Miehet

Talvitien kuuden minuutin hattutemppu ratkaisi – ”Monivaiheinen ottelu”

24.09.
2014
5 Kommenttia
0
Miehet
Kuvassa Ilari Talvitien toinen ja ottelun ratkaissut maali on juuri uponnut verkkoon. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pallo on verkossa. Yksi Ilari Talvitien illan kolmesta osumasta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Esport Oilers voitti Salibandyliigan keskiviikon ottelussa Tapanilan Erän monivaiheisten tapahtumien jälkeen 5-7 (0-1, 2-1, 3-5). Ottelu pelattiin Vantaan puolella, kun peliareenana toimi Vantaan Energia Areena. Se on tulevalla kaudella Erän kotihalli.

Mihin ottelu ratkesi?
Oilers nousi viime lauantain Classic-ottelun tapaan viimeisen erän takaiskumaaleista huolimatta rinnalle. Ja kuten lauantainakin, se marssi aivan ottelun lopussa myös ohi.

Ottelun hahmo?
Ottelun kiistaton ykköstähti oli Oilersin kolme viimeisintä osumaa laukonut Ilari Talvitie. Oilersin Tupla-pelaajan eli joukkueen sisäisen pistepörssin ykkösen ruuti oli kuivaa ottelun loppuhetkillä. Ensin maajoukkueessakin käväissyt hyökkääjä laukoi Oilersin tasoihin. Voitto-osumaksi jääneen 5-6-johtomaalin mies laukoi komeasti ylänurkkaan Janne Nurmisen syötöstä. Loppunumerot Talvitie löi sekunti ennen ottelun loppua tyhjään Erä-maaliin.

Ottelun puheenaihe?
Ennen ottelua spekuloitiin paljon, lähteekö Lauri Kapanen seuraamaan mahdollisesti kesken kaiken lapsensa syntymää vai pelaako mies pelin loppuun asti? Ainakaan pelin aikana pienokainen ei vielä syntynyt, vaan Kapanen luuti ottelun kokonaan ollen Erän paras pelaaja. Varsinaiseksi ottelun puheenaiheeksi muodostui ottelun kolmas erä, jossa mätettiin peräti kahdeksan maalia. Erä johti vielä kymmenen minuuttia ennen loppua 4-2. Oilers kuitenkin nousi tasoihin. Tämänkin jälkeen helsinkiläiset menivät vielä maalin johtoon ennen kuin Oilers tuli rinnalle ja eteni lopulta voittoon.

Kommentit:
– Maalipaikkoja oli tolkuttoman paljon, mutta tänään ei löytynyt viimeistelytehokkuutta. Kolmas peli viiteen päivään taisi vähän näkyä pelaajissa, kotijoukkueen luotsi Petteri Bergman totesi.

– Toisessa erässä oli meidän paikat iskeä, mutta ei isketty ja viimeisessä erässä päästimme pari helppoa maalia ja hävisimme, Erän ykköstykki Kapanen sanoi.

– Monivaiheinen ottelu. Ensimmäinen ja kolmas erä meiltä hyviä, mutta toisessa erässä meidät valtasi todellinen kipsi. Ei päästy liikkeelle ja syötöissä oli viiveitä, Oilersin päävalmentaja Teemu Varis kertoi.

Tilastohuomiot:
Erä: Lauri Kapanen 1+1 ja ERL
Oilers: Ilari Talvitie 3+0, Perttu Pajukoski 1+1

Päivän muut ottelut:
Happee-Koovee 15-5
Indians-Nokian Krp 6-6 ja.

Linkit:
Ottelutilasto

Teksti: Janne Erola

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jännitystä
25/09/2014
Kuka onkaan harjoitellut kovaa Oilers vai Erä? Tässä tais olla liigan kovakuntoisimmat jengit?Erällä vielä junnuhöntsä näkyy?
t
25/09/2014
mitäköhän teemu aaltosen tilanne, ei ole tainnut pelata yhtäkään liigaottelua viime marraskuusta lähtien. ehtinyt kuitenkin vaihtaa tps:stä oilersiin, mutta ei ainakaan vielä ole ollut pelaavassa kokoonpanossa?
teelle
25/09/2014
Oilersin nettisivuilla kerrotaan Aaltosen tilanteesta lisää! Kohta pitäisi kaverin olla takaisin askissa. Myös Raikamo n. kuukauden verran sivussa, loukkaantui Större pelissä
t
25/09/2014
kiitos vinkistä, mutta en vieläkään löydä joukkueen sivulta lisää tietoa tilanteesta.
Hilipili
25/09/2014
No lue ne jutut niit saat tietoa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.