Pääkalloennakko: Nämä joukkueet kakkosesta vahvimmin tyrkyllä Divariin – FBC Turku jyrää taas takaisin ylös?

FBC Turku jatkaa Suomen Cupissa välieriin.

FBC Turku on ehkä kakkosdivarin paras joukkue alkavalla kaudella.
FBC Turku on ehkä kakkosdivarin paras joukkue alkavalla kaudella.

Salibandyn kakkosdivarilohkot ovat joko pyörähtäneet tai pyörähtämässä käyntiin tällä viikolla. Pääkallo.fi arvioi ne joukkueet, jotka ovat lähimpänä nousua ylemmälle sarjaportaalle Divariin.

FBC Turku

Divarista niukasti viime kauden päätteeksi tippunut turkulaisryhmä on saanut pientä hissijoukkueen mainetta seilattuaan useampaan otteeseen Divarin ja kakkosen väliä. Viimekautinen joukkue on säilynyt melko hyvin kasassa, ja sen rutiinin pitäisi riittää lohkovoittoon. Kevään sisäisissä pudotuspeleissä voi sitten toki käydä mitä vain, se on länsirannikolla nähty ennenkin. Avainpelaajia Aku Kuikka, Jaakko Hautamäki, Daniel Rantanen ja Markus Järvinen. TPS:n puolelta tullut puolustaja Mikko Stenfors on alakerran isäntä. Pääkallo.fi:n kristallipallo ennustaa turkulaisille jälleen nousujuhlia ensi kevääksi.

LeBa-96, Kontiolahti

Kontiolahden ylpeys on voittanut Savo-Karjalan lohkon jo useana vuonna perättäin, mutta jäänyt aina rannalle ruikuttamaan. Nyt mukaan on nostettu seuran omia junioreita, ja muutama avainpelaaja ainakin aloittaa kauden kakkosjoukkueessa. Ex-Josba Juri Jolkkosen käsissä on silti edelleen nousuun pystyvä ja varmasti pyrkivä nippu, sillä Mikko Niiva paukuttaa pisteitä, Mikael Ahponen palasi Josbasta ärsyttämään vastustajia ja konkari Sakari Salmela tuli Cremasterista auttamaan LeBaa nousutavoitteessa. Viime kaudella Josban maalia vartioinut Jarmo Väyrynen peittää verkon erinomaisesti kakkosdivarissa.

Ilves, Tampere

Koko kakkosdivarin nimivahvin nippu tulee ylivoimaisesti Tampereelta. Ilvestä nyljettiin viime kaudella Divarissa oikein huolella, mutta nyt puhaltavat taas uudet tuulet. Esimerkiksi nimet Sami Nyman, Lauri Hannelius, Kara Tilhe, Joona Nieminen, Osmo Reentilä ja Eetu Pättiniemi ovat liigaa seuranneille hyvin tuttuja, ja maalivahtiosastolla Jarkko Saastamoinen sekä Eero Makkonen tilkitsevät luukun huolellisesti. Ilveksen pahin vihollinen on joukkue itse, sillä nousuhaluja joukkueella ei välttämättä ole, ja selvät voittopelit menevät helposti neppailuksi ja pelailuksi. Jos joukkue haluaa nousta takaisin ylös, hyvin lähellä sitä se myöskin on.

SB Vantaa

Vantaan tie Divariin tyssäsi keväällä karsintojen viimeiselle kierrokselle, kun Rankat Ankat nuiji joukkueen kahdesti Oulussa. Vaihtuvuus joukkueessa on ollut pientä, ja vantaalaiset on helppo nimetä yhdeksi vahvimmista nousijakandidaateista myös tänä vuonna. Teemu Sorvari, Niko Stark ja Sami Verkkoperä räiskivät pisteitä, ja SB Vantaan maalivahtikolmikko Aleksi Paakkari-Ville Vornanen-Sami Poikkeus on eittämättä sarjan parhaita.

Bubbling under -osasto:

Tiikerit, Vantaa

Tiikereiden nuori joukkue pelasi erinomaisen kauden edeten Divarikarsintoihin, mutta siellä LeBa-96 oli vahvempi. Nuorukaisten kehitys jatkuu kovana eteenpäin, ja tällä kaudella se voi kantaa jo hedelmää nousun muodossa. Kokeneemmat Isto Ohvanainen ja Joona Marjanen näyttävät nuoremmille suuntaa, ja nuoremmista mieleen kannattaa painaa ainakin 19-vuotiaiden Toni Kaltevan ja Mattias Kokljuschkinin nimet.

AC HaKi, Vantaa

Hakunilassa muhii arvoituksellinen ryhmä. Tommi Vappula palasi kotiin SSV:n kirkkaista valoista, ja kaiken kaikkiaan pelaajalistalla on lähemmäs 40 nimeä, joista osa on seuran A-junioreita. Jos joukkue kokeneiden Jani Mäntyniemen, Jaakko Hokkasen ja Juho Kantolan johdolla innostuu säihkymään, on ainakin karsintapaikka täyttä realismia. Sanomattakin on selvää, että jos Henri Toivoniemi innostuu pelaamaan vantaalaisten maalilla enemmän kuin yhden juhlaottelun, on se osasto Suomen paras kakkosdivarin osalta.

Pyövelit, Turku

Hämeenkadun Pyövelit on vahvistunut mm. Oilersista saapuneella Joonas Lastusella, ja muutenkin turkulaisten hyökkäyskalusto on kakkosdivariin todella kova. Jos Lasse Paju ja kumppanit innostuvat vääntämään turboruuvia aiemmin nähtyä kireämmälle, on maalirikkaita ja viihdyttäviä otteluita tarjoava ryhmä valmis yllättämään keväällä kenet tahansa. Puolustusta täytyy joka tapauksessa tilkitä paremmin, jos joukkue oikeasti mielii nousta Divariin.

Karhut, Pori

Divarista tippunut porilaisryhmä sisältää ylemmillä sarjatasoilla meritoituneita pelaajia, kuten Petteri Hulkko ja Rami Prokki, jotka mättävät takuuvarmasti tulostaulun tukkoon. Karhujen rutiini Divarin peleistä riittää useita joukkueita vastaan, ja pikainen paluu Divariinkin on mahdollinen, jos Juha-Petri Kujansuu saa joukkueen innostumaan kakkosen peleistä ja kuntokäyrä olisi keväällä aivan tapissa.

Jokerit, Helsinki

Kakkosdivarin väriläiskän riveissä viime kaudella nähdyt konkarit Tedy Salutskijn, Tarmo Kirjosen, Teemu Lehikoisen, Markku Pitkäsen, Samu Rännälin ja Markus Bollströmin johdolla ovat nyt poissa, ja muilla on enemmän tilaa hengittää. Toni Eriksson ja Mikael Toivonen takovat pisteitä sen minkä ehtivät, mutta takaa täytyy löytyä muitakin ratkaisijoita. Janne Oinonen on huippumies joukkueen takalinjoilla, mutta nousua ajatellen maalivahtipeli on kysymysmerkki. Kakkosen jokerikortti, nimensä mukaisesti.

28 comments

  1. LeBalla vaikeuksia neljän sakkiin SK lohkossa. Ei mitään mahkuja Divariin!

  2. Glöm inte Raseborg truppen.
    Vi har varit på jakt efter nya spelare och snart är det tid för stora nyheter. Money talks

  3. Savo-Karjalan lohkossa löisin rahat VehVelle. Welhoista Nikulainen, Taira ja Liimatta. LeBasta Makkonen. Siinä muutama tulija.

  4. Onko Raasepori taas kauden aloituksen lähestyessä ostamassa pelaajia kun omat avut eivät riitä?

    Kannettu vesi ei pysy kaivossa eikä Raaseporin ressukat nouse divariin. Viime kaudella pääsivät karsimaan sarjaohjelman suosiollisella avustuksella, mutta tänä vuonna jäävät rannalle ruikuttamaan.

  5. Millä perusteella jokerit ovat helsingistä, kotihalli ja seuran toimistokin on rajakylässä vantaalla.. Ihme puuhastelua

  6. Ilvekseltä hävisi suurin kilpailijakin, kun Pirkkalan Pirkoissa tapahtui joku ihan käsittämätön kato. Syistä ei tietoa, mutta ilmeisesti viime vuonna lohkoa dominoineesta divarikarsijasta lähtivät kaikki pelaajat. En tiiä ketä tuli tilalle (vai tuliko ketään), kun avausmatsi toi 16 maalin tappion…

  7. Naurettavaa ja Hauskaa.. tosiaan, että jotkut pääkaupunkiseudun seurat pelaavat ja harjoittelevat naapureiden puolella. Eräliiga Vantaalla, SB-Pro Vantaan Campossa, Hifk Vantaan Campossa, Indians A Vantaan Campossa Blackbirds Sipoossa ja Vantaalla. Myönnän kateuteni, mutta pysykää omissa kaupungeissanne!

  8. Kandee muistaa, että etälässä noi kaupunkien rajat on jokseenkin häilyviä:-). Ei kait Erä treenaa Vantaalla? Mun mielestä se hyvä, koska Vantaalla loistavat puitteet ja nyt niitä käytetään liigassa. Eikä sitten ole kaikki matsit pasilassa… Se on totta, että halleja tarvittaisiin etelään lisää.

  9. HaKi hävisi eilen kaveriporukka KGB:lle rumasti, se siitä noususta. … ”lahjakkaat junnut” ei ole ikinä pelannut smää

  10. Missä etelästä Sch? Joukkue kuitenkin ollut viime vuosina vakiovieras nousukarsinnoissa ja tänä vuonna lohko lienee aika helppo?

  11. Ylempi on totta! SCH lähtee tähän kauteen melkeinpä täysin uusitulla kokoonpanolla, paljon vanhoja lopetti, mutta uusia saatu tilalle. Suomen Cupissa oli joukkueen ekat pelit, 1 tappiolla ja 2 voitolla tuli jatkopaikka. Henkilökohtaisesti en pidä lohkoa helppona, koska mukana on esim. Tiikerit, Jokerit ja SC haki(tosin mulla ei mitään tietoa minkälainen ryhmä heillä, uskon pääkallon infoon että on hyvä jengi). Tiikereistä on pakko hyvinkääläisenä nostaa ”meijän” pojat Pousi ja Kalteva, pojat pääsee tällä kaudella palaamaan vanhaan kotiluolaansa:-). Katotaan mitä katsomo keksii;-)

  12. Tiikereillä verottaa todella paljon varmastikin tuo että a:n sm:ää vedetään lähestulkoon samalla ryhmällä. Etelästä en sivuuttaisi myöskään Fbc Raseborgia enkä Kirkkonummi Rangersia.

  13. Kukaan ei noteeraa IFK mukaan nousutaistoon, on meinaan kova ryhmä. Tulee hieno avauskierros, Jokerit-Ifk!

  14. Siis kuka näitä juttuja oikeesti kirjoittaa? Ei taida olla sen suurempaa tietämystä 2-divarista kuin keskustelupalstoilta vedetyt arvaukset 😀

    Jokerit, Tiikerit ja AC HaKin voi helposti laskea pois nousukarsinnoista, keskikastia. HIFK tosin voi olla hyvä ehdokas nousuun. SCH tulee olemaan alempaa keskikastia.
    Jos SB Vantaa ei omasta helposta lohkostaan pääse karsimaan, niin se on todellinen pettymys heille. Raasepori jää nippa-nappa nousukarsinnan alapuolelle.

  15. Jokerit varma nousija, kesällä tehty kovasti töitä fysiikan eteen ja joukkueeseen kovalla rahalla hankittu Tuomas Liukolampi tulee dominoimaan tämän mutasarjan pistepörssiä mielensä mukaan.

  16. Kyllä luulisi SB VANTAAn hoitavan lohkonsa, mutta onhan siellä Raseborg ja Rangers jotka varmasti laittavat kampoihin.

    Jokerit pelannut treenipelit pirteästi, ja jos puolustus toimii, niin ehkä IFKn jälkeen yllätys kakkossija lohkossa.

  17. ”Vertti
    27.9.2014 14.23
    Onko Raasepori taas kauden aloituksen lähestyessä ostamassa pelaajia kun omat avut eivät riitä?

    Kannettu vesi ei pysy kaivossa eikä Raaseporin ressukat nouse divariin. Viime kaudella pääsivät karsimaan sarjaohjelman suosiollisella avustuksella, mutta tänä vuonna jäävät rannalle ruikuttamaan.”

    Sinä voit sitten varmaan kertoa että Millä joukkueella on vain omia kasvatteja seurassaan ? Säännöt on säännöt ja se riitti viimekaudella pudotuspeleihin!

  18. Karavaani kulkee Raaseporin suuntaan, josta rahamiehet ovat käyneet taas perinteisillä Sipoon syysmarkkinoilla ja ostaneet uuden nipun pelaajia.

    Siirtolistalta poimittu
    Jonas Weckström ÅIF -> Raseborg
    ja lisää on huhujen mukaan tulossa

  19. Jokerit-M-Team2 10-18. Päästetyt maalit kertoo kaiken. Jokereilla on vain yksi suunta, alaspäin.