Miehet

SSV:n erikoinen kausikorttikampanja kummastuttaa – ”Miksi kortti tuli ja mistä osoite oli saatu?”

19.09.
2014
27 Kommenttia
0
Kurre Westerlund pitää SSV:n kausikorttitempausta onnistuneena. Kuva: Juhani Järvenpää

Kurre Westerlund pitää SSV:n kausikorttitempausta onnistuneena. Kuva: Juhani Järvenpää

Ennen kauden alkua monen pääkaupunkiseudun salibandyjuniorin postilaatikkoon tipahti miesten Salibandyliiga-joukkue SSV:n kausikortti. Tapaus on herättänyt hämmennystä ja ihmettelyä monissa seuroissa. Pääkallo.fi:n suuntaan tuli useita yhteydenottoja erikoisesta kausikorttikampanjasta. Miksi lapselle, joka ei pelaa SSV:ssä, tulee silti helsinkiläisseuran kortti? Entä miten junioripelaajan yhteystiedot oli saatu selville? Pääkallo.fi otti asiasta selvää.

SSV:n edustusjoukkueen managerin Kurre Westerlundin mukaan kyseessä ei ole tavallinen kausikortti, vaan erillinen juniorikortti, joka on osa SSV:n kampanjaa.

– Sillä houkutellaan uusia ja jo lajissa mukana olevia junioreita seuraamaan SSV:n otteluita. Meillä on normaali kausikortti erikseen myynnissä. Tällä tavalla haluamme tehdä seuraa ja lajia tutuksi kaikille, Westerlund kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Kyseisellä juniorikausikortilla pääsee ilmaiseksi katsomaan kaikkia SSV:n runkosarjan otteluita. SSV ei halunnyt kertoa, että kuinka laajalle alueelle kausikortteja on postitettu, mutta Pääkallo.fi:n tietojen mukaan kyseessä on useita pääkaupunkiseudun seuroja.

Tapanilan Erän lajipäällikkö Jari Oksanen vahvistaa kuulleensa tiedon kausikortin leviämisestä seuroille. Myös hänen lapsensa nimellä saapui kirjekuori, joka piti sisällään SSV:n kausikortin.

– Olen kuullut Erän jäsenistöltä asiasta myös, ja ilmeisesti kortti on lähetetty useille pääkaupunkiseudun alle 16-vuotiaille pelaajille. Moni meidän seurasta on hämmästellyt, miksi kortti tuli ja mistä osoite on saatu, Oksanen sanoo.

Salibandyliiton järjestötoiminnan päällikkö Mervi Kilpikoski kertoo, että pelaajien yhteystiedot ovat peräisin liiton antamista rekistereistä. Salibandyliitolla on lupa luovuttaa yhteystietoja kertaluontoisesti tahojen käyttöön esimerkiksi turnausjärjestelyitä varten, mutta jokainen tapaus käsitellään liitossa harkiten. Käytön jälkeen yhteystietorekisterit tulisi tuhota.

– Salibandyliitto ei ole luovuttanut yhteystietoja SSV:lle tätä kausikorttikampanjaa varten, vaan ne on annettu kesäkuussa 2013. Yhteystietoja on silloin pyydetty SSV:n taholta hyväntekeväisyyskampanjaa varten, Kilpikoski avaa.

Hyväntekeväisyyskampanjan järjestämisestä tai toteutumisesta ei ole varmuutta. Yhteystiedot kuitenkin säilyivät SSV:llä.

– Me emme ole seuranneet sitä, onko yhteystietoja tuolloin käytetty. Tämän tapauksen jälkeen olemme tarkentaneet toimintatapaamme ja seuranneet, toteutuuko seuran ilmoittama käyttötarkoitus ja käyttöaika, Kilpikoski jatkaa.

SSV ei kirjeitä lähettäessään myöskään toiminut täysin asiaankuuluvalla tavalla. Kirjekuoresta ei selvinnyt, mistä kirje oli peräisin, eikä myöskään osoitelähdettä ollut mainittuna kirjeessä.

– Asian kanssa ei ole menty ihan niin kuin sen kanssa kuuluisi. Suoramarkkinoinnissa pitää aina mainita osoitelähde, eikä kuoren päällä ollut lähettäjästä mitään tietoa, Erän Jari Oksanen kommentoi.

Virhe on tiedossa myös liitossa. Järjestötoiminnan päällikkö Kilpikosken mukaan SSV:n kanssa on keskusteltu tapahtuman jälkeen.

– SSV on myöntänyt toimineensa harkitsemattomasti ja pahoitellut tapahtunutta. He ovat myös luvanneet tuhota yhteystietorekisterin. Tässä vaiheessa asia on huomautuksella läpikäsitelty, Kilpikoski kertoo.

Kurre Westerlund ei halunnut SSV:n puolesta kommentoida mistä ja milloin yhteystiedot on aikanaan hankittu, ja miten niitä on ollut tarkoitus käyttää.

Hän myöntää, että lähteen jättäminen pois oli virhe, mutta pitää tempausta hyvänä asiana lajin kannalta.

– Minusta on hienoa, että olemme tehneet jotain, mitä muut eivät. Kirjeestä käy ilmi, että lähettäjä on SSV, ja kirje on asiallisesti tehty. Lähteen me unohdimme mainita. Kaiken kaikkiaan olemme tehneet äärimmäisen onnistuneen jutun, joka on koko lajin kannalta uusi ja hyvä, Westerlund painottaa.

Hän ei paljasta, onko samanlaista kampanjaa tulossa myös jatkossa, mutta lupaa, ettei tärkeitä tietoja unohdeta.

– En ota kantaa, mutta meillä on suunnitelmissa vaikka mitä. Lähdetietojen merkinnät muistamme tästedes.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
mr.manatee
19/09/2014
sakkoja ja kakkua, äkkiä!
Markkinoija
19/09/2014
Nyt ryhtiä SSV:n markkinointi-ihmiset. Jos tuosta joku haluaisi meteliä nostaa niin jutun perusteella kyseessä on aivan selkeä yksityisyyden suojan piirissä olevien tietojen väärinkäyttö.
Osku
19/09/2014
Huah, älkää nyt viittikö. Ihan hyvä idea saada junnuja katsomoon.
Ilmari
19/09/2014
Hienoa markkinointia SSV! Kausarit voisi laittaa jakoon myös kaikille alueen jalkapallo- ja jääkiekkojunioreille.

Rajat rikkovaa ja luovaa markkinointia, joka edistää koko lajia.
Marmattajille
19/09/2014
Eikö vois katsoa posin kautta?
Hienoa että PKS junnut pääsevät katsomaan oman joukkueen vieraspelejä SSV'tä vastaan.
Kyllä mun junnulle voi vapaasti lähettä kaikkien liigajoukkueiden kausarit!
SP
19/09/2014
Ideahan ei sinällään ole uusi, jalkapallossa ainakin JJK on jakanut lapsille Fox Cardia, jola pääsee vapaasti kaikki lähiseurojen juniorit pelejä katsomaan. Toki jakaminen on tapahtunut yhteistyössä seurojen kanssa ja seurojen kautta. Jospa tämä on vaan silleen väärin sammutettu palo...
Säätöä
19/09/2014
Ei ole ihme että säbä on harrastepohjainen laji, täällä on näitä onnettomia virkamiehiä, pykälien pystyssä pitäjiä jotka ei ymmärrä markkinoinnista yhtään mitää. Markkinointi on taiteen laji jonka täytyy koko ajan etsiä uutta ja sitä käyttävän täytyy täräytellä vallitsevia rakenteita mikäli aikoo saada jotain aikaiseksi. Tämä SSV:een toiminta on uuttaa ja tuo uusia katsojia ja negatiivinen julkinen palaute menee SSV:n laariin. Jari Oksasta en palkkaisi organisaatiooni.
No nyt
19/09/2014
Kausikortin mukana ilmeisesti tuli myös uhkakirje, että juniorin on nyt pakko vaihtaa SSV:n väreihin. Ja tässä kohtaa päätän lyödä Erä-media kortin pöytään.
joop
19/09/2014
Säätöä

19.9.2014 11.41

"Ei ole ihme että säbä on harrastepohjainen laji, täällä on näitä onnettomia virkamiehiä, pykälien pystyssä pitäjiä jotka ei ymmärrä markkinoinnista yhtään mitää. Markkinointi on taiteen laji jonka täytyy koko ajan etsiä uutta ja sitä käyttävän täytyy täräytellä vallitsevia rakenteita mikäli aikoo saada jotain aikaiseksi. Tämä SSV:een toiminta on uuttaa ja tuo uusia katsojia ja negatiivinen julkinen palaute menee SSV:n laariin. Jari Oksasta en palkkaisi organisaatiooni."

Tuon edellisen kirjoittajalla ei ole mitään käsitystä miksi Suomessa on tarkat lait ja asetukset yksityisyydensuojasta ja markkinoinnista. Ja ne koskee myös SSV:tä
Esittämälläsi ajatusmaailmalla kuka tahansa voi lähettä mitä tahansa suoramainontaa tai markkinoitia alaikäiselle tai kenelle vaan!
Sitä ammattimaisuutta kun peräänkuuluta niin tämä SSV toiminta ei sitä edusta vaikka ehkä idea olisikin hyvä. Ja Oksanen Tapanilan Erästä olisi varmasta osannnut hoitaa tämän paljon paremmin ja oikein.
junnujojo
19/09/2014
http://www.lapsiasia.fi/suoramarkkinointi

Alle 15-vuotiaalle ei saa lähettää suoramarkkinointia ilman vanhempien suostumusta.

Ei minulta ainakaan mitään kysytty..
S
19/09/2014
Joopa joo. Toki toiminnassa virheitä, mutta tekevälle sattuu ja eiköhän tässä ole taustalla yritys saada sitä väkeä lehtereille? Asia, mikä on täysin perseelleen meillä Hesassa(tai stadissa niinku jotkut puristit haluaa puhua). Hieno homma ja toivottavasti porukkaa lähtee tuon myötä katsomoihin...
S
19/09/2014
"Esittämälläsi ajatusmaailmalla kuka tahansa voi lähettä mitä tahansa suoramainontaa tai markkinoitia alaikäiselle tai kenelle vaan!"

Tätä nyt tapahtuu vaikka kuinka ja paljon vaikka on noita säädöksiä. Kuluttajatietoja nyt myydään "luvallisesti" eteenpäin, jos ei ihan joka paikkaan muista ruksia oikeita rukseja...

"Sitä ammattimaisuutta kun peräänkuuluta niin tämä SSV toiminta ei sitä edusta vaikka ehkä idea olisikin hyvä. Ja Oksanen Tapanilan Erästä olisi varmasta osannnut hoitaa tämän paljon paremmin ja oikein."

Tästä ihan samaa mieltä! Idea hyvä ja kannatettava, mutta kyllä tällä tasolla pitäisi osata asiat miettiä loppuun asti ja varmasti pyydettäessä tälläiseen tarkoitukseen tiedot olisi saatukin? En ainakaan ymmärrä miksi ei olisi saatu. Varmaankin liiton pitäisi sitten olla tietoinen jos jonkun pelaajan tietoja he eivät saa missään tapauksessa laittaa eteenpäin.

Ps. mäkin kyllä otan kausikortin kuin kausikortin vastaan:-D
Janne
19/09/2014
Eiköhän Oksasta haittaa asiassa eniten kuitenkin se, että nyt on yhtä pykälää vaikeampi taas myydä sitä omaa korttia jollekin (muulle kuin hardcore-eräfanille), kun SSV:n kortin on saanut jo ilmaiseksi. Se että vingutaan jostain osoitelähteistä on aivan mitätön moka.

Mutta jotain tietysti kertoo tämän median tavasta nostaa esille pikkumoka eikä sitä miten joku tekee oikeasti hyvän teon salibandyn eteen.
lähettäkää meillekin
19/09/2014
toivottavasti tulis meillekin kun käydään vieraspelissä pasilassa niin ei tarttis pojasta maksaa mitään
Jani
19/09/2014
Tässä olisi jääkiekkoliigan katsojaongelmaan ratkaisu!
Vantaalle on pitkä matka
19/09/2014
Erä voisi itse tarkistaa kausikortin hintaansa. Ja kaiken kukkuraksi pelaavat Vantaalla, eivät edes Helsingissä.

Ihmeellistä, miten ilmaisesta kausikortista joku löytää sen herneen nenäänsä. Laitappa Oksanen itse kausikortteja jakoon, aloita vaikka Kurren lapsista!
Anakondat
19/09/2014
Vapise ERÄ
Rooli
19/09/2014
Oksanen olisi voinut ottaa kaikessa hiljaisuudessa ottaa yhteyttä Kurreen ja hoitaa asia mutta hänen piti tarkoitusperäisesti tuoda asia tänne framille dissaamaan lajia ja SSV:tä.
Ajatelkaa nyt kun joku lajin ulkopuolinen käy näillä sivuilla, hän ajattelee että sisäsiittoista nahistelua, ei kiinnosta.

Itse en tsadista mutta ei muuta kun erä boikotti päälle siellä!
TJ
19/09/2014
Eihän teillä ole siellä pääkaupunkiseudulla edes yleisöä ja sitten vielä kampitatte toisianne, kyllä nauru maittaa täällä suunnalla. Hienoa Jari Oksanen.
Lähde
19/09/2014
No eräläisethän kaikki tietää, osanen vaan on vanhan liiton jäänne. Salibandyyn pitäisi seurojen taustalle saada uutta väkeä. Eikä kaikenmaailman oksasia voivottelemaan maailman pahuutta. Tarjoaakohan Salibandyliitto nyt oksasen perheelle kriisiapua ja tukea. Voisin maksaa lisää jäsenmaksua ainakin yhden euron kaudessa seuraavan kahden vuoden ajan. Sillä varmaan pääsee jo alkuun ;) löysätään sitä pipoa kaikki. Hieno veto ssv:ltä, valitettavasti salibandy ei ollut valmis tähän. Sääli....

P.s. Oisko Tapanilan erän aika miettiä omaa markkinointia, Vantaalla saattaa olla tyhjää katsomossa. ;)
Osku
19/09/2014
Lueppas Junnujojo itse toi linkkaamasi teksti. Suoramarkkinointia ei ole se, että lähettää ilmaiseksi jollekin jonkin hyödykkeen ilman jatkovelvoitteita. Sitä kutsutaan kansankielellä lahjoittamiseksi.
Vares
19/09/2014
Idea tavallaan hyvä, mutta vähän väärillä keinoilla hommattu osoitetiedot.
Jos kaikki toimisivat näin, niin mitä siitä seuraisi. .

Kyllä tyhmyydestä pitää sakottaa tässäkin tapauksessa.
Suoramarkkinointi
19/09/2014
Jepjep, että oikeen suoramarkkinointia.. Ilmasia kausareita jaettu ja joku vielä kehtaa suuttua.

Ei oo eka kerta kun juurikin kyseinen Oksanen suuttuu ihan käsittämättömästä syystä. Vahvistaa vaan sitä tietoa kuika mädät Erän taustat ovat olleet jo vuosia. On jotenkin niin perusnegatiivista Eräläisyyttä tollanen "kirjekuoresta puuttui lähettäjä" -itku. Onneksi tässä isoimpana häviänä on kerrankin Erä itse -lapsellisella itkullaan.

SSV:n virhe on varsin mitätön. Hyväntekeväisyyskampanja tai kausikorttien ilmaisjako, onko noilla edes eroa? Loistava kampanja SSV:ltä ja toivottavasti kerää katsojia lehtereille.

Jos tässä mokaajaa pitää etsiä niin se on liitto, kun hepposin perustein luovuttaa tietoja. Toimituskin voisi herätä ja kysyä vaikka tietosuojavaltuutetulta, että kuinka pahasti liitto tässä on mokannut.

Liiton mokasta on turha SSV:tä syyttää.
EnErä
19/09/2014
En ymmärrä miksi tälläkin arvostella Jari Oksasta niin voimakkain sanakääntein.Ainaki Oksanen tietää mistä puhuu, kateelliset vaan valittaa kun joku osaa hoitaa hommansa paremmin.
Turhanpäivästä Erän ja Oksasen panettelua.
Mitä tulee osoitteiden käyttöön niin kyllä vastuu on käyttäjällä ei liitolla. Onko ositteet sitten luovutettu millä perustein tahansa se on eri juttu. Moni taho myös myy erilaisa osoiteistoja Suomessa ja ihan lailiseen käyttöön ja aina käyttäjä vastaa että noudattaa Suomen lakeja ja asetuksia, eihän siitä muuten mitään tulisi.Ei osiotteston luovuttajalla/myyjällä ole mitään mahdollisisuutta valvoa niiden käyttöä.
Se joka muuta väittää ei ole koskaan ollut missään tekemisessä minkäänlaisen markkinoinnin kanssa.
Eränkävijä
19/09/2014
Mitäköhän tässä on jonkun mielestä markkinoitu, onko jotain tarjottu ostettavaksi?

SSV on LAHJOITTANUT kausikortin ja ainakin meillä sekä muutamassa muussa perheessä LAHJA on otettu kiitoksella vastaan.

KIITOS Kurre ja SSV
Antto
19/09/2014
Siis SSV on käyttänyt väärin saamiaan osoitetietoja.
Siinä on se pointti.
Joidenkin mielestä SSV voi olla lain ulkopuolella...millä perusteella?
Hyvä, että asia nostettiin esiin.
Liigaa
11/10/2014
Verratkaapa erän ja ssvn otteluita, katsojia kummassa enenmän ja kunpi parenpi. Minä ainakin tykkään erästä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.