SSV parempi pääkaupunkiseudun maalijuhlassa – ”Ei auta, jos vain pitää palloa neljä minuuttia”

SSV onnistui Indiansia vastaan laajalla rintamalla. Arkistokuva: Olli Laukkanen.

SSV ja Westend Indians pelasivat vauhdikkaan ottelun lauantaina Pasilassa, joka päättyi lukemiin 9–6 (4–2, 2–2, 3–2). SSV:n tehokas kolmannen erän alku siivitti lopulta kotijoukkueen täyteen pistepottiin.

Voiton myötä Viikingit sai avattua pistesarakkeensa ja Westend jatkaa sarjaa yhden pisteen turvin.

Ensimmäisen erän jälkeen peli oli 4–2, mutta toisessa erässä vieraiden hätä alkoi kasvaa. SSV sai järjestettyä hyviä tilanteita ja pelattua pitkiä palloja Indiansin päädyssä. Toisellekin erätauolle mentäessä ero oli kaksi maalia, mutta SSV:n kolmannen erän alkuun puolessatoista minuutissa tekemät kaksi maalia alkoivat enteillä kotijoukkueen voittoa.

Molempien joukkueiden viisikot esiintyivät tasaisesti, mutta muutama pelaaja nousi kuitenkin esiin. Sekä Indiansin Santeri Toropainen että SSV:n Juho Järvinen tekivät kolme maalia mieheen. Molemmat käyttivät hyväkseen vahvuuksiaan, kun Toropainen naulasi ranteellaan ja Järvinen puttaili maalin edessä. Myös Indiansin Markus Markkola jatkaa hyviä otteitaan, tänään tehot 0+4.

Ihmetystä herätti Pasilan vallannut suuri joukko junioreita. Tämä selittyi SSV:n järjestettyä seuran joukkuekuvaukset ennen ottelua. Mitä itse otteluun tulee, Westend Indians lähti kirimään kolmen maalin takamatkaa viisi minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia. Taktisesti se on tietysti oikein, mutta yllättävän harvoin sitä otteluissa kuitenkaan nähdään.