Suomen päävalmentaja nimesi potentiaaliset MM-kisavahdit – ”Todellisia haastajia ei ole”

Arkistokuva: IFF

Arkistokuva: IFF
Arkistokuva: IFF

Suomen salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petri Kettunen nimesi viimeisimpään EFT-joukkueeseen mukaan maalivahdeista SPV:n Jarno Ihmeen ja Esport Oilersin Tomi Ikosen. Valinta oli hänen mukaansa selvä, mutta syksyllä pakkaa sekoittanee loukkaantumisesta toipuva Eero Kosonen.

Kettunen ei vielä voinut valita polvivammasta kärsinyttä Kososta maajoukkueeseen, mutta tiedostaa hyvin hänen tilanteensa. Päävalmentajan mukaan Suomen maalivahtikaksikko Göteborgin MM-kisoihin tulee lähes varmasti löytymään juuri kyseisestä kolmikosta; Ikonen, Kosonen, Ihme.

– He ovat pelanneet kaikissa maaotteluissa, ja nyt valitut Ihme ja Ikonen ovat olleet kesällä maajoukkueen mukana, Kettunen taustoittaa.

– Mikään ei ole koskaan varmaa, mutta on hyvin todennäköistä, että kisoissa nähdään kaksi juuri tuosta kolmikosta.

Jyväskylän Happeen Eero Kosonen toipuu hyvää vauhtia kesän alussa tehdystä polvileikkauksesta, ja hän on maajoukkuevalmentajan silmän alla heti pelikentille palattuaan. Kososen yksi valttikorteista voi olla myös se, että hän oli Suomen joukkueessa myös vuoden 2012 MM-kisoissa.

– Kososta ei ollut järkeä ottaa vielä tässä vaiheessa mukaan. Hänet nähdään alkavalla kaudella heti Happeen mukana Champions Cupissa, joten tasoa päästään näkemään myös kansainvälisissä peleissä. Ei aiemmasta maajoukkuekokemuksesta haittaa ole, muttei se myöskään ole automaatio lopulliseen joukkueeseen.

Polvivammoista on urallaan kärsinyt myös Tomi Ikonen, jonka polvi leikattiin viime talvena. Ikonen kertoi kuitenkin kesällä Pääkallo.fi:lle olevansa elämänsä kunnossa tällä hetkellä, ja samanlaista kerrottavaa on myös Kettusella.

– Tomi (Ikonen) on ollut täysipainotteisesti mukana kaikilla kesäleireillä, eikä polvessa pitäisi olla mitään vaivaa. Hän on ollut myös hyvä kesän harjoitusotteluissa.

Täksi kaudeksi Tampereen Classiciin siirtynyt Joni Järviö on ehtinyt myös antaa näyttöjä, sillä hän oli mukana kesäkuussa opiskelijoiden MM-kisoissa.

– Järviö pelasi hyvin ja antoi vahvoja näyttöjä Singaporessa. Silti todellisia haastajia ei tällä hetkellä ole muita, Kettunen linjaa.

Tärkeimpiä kriteerejä MM-joukkueen maalivahteja valittaessa on pelivireen lisäksi nimenomaan kokemus maajoukkuepeleistä. Salibandyliigan maalivahteja seurataan intensiivisesti koko syksyn ajan. Päävalmentajalla on jo tässä vaiheessa melko varma näkemys maalivahtien roolituksista.

– Historia kansainvälisistä peleistä on todella tärkeää. Ne ovat kuitenkin niin eri pelejä. Hyvin todennäköistä on, että kisoihin lähdetään selkeällä ykkösmaalivahdilla.

2 comments

  1. Kunhan nyt edes tajuaisivat jättää sen järven pois maajoukkueesta, ei mahdu enää. Eikä myöskään edes pärjää enää ruotsia tai sveitsiä vastaan. Vaikka onkin tehnyt paljon pisteitä kotimaassa, niin on saanut pelata parhaassa jengissä parhaiden pelaajien kanssa koko ajan. Se vaatii joo jotain osaamista, että pääsee pelaamaan parhaaseen suomen jengiin, mutta kaveri ei ole kertaakaan kokeillut taitojaan missään muualla, kuten vaikka santtu manner yms.