaan.
hetkonen
17/09/2014
Kuka ihmeen pietulainen???
Munkki TUk
17/09/2014
munkin bressut :D
Kiitosta wirmolle
17/09/2014
Sbs wirmo! Aika alas on porukka rankattu. Osittain totta että pieniä mentyksiä porukalle on tullut mutta ei puhetta uusista pelaajista/vahvistuksista..

Uskon että wirmo taistelee 4 parhaan joukossa koko kauden. Yllätysmomentti voitu menettää mutta jokainen porukka joka mynämäelle tulee tietää hurjan kotiyleisön ja fanit joita muilla porukoilla ei ole laisinkaan.

Mynämellä asioita katsotaan eri tavalla kuin muualla. Oma kylä, oman kylän pojat tämän jälkeen tulee tavoitteet. Viihdettä koko kunnalle ja se on iso asia.

Wirmon valtit tulevat olemaan
-nöyrä puolustus
-kotiyleisö
-tasaisuus
-kunto joka tulee kestämään koko kauden
-halu näyttää ihmisille että kyseessä ei ole vain maalaisten harrastus vaan miten pieni paikkakunta voi lyödä itsensä yleisön tietoisuuteen ja antamalla huikeat puitteet koko lajille .
Tähti
17/09/2014
Varjosen veljekset ovat oikeita valintoja wirmolle. Pikkuveli ottaa vanhemman veljensä roolia kausi kaudelta.

Rami lehtola.... Maskun valinta nousevaksi tähdeksi.

Se voi herättää mielipiteitä.
vihkoon
17/09/2014
LNM paljon parempi kuin mitä tämä raportti antaa olettaa... kovia pelimiehiä joukkueessa paljon.
ben
17/09/2014
Saataisko 2-divarijoukkueista myös samantyyppinen kausiennakko??
Phil
17/09/2014
Eipä näy paljon Rankkojen ankkojen pelaajia Limingan miehistössä, vaikka eikö sarjapaikan siirron edellytyksenä ilmeisesti ollut, että vanhasta seurasta pitäisi siirtyä tietty määrä pelaajia joukkueeseen, jolle sarjapaikka siirretään?
Tieto
17/09/2014
Liitto halusi joukkueen divariin pohjoisesta. Liminka taisi tippua ekalla karsintakierroksella kakkosen/ykkösen karsinnoissa. Hieno saavutus ottaa nousu siitä huolimatta. Hienoa liiton toimintaa. Not.
JZ
17/09/2014
Joo eipä tuo LNM:n nousu nyt enää tässä vaiheessa vaikuta juuri muulta kuin kabinettinousulta, mikä se tietenkin olikin. Jos vaikka virallisesti olisi selitetty että LNM ja SSRA edustus olisivat fuusioituneet ja jatkaneet vaikka jossain SS-LNM-nimellä, homma ois periaatteessa kai näyttänyt paremmalta. Kai...
Lapsivesipyssy
17/09/2014
Juu kyl Wirmo on rankattu liian alas. Wirmo saanut kesän aikana monta laadukasta omankylänpoikaa siirtomarkkinoilta.
katsoja
17/09/2014
Wirmo laitettu kyllä tosi alas 5-7 sijoista tulee taistelemaan. Sama juttu maskun kanssa tulee taistelemaan sijoista 10-12. Nouseva tähti myös vähän kysymysmerkki.
TietoEnator
17/09/2014
Jos LNM pelaisi karsinnat nyt SB Vantaata vastaan, olisi kyyti aika kylmää ja divarissa olisi joukkue, joka sinne kuuluisi.
Oikea TietoEnator
17/09/2014
Hei lopettakaa toi toisten nickien käyttäminen! Erittäin lapsellista toimintaa. Wirmo nousee liigaan keväällä ja Porvoo putoaa.
Justus
17/09/2014
Eiköhän Rannalan Ossi M-teamin tolppien välissä korjaa tuon miinusarvosanan maalivahtipelistä.
llak
17/09/2014
Lehtola selkeästi Maskun nouseva tähti. Hyvää hassuttelua Pääkallon toimitukselta.
Maradona86
17/09/2014
Masku tulee yllättämään sarjassa kaikki ja yllätykset jatkuvat keväällä pleijareissa kun joukkue etenee neljän sakkiin. Laaksonen ja Lempiäinen tulevat molemmat olemaan pistepörssissä korkealla.
S
17/09/2014
Mites Erä Akatemia voi saada pelaajia sekä liigasta että junnuista? Eikös kyseessä ole eri yhdistys kuin varsinainen erä, joten millä perusteella junnuista porukkaa. Kaksoisedustuksella ei kuitenkaan saa kuin 4 nimetä ja 2 kerrallaan peleissä. Vai onko tässä joku muu systeemi? Sitten toki liigasta farmidiilin kautta syksyllä ja alkutalvesta saa pelaajia käyttää...
S
17/09/2014
http://floorball.fi/files/2714/0246/9536/Kilpailusaannot_2014-2015.pdf

Kilpailusäännöistä voi lukea kuinka tapahtuu sarjapaikan vaihto. Ei siellä ainakaan mitään mainintaa että pitäisi tietty määrä pelaajia siirtyä mukana! Kandee noita sääntöjä lukea, koska siellä totuus. Kaiken maailman kylän miehiltä nimittäin kuulee vaikka minkänäköistä mutulla heitettyä höpöhöpöä;-)
Oz
17/09/2014
Divarissa on kolmen kerroksen joukkueita.
Niitä, jotka harjoittelevat kilpaurheilun edellyttämällä tavalla, jotka pelaavat vailla nousutavoitteita ja viimeisenä joukkueet, jotka ovat kivoja höntsäporukoita.

M-Team, Welhot, Steelers ja Vaasa miehittävät kärkisijat. M-Team korjaa liigapaikan seuraavaksi kaudeksi.

Kova kuhina tulee käymään putoamistaistelussa ja sarjajärjestelmä on armoton, kolme viimeistä putoaa. Ilman Laine-Piippo parivaljakkoa BB olisi suuressa putoamisvaarassa. PSS:n pelastus on laadukas juniorityö, joka on niittänyt junnusarjoissa menestystä ja kultaa. Limingan Niittomiehillä materiaalin vahvuus ei vaan riitä Divariin -> alas. Maskulla sama tilanne, eikä TPS avut pysty kannattamaan seuraa divarissa -> alas. ÅIF on ollut vähäisen treenimääränsä vuoksi vitsin aiheena jo pidempään. Divarissa ei enää selvitä kaudesta toiseen kävellen -> alas.
Tieto
17/09/2014
S. Siis käytännössä kaksi seuraa voi kilpasarjassa päättää keskenään, että ottakaa te tämä meidän saavuttama sarjapaikka ja liittohallitus hakemuksesta sen siunaa. Ei kuulosta kovinkaan kilpailulliselta varsinkaan tässä tapauksessa, jossa ensimmäisen kierroksen tippuja saa paikan, johon vielä moni karsinnoissa mukana ollut olisi halunnut. Noh mikäs siinä sitten. Ei vissiin kilpailullisella aspektilla ole sitä suurinta merkitystä, kun divarin paikkoja täytellään. Tuohon voisi joku valtuuksia omaava koittaa vaikka puuttua. Olisi nimittäin voinut kuvitella, että esim viimeisellä kierroksella karvaasti pettynyt karsija olisi voinut paikan haluta ja olisi sen enemmän ansainnut. Toisaalta asia ei meikälle kuulu pätkääkään, joten mitäpä sitä sen ihmeemmin (enää) piipittämään. Toivottavasti Liminka pelaa hyvät pelit ja harmi ettei Ankkojen pelureita ole siellä enempää. Olivat nimittäin varsin hyviä.
Osku
17/09/2014
Toivottavasti LNM tippuu. Ei sen olisi koskaan tonne kuulunut päästäkään.
haha
17/09/2014
Ai masku viiminen ja wirmokin noin alhaalla ny ei tainnut tämän tekijä kyllä olla ainakaan vakka-suomesta. Kausi näyttää miten käy!
Mamamamasku
17/09/2014
Ei siellä Mynämäellä enää pelkästänään mynämäkeläisiä pelaa. Eli kyllä siellä on ihan urheilullisetkin tavoitteet pelkän kylänpoika imagon lisäksi. Maskun sijoitus toki aivan oikein. Saattaa Liminka olla myös suoran putoajan paikalla, jos Masku saa Tepsistä pidettyä tasaisesti kentällisen verran äijiä, jotka eivät ravaa divarin ja liigan välillä, on heillä hienonhieno mahdollisuus välttää suora putoaminen. Vaikeaa tulee vaikka huippulupaus Lehtola patterikäyrällä taikojaan esittäisikin.
Kervoå
17/09/2014
Yhdyn edelliseen kirjoittajaan eli kausi näyttää miten käy. Tekijä ei todella ollut V-Suomesta, vaan Hesasta ja perusti arvionsa nettipalstoilla käytyyn kehuskeluun ja listauksiin. Ihan hauskaa ajanvietettä. Vielä hauskempaa olisi, jos voisi lyödä oikeasti vetoa.
M-team ja Stealers arvostetaan entisinä liigaseuroina jatkuvasti yläkanttiin. Åif pelaa vuorovuosin huonosti ja hyvin - nyt on hyvän vuoro.
Sitten veikkaus:
Nousijat yleensä putoavat (ainakin kaksi kolmesta) ja niin voi odottaa nytkin käyvän Maskulle ja Limingalle. Kolmas putoaja voisi olla Lammi, sen piti pudota jo vuosi sitten.
Nousijat ratkotaan kolmikosta Vaasa, Kuopio ja Bluefox. Näiden lisäksi kahdeksan loppusarjaan menevät M-team, Stealers, Mynämäki, Åif ja Blackbirds.
- Katsotaan keväällä kuka arvasi parhaiten?
Himppa
17/09/2014
Ohhoh..! Täytyy Mynämäellä olla todella huima kotiyleisö, kun kerran samassa jutussa ei meitä Tor-faneja edes mainita. Vaikka liigasta pudottiinkin, emme kaikki suinkaan joukkuetta jättäneet. Tervetuloa ensi kuussa Wirmo-fanit vertailemaan, oletteko maineenne arvoisia. Yritän tammikuussa päästä vastavierailulle.

Terv. Himppa, TV:stäkin tuttu sabafani (no joo, kerran pari vuotta sitten...)
Repe
17/09/2014
Jos miettii nousukandidaatteja niin M-Team ei toisi liigaan yhtään mitään. Kolkko tehdashalli josta ei peliä edes kunnolla näe ja laimea tunnelma peleissä vähäisillä katsoja määrillä.

Sen sijaan Steelers uudessa Elenia hallissaan, Blue Fox salibandylegendoineen Isomäki-Ojala kiinnostaisi varmasti muuallakin kuin omassa Uudenkaarlepyyn hornankattilassa, Vaasa toisi kokonaan uuden markkina-alueen salibandyliigaan kuin myös Kuopiokin. Sekä Vaasassa että Kuopiossa mahdollinen liiganousu tekisi varmasti hyvää myös salibandyn olosuhteille, jotka ovat molemmissa kaupungeissa aika heikot.

Eli toivottavasti M-Team ei nouse, koska sillä ei ole mitään lisäarvoa liigalle. Kun katsoo Salban touhua sosiaalisessa mediassa niin todella toivoisi jonkun muun nousua liigaan.
Joshua
17/09/2014
Vaasaa odottavat liigassa isot rahat, tukijoita olisi kuulemma tulossa
Mitä+hä
17/09/2014
Mitähän Repe tarkoittaa? Salba tuonut piristystä someen, muut liigajoukkueet jopa osa vieläkin nukkuu ja liiga alkaa 3 pv päästä!
Junnu#8
17/09/2014
Sama kun on kiekon puolella Vaasassa. Ja sama oli silloin kun Kärpät nousi pääsarjaan. Pohjanmaa on hyvä talousalue. Yritykset lähtevät mukaan tukemaan urheilua laajasti.
S
17/09/2014
Tieto: Joo ei noissa säännöissä taida kilpailullinen peruste olla taustalla, mutta harvempi jengi nyt kuitenkaan divaripaikasta noin vain luopuu--> ainakin toivottavasti näin.
Kervoå
18/09/2014
- Kyllä, Loviisassa on legendaarinen kotiyleisö. Mutta niin on Mynämäelläkin. Loviisassa yleisö on lehterillä, Mynämäessä aivan kentän laidalla. Mynämäen vahvuus on rumpuryhmä, joka jaksaa paukuttaa läpi ottelun, vaikka kotijoukkue olisi tappiollakin.
- M-team ei saisi pelata Rusalla kotipelejään liigassa vaan se joutuisi evakkoon Pasilaan tms. (Näin kävi viimeksikin). Jos hallin perusteella valittaisiin liigaan nousija, Steelers, Vaasa ja Bluefox olisivat kyllä kärkipäässä.Ehkä Welhotkin liigaseurana saisi paremmin vuoroja Kuopio-hallista kuin mitä nyt tapahtuu.
- Ehkä liigaan nousija pitäisi valita kabineteissa kuten jääkiekossa tehtiin (Vaasan Sport), saataisiin paremmat kentät, parempi talous ym. hyvää.
peehoo.Loviisa
18/09/2014
Kyllä täytyy sanoa että.meidän jengi ja joukkuetta matkoilla seuraava faniklubi ollaan suuren tuntemattoman edessä...Neljän peräkkäisen liigakauden jälkeen vastassa on melkein täysin outoja joukkueita...Kuten divariennakosta olemme saaneet lukea niin esim.M-Team on saanut kolme vahvistusta liigasta..Minä ihan järkytyin...sillä..MEIDÄN jengissähän ei ole kuin reilun tusinan verran liigakokemusta omaavia pelaajia,me ollan ennakon mukaan tälläkaudella haastajan asemassa ja hyvä niin..ÄM-teamin livenä nähtyäni täytyy todeta jotta tuo joukkue on divarin suosikkijoukkue numero yksi...yllärijoukkueeksi nostan LASBIn..menevät minun Top viiteen...kuhan lopettavat tuon ajoittaisen koheltamisen (vai onko se joukkueen tavaramerkki??)Sunnuntaina se alkaa meidän osalta ja fanibussi suuntaa Nikkilän monttuun kohti tuntematonta...Kuuluisan valmentajan sanoin " Pojjjaat,myö ollaan hävitty tää peli "
katsoja99
18/09/2014
SB Vantaalla oli viime vuonna erinomainen mahollisuus nousta. Mutta ottivat turpaan pihapeli porukalta joka ei harjoitellu kauden aikana pätkääkään. Oli pojat sellasessa pyörityksessä ett ei mitään asiaa divariin.
Maskun Riviera
19/09/2014
Divarikausi on korkattu ja sarjanousija kävi harjaamassa voiton Mynämäeltä. Hienoa Masku!

Heittopussiksi veikattu Masku nostatti löylyä Mynämäellä ja vei tärkeät pisteet mukanaan Wirmon fanaattisten fanien suureksi pettymykseksi.

Olikohan Mynämäellä jäänyt takki auki lepattamaan aurinkoisen puintipäivän päätteeksi? No, sarkaa on vielä paljon kynnettävänä, mutta tosiasia on, että Maskua tai ketään muutakaan jengiä ei pidä aliarvioida ennen kuin summeri on soinut ottelun päättymisen merkiksi.
vau
19/09/2014
Huikee voitto maskulta. Toivottavasti jatkavat samaan malliin!
FoxTerrier
20/09/2014
Se on siinä! Tarviikoo enempää selitellä

1) M-Team
2) Steelers
3) Vaasa
4) Blue Fox
5) Welhot
6) Tor
7) Erä Akatemia
8) Blackbirds
9) Wirmo
10)LaSB
11)PSS
12)Masku
13)ÅIF
14)LNM
Juspe
21/09/2014
Nimimerkki Kiitos Wirmolle:
”Uskon että wirmo taistelee 4 parhaan joukossa koko kauden. Yllätysmomentti voitu menettää mutta jokainen porukka joka mynämäelle tulee tietää hurjan kotiyleisön ja fanit joita muilla porukoilla ei ole laisinkaan.”

Joo, Maskulta tuli nenään – ja ettei muka muilla porukoilla ole faneja laisinkaan?

No tuossa on varmaan kiteytettynä Wirmon suurin sudenkuoppa: luullaan, että ollaan ainoita, jotka osaa peittää ja puolustaa, luullaan että ollaan ainoita joilla on fanikulttuuri. Wake up, yllätysmomenttinne on todellakin nyt käytetty. Nextille levelille pitää päästä. Ainekset toki vaikka mihin.
jyrä
26/09/2014
Tuleeko 2divisioonista ennakoita? eritoten kiinnostaisi eteläsuomen lohkot...?
meitsi
11/01/2015
LaSB päästänyt toiseksi vähiten maaleja M-Teamin jälkeen, vaikka maalivahti peli tituleerattiin LaSB:n heikkoudeksi. Ennakoitu sijoitus muuttunut sijaksi 2. Steelers;n paras pelaaja ei ole todellakaan ollut Saarinen. Paras on ollut... sanotaanko nyt näin, että Steelers olisi ihmeissään, jos eräs mopoautoikäinen loukkaantuisi.
meitsi
08/03/2015
Hah, in your face. LaSB päästi runkosarjan vähiten maaleja ja sijoittui kolmanneksi.
Fani, Loviisa
27/03/2015
Aika hyvinhän oli ennakkoryhmä ajan tasalla, ellei jopa yllättävän hyvin. Sarjan yläpää on kondiksessa kutoseen asti poislukien LaSB, ja alapäässäkin ollaan ihan oikeilla tonteilla. Isoimmat heitot:
- LaSB yllätti ennakoijat hyvällä tekemisellään
- Lastikan rankkaaminen "vain" nousevaksi tähdeksi eikä superstaraksi
- Vaasan hienoinen ylimaalaaminen
- Piippo/Laine tutkaparin väsyminen
- Säkää kävi Welhojen ylisuorittamisella pudotuspeleissä mikä johti ennakon osumiseen kohdilleen.

Summa sumarum hyvät oli ennakot.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.