Juniorit

Pääkalloennakko: SB-Pro suosikkina C-tyttöjen SM-sarjaan, M-Team mestarista haastajaksi

27.09.
2014
5 Kommenttia
1
Juniorit
ÅIF:n Elina Hautojärvi (oik.) voitti viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjan pistepörssin. Kuva: Jini

ÅIF:n Elina Hautojärvi (oik.) voitti viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjan pistepörssin. Kuva: Jini

C-Tyttöjen SM-sarja käynnistyy tänä lauantaina Nurmijärvellä. C-tytöissä pelaavat tällä kaudella vuosina 1999 ja 2000 syntyneet pelaajat. Lisäksi monen joukkueen riveistä löytyy lahjakkaita ”nolla-ykkösiä”. Pääkallo.fi ennakoi kaikki SM-sarjan joukkueet.

C-tyttöjen sarja koostuu siis kahdesta ikäluokasta. Tämän johdosta SM-menestyksessäkin on nähty tiettyä aaltoilua toisen ikäluokan vanhentuessa aina sarjasta ulos. Toissa kaudella Koovee oli C-tytöissä ylivoimainen jättäen M-Teamin murskalukemin hopealle. Kooveen ratkaisupelaajien vanhettua B-tyttöihin, oli viime kaudella M-Teamin vuoro hallita sarjaa ja finaaleissa se murjoi SB-Prota rumin lukemin 11-1 ja 10-2.

Nyt on vuorossa kausi, johon lähtiessä mestari M-Teamilta sekä SM-pronssijoukkue Indiansilta vanheni iso osa ratkaisupelaajista B-tyttöihin. Myös hopeajoukkue SB-Pron tehopelaajista osa vanheni, mutta sarjassa säilyi selvästi haastajia leveämpi rivistö. SB-Pro lähtee kauteen ennakkosuosikkina, mutta kahden edelliskauden kaltaista yhden joukkueen dominointia ei tulla näkemään.

C-tyttöjen SM-sarjassa pelaa 10 joukkuetta. Joukkueiden vaihtuvuus edelliskauteen ei ole suuri, sillä tulevan kauden joukkueista kahdeksan pelasi SM-sarjassa myös kaudella 2013-2014. Uusina seuroina C-tyttöjen SM-sarjassa ovat edustettuna turkulainen Loisto sekä kontiolahtelainen LeBa-96.

SB-Pron vahvin haastaja mestaruudesta on M-Team, mutta sarja tulee olemaan kärjen osalta todella tasainen. Tapanilan Erä, Loisto ja PSS omaavat kaikki mahdollisuudet mitaleille – ja miksipä ei vaikka mestaruuteen asti. Sarjajärjestelmän uudistuksen myötä SM-sarjan kymmenestä joukkueesta peräti kahdeksan etenee pudotuspeleihin, joten ratkaisevaa tulee olemaan se, kuka on hionut pelinsä parhaaseen kuntoon kun keväällä pelataan ne isot pelit.

1. SB-Pro

Nurmijärveläisjoukkue lähtee kauteen kirkastamaan viime kevään SM-hopeaansa. Finaaleissa sillä ei ollut mitään jakoa M-Teamia vastaan, päinvastoin näytti siltä, että eväät oli syöty tiukassa välieräsarjassa Indiansia vastaan. SM-karsinnoissa SB-Pro voitti lohkonsa kirjaten viiteen peliin maalieron 40-8. Täysin haasteitta sen karsinnat eivät silti sujuneet, sillä viime kauden finaalivastus M-Team aiheutti SB-Prolle karsinnoissa 5-3-tappion. Tulos antaa todella mielenkiintoisen asetelman kauteen.

SB-Pron tehot jakautuvat tasaisesti läpi joukkueen. SM-karsinnoissa maalinteossa onnistui peräti 12 pelaajaa. Erityisesti edukseen erottuivat Light Ironin kasvatit, siskokset Tea (7+3) ja Tuija (6+3) Heinonen.

SB-Pro on edelliskausien tapaan vahvistanut rivejään naapuriseurojen pelaajilla. Tälle kaudelle uusina nurmijärveläisiin ovat siirtyneet Pauliina Räsänen (SB Vantaa), Inka Vähäkoski (RSS Panthers), Ira Moilanen (Blackbirds), joista erityisesti maalivahti Moilanen on SB-Prolle arvokas vahvistus maalivahtipelin oltua edelliskaudella ehkäpä se heikoin lenkki. Nurmijärvelle on nyt kasattu joukkue, joka onnistuessaan vie Suomen mestaruuden.

Vahvuudet/heikkoudet:

+ Seurassa voittamisen kulttuuri

+ Huippuluokan valmennus

+ Laaja kokenut pelaajisto
– Ennakkosuosikin paineet?

Paras pelaaja: Emmi Lindh
Tulevaisuuden pelaaja: Tuija Heinonen 

Päävalmentaja: Pertti Lehtimäki

2. M-Team

Hallitsevan C-tyttöjen Suomen mestarin riveistä vanheni moni ratkaisupelaaja, tärkeimmät ehkäpä puolustuspäästä. Viime kaudella kolmella vahvalla kentällisellä C-tytöissä dominoinut joukkue on muuttunut yhden timantinkovan kentällisen joukkueeksi. M-Teamin menestystä tuleekin määrittelemään ykkösketjun onnistumisen lisäksi muun joukkueen onnistuminen omaan tasoonsa nähden.

SM-karsinnoissa M-Team nousi Sanniina Henrikssonin (2+2) tehoilla voittoon SB-Prosta, mutta tehottomuus vaivasi joukkuetta kun se hävisi SM-sarjan ulkopuolelle jääneelle HK Dynamolle 3-2. M-Teamin kauden voidaankin siis odottaa olevan ailahtelevainen, mutta tasaisuuden löytäessään M-Team tulee olemaan SB-Pron kovin haastaja mestaruudesta.

Ratkaisupelaajien pelaaminen useassa eri sarjassa voi myös tuoda vaihteluja M-Teamin kokoonpanoon runkosarjassa, sillä Tiimissä tuskin on tarkoitus polttaa pelaajia loppuun kauden aikana. Kevään ratkaisupeleissä nähdään varmasti paras mahdollinen kokoonpano.

M-Teamin tehot tulevat lepäämään pitkälti edelliskaudellakin vahvasti C-tytöissä pelanneen kolmikon Henriksson, Taru Nordman, Maura Paajanen varassa. SM-karsinnoissa kolmikko iski kukin yli 10 pistettä. Teho-odotuksia on myös Palenin sisarusten Saran ja Marian suuntaan. Maalivahti Juliaana Astrenin taidot punnitaan myös tulevalla kaudella, sillä viime kaudella mestarimaalivahti selvisi vahvan joukkueen johdosta todella vähin torjunnoin.

Vahvuudet/heikkoudet:

+ Sarjan taitavimpia yksilöitä

+ Kestää suosikin paineet
– Yhtenäisyyden puute. Joukkueet harjoittelevat osa liigan kanssa, osa B-tyttöjen 2. joukkueen kanssa

– Pelaajien kuormitus ja pelaaminen muissa sarjoissa

Paras pelaaja: Sanniina Henriksson
Tulevaisuuden pelaaja: Taru Nordman

Päävalmentaja: Mikko Laine

3. Loisto

Turkulaisten nousua C-tyttöjen SM-sarjaan ja suoraan sen kärkikahinoihin osattiin odotella jo viime kaudella kun 2-3 vuotta vastustajiaan nuorempi joukkue kiusasi SM-sarjan joukkueita toisissaan niin SM-karsinnoissa kuin kevään playoff-karsinnoissakin. Viime keväänä SM-playoff-paikka jäi pienimmän mahdollisen marginaalin päähän, kun Pirkat kaatoi Loiston karsintapelissä rangaistuslaukauskilpailussa 5-4.

Tälle kaudelle Loiston suorittaminen SM-karsinnoissa olikin sitten vahvaa. Neljästä pelistä kolme selvää voittoa ja tasatulos 2-2 toisen SM-sarjaan selvinneen joukkueen, Tapanilan Erän kanssa. Loiston loistavimmat pelaajat olivat Taalintehtaalla SC Sticklinessa oppinsa hankkineet Marika Enestam ja Matilda Lindström, jotka tehtailivat kumpikin 10 tehopistettä.

FBC Turun organisaation alle liittynyt nais- ja tyttösalibandyseura Loisto sai tulevaan kauteen pelaajavahvistuksia uudesta emoseurasta sekä lähialueiden seuroista. SM-karsinnoissa tehokkaimmin näitä esiintyivät FBC Turun Amanda Peltonen ja Sandra Nyström sekä SBS Maskusta siirtynyt Noora Rantanen.
Jonkin verran pelaajavaihtuvuutta viime kaudesta kokenut Loisto onkin hitsannut rivejään lukuisilla harjoitusotteluilla ja nuori joukkue osallistui myös naisten Suomen Cupiin, missä eteni toiselle kierrokselle. Loiston joukkue on tasapainoinen paketti salibandyosaamista ja taistelee varmuudella keväällä sarjan loppupeleissä.

Vahvuudet/heikkoudet:

+ Nopean pelitavan terrierimäinen joukkue

+ Nopealiikkeinen joukkue
+ Tasainen ryhmä. Hyökkäys ja puolustus tasapainossa

– Nuoria pelaajia. Miten fysiikka kestää?

Paras pelaaja: Matilda Lindström

Tulevaisuuden pelaaja: Jannike Grönroos

Päävalmentaja: Matti Pienihäkkinen

4. PSS

Vahva nais- ja tyttösalibandyseura koki viime keväänä C-tyttöjen pronssiottelussa pettymyksen kun himmeimmät mitalit menivät Espooseen Indiansille. Porvoossa onkin varmuudella tehty töitä, jotta kilpailukyky olisi tulevalla kaudella entistä parempi. Joukkueesta vanheni B-tyttöihin iso lauma ratkaisupelaajia, mutta PSS pysyy kärkikahinoissa loistavan junioriputkensa ansiosta. Kun toisesta päästä kasvaa pelaajia ulos, tulee vähintään yhtä hyviä toisesta päästä sisään.

SM-sarjan paikkansa PSS lunasti näytöstyyliin voittamalla kaikki kolme otteluaan selvällä maalierolla 21-5. Nuori vuonna 2001 syntynyt Porvoon juniorituotannon helmi Michaela Backman oli joukkueen tehokkain tehden kuusi ja alustaen yhden. Porvoolaisten nuori kaarti on laajemmaltikin näytön paikan edessä, sillä tulevan kauden joukkueesta vain muutama pelaaja pääsi vastuulliseen rooliin edelliskauden joukkueessa.

PSS on luottanut kausi toisensa jälkeen kurinalaiseen puolustusvoittoiseen pelitapaan ja taktiselta osaamiseltaan PSS onkin sarjan kärkijoukkueita. Kun tähän lisätään fyysisen pelin hallinta, jonka ruumiillistuma on joukkueen ykköstykki Anniina Levälampi, voidaan PSS:aa pitää erittäin vaikeana vastustajana, joka tulee varmasti haastamaan jokaisen vastustajansa voitosta.

Vahvuudet/heikkoudet:

+ Sarjan parhaiten puolustava joukkue
+ Pelikovuudeltaan ja fyysisyydeltään sarjan johtotähti

+ Kyky reagoida pelin sisällä sarjan paras
– Pystyykö PSS pelaamaan tasaisesti koko sarjan?

Paras pelaaja: Anniina Levälampi

Tulevaisuuden pelaaja: Michaela Backman

Päävalmentaja: Sauli Hynynen & Jori Nyrhivaara

5. Tapanilan Erä

Viime kaudella epätasaisen kauden nuorella joukkueella pelannut Erä on nyt vuoden kokeneempi ja vahva haastaja sarjan kärkikahinoihin. Joukkue pysyi pitkälti samana kun ikäluokasta ei kasvanut ulos kuin kentällisen verran pelaajia.

Edelliskausi päättyi viimeiseen pudotuspelipaikkaan eli kuudenneksi, mutta tulevalla kaudella Erä tulee varmasti parantamaan sijoitustaan.

Kuten todettua, SM-karsinnoissa Loiston kanssa samassa lohkossa pelannut Erä tasasi pisteet turkulaisten kanssa ja kolmesta muusta ottelusta se leikitteli helpot voitot. Peräti kymmenen eri pelaajaa onnistui maalinteossa, joten leveyttä maalinteossa löytyy.

Joukkueen vaarallisimman parivaljakon muodostavat pieni ja vikkelä Aino Tuokkola sekä loistava pelinrakentaja Milja Saarikoski. Maalivahti Milla Jaatinen lukeutui jo viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjan parhaisiin torjujiin, joten Erää vastaan maalinteko ei tule olemaan helppoa.

Erän orastava menestys tukee pitkälti siihen, saako osin uusiutunut valmennus joukkueen pelaamaan joukkueelle ja pallon liikkumaan syötöillä kuljettamisen lisäksi. Pelaajien taitotaso riittää viemään Erän aina mitaleille asti.

Vahvuudet/heikkoudet:

+ Vahvoja yksiköitä
+ Vahva vastaiskujoukkue
+ Fanaattinen kannattajakunta

– Pystyykö Erä rakentamaan peliä?

Paras pelaaja: Aino Tuokkola

Tulevaisuuden pelaaja: Neea Tervonen

Päävalmentaja: Marika Salminen

6. LeBa-96

Kontiolahtelainen LeBa-96 pelaa ensimmäistä kauttaan C-tyttöjen SM-sarjassa. Vuosi takaperin LeBa-96 jäi äärimmäisen niukasti SM-karsinnoissa karsintaviivan alapuolelle ja keväällä se osoitti nousujohteisen kehityksensä haastamalla Maskun tosissaan playoff-karsintapelissä, jonka LeBa-96 kuitenkin hävisi rankkareilla.

Tiukille joutui LeBa-96 myös kisailussa tämän kauden SM-sarjan paikasta. Karsintojen 1. vaiheessa se jäi lohkonsa kolmanneksi, mikä tiesi paikkaa jatkokarsinnassa. Karsintojen 2. vaiheessa kolmesta pelatusta ottelusta LeBa voitti vain yhden, mutta kaksi tasapeliä siihen päälle veivät kontiolahtelaiset lopulta lohkon voittoon saakka.

SM-karsinnoissa LeBan tehokkaimpia olivat kapteeni Alisa Kettunen, Elli Piironen ja Noora Mustonen. Kontiolahdelta on varmuudella luvassa laajalla rintamalla ”tuntemattomien” pelaajien esiinmarssi.

LeBa -96 on tasainen ja vahva joukkue, joka on määrätietoisesti kehittänyt osaamistaan. SM-karsintojen perusteella fyysisyyttä ja kaksinkamppailuvoimaa löytyy horjuttamaan mitä tahansa joukkuetta, mutta taitotaso erottaa joukkueen vielä kärkiryhmistä. Ne kuuluisat pienet marginaalit voivat heittää LeBan sijoitusta sarjassa ennakoidusta parin sijan verran suuntaan jos toiseen.

Vahvuudet/heikkoudet:

+ Hyvä puolustus
+ Maalivahtipeli

+ Yllättäjämomentti
– Riittääkö taito?

– Pitkä kausi, paljon reissattavaa

Paras pelaaja: Kiia Kaverinen

Tulevaisuuden pelaaja: Alisa Kettunen

Päävalmentaja: Markus Holopainen & Marianne Hannonen

7. Westend Indians

Indians on muutamassa vuodessa murtautunut perinteisten menestyjien rinnalle tyttösalibandyseurojen eliittiin. Viime kausi huipentui espoolaisilla C-tyttöjen SM-pronssiin. Joukkueen runkopelaajista valtaosa vanheni B-ikäluokkaan, joten Indiansilla uusi ikäluokka tekee laajamittaisen sisäänmarssin C-tyttöjen sarjaan. LoSB:n Inka Koskinen ja Rangersin maalivahti Ida Sundberg vaihtoivat ”Heimoon”, minkä lisäksi SM-karsintojen jälkeen Indians on saanut riveihinsä levennystä SB Vantaasta.

Huolimatta reilusta pelaajavaihtuvuudesta Indiansin taso säilyi SM-karsinnoissa, missä se voitti viidestä pelaamastaan ottelusta neljä ja tasasi pisteet toisen SM-sarjaan selvinneen joukkueen Pirkkalan Pirkkojen kanssa. Tehojen valossa Indians nojasi vahvasti kolmikon Inka Koskinen, Laura Hämeen-Anttila, Iida Willberg varaan.

Indians perustaa pelinsä pallottomana yhtenäiseen joukkuepeliin ja pallollisena nopeaan reagointipeliin. Uusien pelaajien sisäänajaminen pelitapaan on aina haaste, joten nähtäväksi jää ovatko espoolaiset valmiina sarjan alusta lähtien. Myös uudella valmennuksella on näytön paikka tyttöjen huippusalibandyssä.

Vahvuudet/heikkoudet:

+ Tasavahva ryhmä

+ Aliarvioidulla joukkueella yllätysmomentti?
– Paljon päästettyjä maaleja per peli
– Kauden alku menee pelirytmiä hakiessa

Paras pelaaja: Jutta Kokkonen

Tulevaisuuden pelaaja: Laura Hämeen-Anttila

Päävalmentaja: Tapio Hämeen-Anttila

8. Pirkkalan Pirkat

Edelliskauden tapaan Pirkat on hieman yllättäen vahvaa tyttöjuniorityötä tekevän Tampereen seudun ainoa edustaja C-tyttöjen SM-sarjassa. Vaikka joukkue koki keväällä useita pelaajamenetyksiä alueen toiseen seuraan, onnistui sinnikäs pirkkalalaisryhmä jättämään suurseura Kooveen kovan joukkueen taakseen. Samassa SM-karsintalohkossa pelanneiden joukkueiden keskinäinen kohtaaminen päättyi Pirkkojen 5-3–voittoon ja oli yksittäisenä tuloksena ehkäpä merkittävin Pirkat SM-sarjaan siivittänyt suoritus.

SM-karsinnoissa Pirkkojen vahvuuden saivat tuntea myös muut joukkueet, sillä ainoana joukkueena sille pistemenetyksen aiheutti tasapelillä karsintalohkon voittanut Indians. Pirkkojen tehokkaimpia olivat kahdeksan maalia iskenyt Pinja Myllymäki ja seitsemän maalia alustanut kapteeni Marika Kankaanpää.
Pirkat on todennäköisesti sarjan nuorin joukkue, sillä sen riveissä pelaa peräti kymmenen vuosina 2001-02 syntynyttä tyttöä. SM-sarja tulee olemaan pelaajia kehittävä vaikka menestystavoitteet ovatkin varmasti pudotuspeliviivan jahtaamisessa. Pirkkojen tavoitteet kaudelle ovat varmasti tulostaulun sijaan jossain ihan muussa ja tulevaisuudessa se tulee kantamaan hedelmää.

Vahvuudet/heikkoudet:

+ Nopea ja taitava joukkue

+ Erittäin tehokas vastaiskujoukkue
– Nuori joukkue
– Kokemus puuttuu kovista peleistä?

Paras pelaaja: Pinja Myllymäki

Tulevaisuuden pelaaja: Tea Hoikkala

Päävalmentaja: Jukka Myllymäki

9. ÅIF

Sipoolainen ÅIF lähtee toiseen peräkkäiseen kauteensa C-tyttöjen SM-sarjassa. Joukkue on kokenut isoja muutoksia sitten viime kauden, sillä useita pelaajia Tiikereistä, Erästä ja Blackbirdsista on liittynyt ÅIF:n sinivalkoisiin väreihin.

Karsinnat ÅIF selvitti sijoittumalla lohkonsa kakkoseksi paikallisvastustaja PSS:n jälkeen. Keskinäisessä kohtaamisessa porvoolaiset olivat vahvempia maalein 4-2. ÅIF:n riveistä löytyy ehkäpä sarjan paras pelaaja Elina Hautojärvi, joka voitti C-tyttöjen SM-sarjan pistepörssin jo viime kaudella huikein tehoin 24+11. SM-karsinnoissa Hautojärvi kirjasi kolmessa pelissä tehot 3+2. Hyvää tulitukea karsinnoissa antoivat Karin Eriksen ja Sandra Ojanen.

Jos jokin joukkue pitäisi nimetä sarjan mahdolliseksi mustaksi hevoseksi, se olisi ÅIF. Pelaajamateriaali on vahvistunut viime kaudesta ja kärkipelaajat pystyvät yksinäänkin ratkomaan pelejä. Menestystä vastaan puhuu puolestaan se, että C-tyttöjen sarja on jälleen todella kovatasoinen ja monet vastustajista pelaajistoltaan tasaisempia. Parhaimmillaan ÅIF voi yltää vaikka kuinka korkealle, mutta nyt veikkaamme sipoolaisille taisteluasetelmia pudotuspeliviivan tuntumassa.

Vahvuudet/heikkoidet:

+ Vahvistunut joukkue

+ Positiivinen vire ja hyvä tekemisen meininki

+ Ratkaisupelaajat valtakunnan huippua
– Joukkuepeli kokonaisuutena?

Paras pelaaja: Elina Hautojärvi

Tulevaisuuden pelaaja: Sanda Ojanen

Päävalmentaja: Samu Björkman

10. SB Heinola

Viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjassa pudotuspelien ulkopuolelle seitsemänneksi jäänyt SB Heinola kärsi rankasti ratkaisupelaajien vanhenemisesta ulos C-ikäluokasta. Nuorta joukkuetta kohtaan ei kenelläkään ollut juuri odotuksia, mutta niin vain SB Heinola selvitti karsinnat ja pelaa SM-sarjassa myös tulevalla kaudella. Upea suoritus!

Karsintamatka SM-sarjaan kävi pitkän kaavan kautta. Ensimmäisessä karsintavaiheessa Heinola jäi lohkonsa kolmanneksi PSS:n ja ÅIF:n taakse. Toisessa vaiheessa tilanne SM-sarjapaikka näytti jo menettetyltä LeBa-96:lle koetun tappion jälkeen. Ratkaisuottelussa Kooveeta vastaan kolmanteen erään lähdettiin 2-2-tilanteessa ja lopulta Milja Alanko laukoi SB Heinolalle SM-sarjapaikkaan oikeuttaneen voittomaalin.

SB Heinolan joukkue on yhdistelmä nuoria pelaajia sekä kokeneita C-tyttöjen SM-sarjapelaajia. Tuleva kausi on heinolan tytöille jo kolmas peräkkäinen SM-sarjassa ja osa pelaajista on pelannut sarjaa koko tämän ajan. Joukkueen materiaali on kuitenkin kapea ja aavistuksen epätasainen. Profiilipelaajista Vilma Vastamäki, Katri Koli, Milja Alanko ja Iina Latvala tulevat kantamaan paljon vastuuta SB Heinolan menestyksestä tai menestymättömyydestä.

Vahvuudet/heikkoudet:

+ Vahvat runkopelaajat

+ Osalla pelaajista pitkä SM-kokemus
– Kapea pelaajamateriaali
– Tasoerot joukkueen sisällä suuret

Paras pelaaja: Vilma Vastamäki

Tulevaisuuden pelaaja: Sanni Koli

Päävalmentaja: Jouni Kivinen & Mikko Mäenrinne

C-tyttöjen SM-sarjan tilastot ja otteluohjelma.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
pirkat
27/09/2014
Pirkoilla on kolme valmentajaa, joista Jukka Myllymäki vastuuvalmentaja.
Masku
27/09/2014
Ei päässyt LeBa ihan noin pitkälle kevään pleijarikarsinnoissa. Masku pudotti LeBan rankkareilla ja hävisi Erälle jatkoajan viimeisillä sekunneilla 1-0.
Anssi Karjalainen / Pääkallo.fi
27/09/2014
Kiitos kommenteista nimimerkeille "pirkat" ja "Masku".

Tiedot on nyt päivitetty juttuun.
Joku
28/09/2014
Joukkueiden nopeimmat pelaajat näyttää olevan valittuina parhaiksi pelaajiksi
Lisää+tietoa
04/10/2014
Erä kehuttu maalivahti Milla Jaatinen ei ollut mukana ekassa turnauksessa ja silti joukkue voitti molemmat ottelunsa. Toisessa ottelussa kaatui jopa PSS:

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.