Miehet

Kauko johdatti hallitsevat mestarit voittoon sarjanousijasta – ”Pelasimme liian rohkeasti”

21.09.
2014
1 Kommentti
0
Petri Kauko

Petri Kauko iski Raumalla tehot 2+2. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Sunnuntai oli suuri päivä raumalaiselle salibandylle. Sunnuntaina Rauman SalBa pelasi kautta aikain ensimmäisen Salibandyliiga-ottelunsa ja vastus oli kovin mahdollinen. Vieraaksi nimittäin saapui hallitseva Suomen mestari, Jyväskylän Happee. Rauman Kauppaoppilaitoksen uusittuun katsomoon oli ahtautunut 500 henkeä, eli täysi tupa. Äänekäs kotiyleisö joutui kuitenkin pettymään kun jyväskyläläiset harjasivat pisteet loppulukemin 3-10 (1-2, 1-5, 1-3).

Ottelun ratkaisu?
SalBa ei lähtenyt nöyristelemään Suomen mestarin edessä, vaan lähti rohkeasti pelaamaan ja menikin ottelussa 1-0-johtoon. Ensimmäiset puolitoista erää olivat varsin tasaväkistä vääntöä. Raumalaiset puolustivat hyvin ja iskivät vastaan Happeen pitäessä palloa. Tilanteen ollessa 2-3 jyväskyläläiset painoivat kuitenkin tallan pohjaan ja iskivät nopeaan tahtiin neljä maalia. Tässä kohtaa raumalaisten selkärangasta kuului ”naps”, ja peli oli ohitse.

Ottelun hahmo?
Ottelun paras pelaaja oli, kukas muukaan kuin kirjaimellisesti iki-Happee Petri Kauko. Kesällä elinikäisen sopimuksen Happeen kanssa tehnyt Kauko oli alati vaarallinen kentällä ollessaan. Happeen ykköskentän sentteri ja joukkueensa kapteeni kirjautti ottelussa tehot 2+2. Hirvilauman ykköskenttä oli muutenkin huimassa vireessä, ja Kaukoa säesti Jami Manninen, joka iski kolme maalia ja antoi yhden maalisyötön.

Ottelun puheenaihe?
Viime kaudella Divaria ”muut tekee mitä pystyy, me tehdään mitä halutaan -tyyliin” dominoinut SalBan ykköskenttä oli jopa yllättävän vaisu. Vaikka Divarin ja Salibandyliigan tasoero on tiedossa, niin silti Tomi Pihkoluomasta, Janne Hyvösestä, Antti Keskitalosta, Niko Kaerlasta ja Joni Rokosasta koostuvalta ykköskentältä ainakin allekirjoittanut odotti enemmän. Viisikosta käytännössä vain puolustaja Rokosa sopeutui liigavauhtiin.

Kommentit:
– Puoleen väliin asti oltiin pinteessä, mutta sitten teimme nopeaan tahtiin neljä maalia ja saimme Salban selkärangan taittumaan, Happeen luotsi Seppo Pulkkinen kuvaili.
– SalBa oli hyvä ja pirteä ryhmä, Pulkkinen jatkoi.
– Oli mukavaa päästä pitkästä aikaa pelaamaan. Vastustaja pelasi tänään iloista salibandya, eikä lähtenyt peruuttelemaan, hehkutti pitkästä loukkaantumisesta toipunut ja tänään hattutempun iskenyt Happee-hyökkääjä Veli-Matti Hynynen.
– Pyrittiin pelaamaan rohkeasti, niin kuin Divarissakin, mutta tänään pelasimme liian rohkeasti, Rauman SalBan päävalmentaja Juha Mäkilä myönsi.
– Happee oli juuri tuon verran parempi, kaikki kunnioitus valtikan pitäjälle, SalBan hyökkääjä Tomi Pihkoluoma kommentoi.

Tilastohuomiot:
Happee: Petri Kauko 2+2, Jami Manninen 3+1, Veli-Matti Hynynen 3+0.
Salba: Tomi Pihkoluoma 1+0, Jani Lehtoniemi 1+0, Jussi Tammi 1+0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Niko Vahtera
Niko Vahtera
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Turku / Mynämäki
Twitter: @nvahtera
R
22/09/2014
Kyllä tää Rokosa oli eilen todella vaisu ei lähellekkään omaan tasoaan,salban kolmoskenttä hoisi mielestäni hommansa hyvin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.