Video: Kapaselta kaksi tärkeää maalia ja rankkarinöyryytys – ”Oli saumat voittaa Ruotsi”

Kaksi maalia iskenyt Lauri Kapanen (oik.) oli avainasemassa, kun Suomi nousi takaa-ajoasemasta Ruotsia vastaan.. Kuva: Salibandyliiga

Kaksi maalia iskenyt Lauri Kapanen (oik.) oli avainasemassa, kun Suomi nousi takaa-ajoasemasta Ruotsia vastaan.. Kuva: Salibandyliiga
Kaksi maalia iskenyt Lauri Kapanen (oik.) oli avainasemassa, kun Suomi nousi takaa-ajoasemasta Ruotsia vastaan. Kuva: Salibandyliiga

Suomi ja Ruotsi väänsivät sunnuntaina miesten Finnkampen-maaottelussa 5–5-tasapelin. Suomi nousi lopussa komeasti tasoihin kahdella alivoimamaalilla. Yksi Suomen parhaimmista oli kaksi maalia iskenyt Lauri Kapanen.

Kapanen teki Suomen toisen ja viidennen maalin.

– Oli saumat voittaa. Pystyimme esimerkiksi pitämään paremmin palloa kuin torstain pelissä. Meillä oli tarpeeksi paikkoja voittoon, Kapanen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Kapanen viiletti Suomen ykköshyökkäysketjussa Jani Kukkolan ja Mika Moilasen kanssa. Pelaaminen tutussa vauhtiketjussa maistuu Tapanilan Erän hyökkääjälle.

– Kivaahan siinä on pelata. Kesän leireilläkin olemme pelanneet paljon yhdessä. Olemme saaneet sovittua asioita keskenään, joten pelaaminen on helpompaa, Kapanen kommentoi.

Vaikka Kapanen osui kaksi kertaa peliajalla ja upotti vielä ratkaisevan rankkarinkin ottelun jälkeen ammutussa rankkarikisassa, niin silti hän ei ollut täysin tyytyväinen omaan esitykseensä.

– Kiva onnistu, mutta vielä on tekemistä. Olisin voinut tehdä enemmänkin. Nyt maalit tuli läheltä maalin edestä, mutta minulla oli kauempaankin vetopaikkoja, Kapanen ruoski.

Kapasen rankkarisuoritus oli harvinaisen näyttävä. Kapanen ujutti pallon ruotsalaisvahdin jalkojen välistä. Videon rankkarista voi katsoa Pääkallo.fi:n Facebook-sivuilta.

– Ei ollut suunniteltu rankkari. Joskus olen toki sitä treeneissä kokeillut, Kapanen kuvaili vaatimattomasti.

Vielä sunnuntaita isompaa osumaa Kapanen odottelee heti ensi viikolla. Kapasen puoliso nimittäin odottaa perheen esikoista, ja laskettu aika alkaa olla lähellä. Tämän takia Kapanen ei myöskään pelannut Suomen ja Ruotsin ensimmäisessä kohtaamisessa tämän viikon torstaina.

– Näin sovimme valmennuksen kanssa, että pelaan vain tämän pelin. Täältä ehtii nopeammin, jos tulee lähtö.