Tämän verran miesten liigajoukkueiden kausikortit ja pääsyliput maksavat – mikä on sopiva hinta?

Kuva: Anssi Koskinen

Kuva: Anssi Koskinen
Kuva: Anssi Koskinen

Salibandypiireissä tunnettu lajifani Tero Töyrylä otti tällä viikolla sosiaalisessa mediassa esiin miesten Salibandyliigan joukkueiden kausikorttien hinnat. Pääkallo.fi keräsi Töyrylän listaamat tiedot ja selvitti vielä joukkueiden yksittäisten ottelulippujen hinnat salibandykansan ihmeteltäväksi.

Huomioitavaa on se, että seuroilla on erinäisiä alennuksia esimerkiksi varusmiehille, opiskelijoille, S-etukortin omistaville, eläkeläisille ja seuran jäsenille. Alle on kerätty kuitenkin ainoastaan aikuisten lippujen hinnat, joissa näkyy vain alennus, jonka jotkut seurat antavat siitä, että ostaa kausikortin ennakkoon.

Kerätty tieto herättää ainakin kaksi kysymystä:
Mikä on sopiva kausikortin hinta miesten Salibandyliigaan?
Mikä olisi sopiva yksittäisen ottelulipun hinta?

Kausikorttien ja yksittäisten ottelulippujen hinnat kaudelle 2014-2015

SPV
Kausikortti: 160 €
Yksittäinen ottelulippu: 15 €

Classic
Kausikortti: 130 € (viimeistään 12.9. ostettuna 65€)
Yksittäinen ottelulippu: ennakkoon 11,50 €, ovelta 15 €.

Oilers
Kausikortti: 120 €
Yksittäinen ottelulippu: 12 €

Happee
Kausikortti: 110 € (ennakkoon Synsamilta 100 €)
Yksittäinen ottelulippu: 12 €

Erä
Kausikortti: 100 €
Yksittäinen ottelulippu: 13 €

SSV
Kausikortti: 100 € (30.8. mennessä ostettuna 78 €)
Yksittäinen ottelulippu: 12 € sisältäen verkkokauppamaksun

NST
Kausikortti: 100 € (20.9. mennessä ostettuna 85 €)
Yksittäinen ottelulippu: 10 €

Indians
Kausikortti: 100 € (sisältää seuratuotteen)
Yksittäinen ottelulippu: 12 €

Nokian Krp
Kausikortti: 90 € (27.9. mennessä ostettuna 45 €)
Yksittäinen ottelulippu: 10 €

SalBa
Kausikortti: 80 €
Yksittäinen ottelulippu: 10 €

OLS
Kausikortti: 80 €
Yksittäinen ottelulippu: 10 €

Josba
Kausikortti: 80 €
Yksittäinen ottelulippu: 12 €

Koovee
Kausikortti: 80 €
Yksittäinen ottelulippu: 12 €

TPS
Kausikortti: 75 € (viimeistään 14.9. ostettuna 50 €)
Yksittäinen ottelulippu: 12 €

Huom! joissakin tapauksissa yksittäisten ottelulippujen hinnoissa voi tulla muutoksia.

27 comments

  1. Tämän hetken salibandystä ~100€/kausi on mielestäni hyvä hinta. Jos pelaajat olisivat ammattilaisia ja ottelutapahtumilla olisi suurempi viihdearvo olisin valmis maksamaan enemmän.

  2. 100€/kausi on mielestäni käypä hinta kausikortista ja yksittäisen pelin hinta 10-12€ on ok aikuisilla. Mielestäni ongelma hinnoittelussa tulee opiskelija ja muissa nuorten hinnoissa, jotka ovat yleisesti olleet noin 8€/peli, joka on mielestäni suht paljon yhdestä tapahtumasta, koska rahat ovat yleisesti opiskelijoilla hieman tiukassa. Kuitenkin salibandy tuntuu olevan varsin suosittua opiskelijaikäisten keskuudessa, jolloin noin 3-6€ lipun hinnalla saisi varmasti enemmän katsojia lehtereille, jolloin hieman halvempi hinta toisi suurin piirtein saman verran rahaa kuin kalliimpi hinta, mutta enemmän väkeä paikalle. Jossain vaiheessa opiskelijat siirtyvät kuitenkin aikuisten lipun maksajiksi ja tällöin opiskeluaikoina saatu kiinnostus lajia kohtaan poikii lipputuloja ja mahdollisesti uusia harrastajia jälkikasvun muodossa myös tulevaisuudessa.

  3. SPV 160€ ???? Nyt on mennyt jollain hivenen puurot ja vellit sekaisin. Totaalista rahastamista. Alkaa SPV kupla puhkeamaan vähitellen. Seura hakee toimijoita kotisivullaan jokaiselle osa-alueelle. Jopa naisten edustus hakee pelaajia yhdessä kerhotyttöjen kanssa. Sääli jos vajaata toimintaa pitää koittaa paikata törkeillä hinnoilla lipuissa. Aikaisempi ehdotus halvoista lipuista erityisryhmille on loistava.

  4. Samaa mieltä kuin aiemmat. Varsinkin nuorempien erityisryhmien (opiskelijat, lapset, varusmiehet) lippujen hinnat selvästi alemmas. Näistä sitten myöhemmin maksavia aikuisia peleihin.

  5. Mielestäni Oilersin 120€ on muuten hyvä, mutta opiskelijalle turhan kallis. Myös tiedottamisessa olisi hieman parantamisen varaa, mainostus ostajille oli aika hyvin onnistunut, mutta jos ensimmäisenä myyntipäivänä kassaneito osaa vastata kysymykseen ”Onko teillä Oilersin kausikortteja myynnissä?” yhtään epäröimättä ”Ei.”, niin mielestäni jossain kohtaa tieto on hieman pätkinyt.

  6. Mielestäni nykyiset liput ovat liian kalliita. Ne eivät tässä vaiheessa vielä innosta viihdearvon ja ammattimaisuuden puutteen takia. Toki kaikki haluavat aina enemmän rahaa, mutta jos hallit eivät ole täysiä niin mielestäni ei voi vaatia myöskään liikaa.

    Nyky hinnoissa ongelmana on myös omastamielestäni se, että liput eivät ole tasarahoja. Omasta mielestäni olisi helpompi maksaa se 10€ aikuisena, 5€ lapsi, 5€ opiskelija. Voisi myös olla erilaisia A ja B kategorian lippuja hallista riippuen.

    Armeijasta ilmaislippu varusmiehille. Puolustusvoimat mainostaa muutenkin matoissa, niin voisi tällä tavalla vähän laajentaa yhteistyötä. Varusmiehille aktiviteeti, salibandylle potentiaalisia uusia katsojia ja harrastajia. Kahviot tykkää. Tapahtumissa enemmän katsojia tapahtuman arvo voisi kasvaa yleisömäärän kasvunmukana.

    Tänä kesänä on mielestäni tosin ollut hyvät ennakko tarjoukset kausareista. 80-90€ normaalina on hyvä hinta aikuisen kausarista, koska pelejä ei ole kumminkaan ihan mahdottomasti, jotta tarjouksesta tulisi houkuttelevampi. Nuorille ja lapsille porrastetusti kausarit, esim. 20€ alle 8v., 30€ alle 12. 50€ alle 18v.

    Myös tietyn määrän otteluita sisältäviä lippuja olisi mielestäni fiksua myydä. Esim 25 lippua 150€ yrityksille ja joukkueille yms.

  7. Tuo juttu todistaa sen, että parhaiten katsojia vetää ne joukkueet, joilla lipun hinnat ovat korkeimpia. Hinta ei siis ole ratkaiseva tekijä katsomon täyttämisessä.

  8. Aikuisten kausikortti 100 e.

    sis. 13 liigan kotiottelua + playoffit ja cupin läpsyttelyt päälle, on ok kausikortin hinta.

    Lapsien kausari 30 e.

  9. Laji on vielä harrastuspohjainen vuosia Suomessa. Itse en ostaisi yli 70,- maksavaa kausikorttia. Yksittäinen aikuisten lippu max. 8,-

    Mikäli näin ei ole katson vain tulokset jostain.

  10. SPV: Yhden tähden Red Card kausikortti: Sisäänpääsy kaikkiin runkosarjan
    kotiotteluihin. Ostettavissa jo nyt Lippuagentista.

    Hinnat: Aikuinen 160e / S-etukortilla 140e / Opiskelijat 120e / Alakoululaiset 70e / SPV:n jäsenet 60e.

  11. Tässähän on perheellisenä ihan mielenkiintoinen tilanne, että joillakin seuroilla lapsille ei ole erillistä kausaria. Yksittäiseen peliin on sitten lapsille hinnat halvempana ja kokonaisuus jää selvästui alle kausarihinnan. Jotenkin se kausarin idea on siinä, että ei tarvi jonotella, mutta nyt sitten jonotellaan lapsille niitä lippuja. Samalla ostaa sen irtolipun niihin peleihin joihin meinaa mennä.

  12. Jaa, mikähän täysin harrastuspohjainen laji voi heittää pöytään lähes 5000 hengen katsomon finaalipeleissä? Ja enemmänkin olisi tullut jos olisi mahtunut. Onhan siellä varmaan kahden kerroksen väkeä ja harrastelumaista tekemistä ihan seuratasollakin, mutta tässä lajissa huippujoukkueen vuosi on jo kyllä aika ammattimaista tekemistä. Se harrastelijamaisuus näkyy vielä ottelutapahtumien järjestämisessä, ja ennen kaikkea lajin uskottavuuden markkinoinnissa sponsoreille. Sponssirahan puute taas näkyy riittämättömien korvausten maksamisena pelaajille.

  13. Kävin esim. viime kaudella katsomassa yhden Erän pelin Mosahallissa. Oli valoshow’t, oli räätälöidyt musat, oli videot. Kokonaisuudessaan setti biittasi viihdyttävyydellään monen huonon lätkämatsin, ja tämä koskee myös peliä. Eroa on vielä kannustuskulttuurissa ja sen yhteydessä alkoholin käyttöön, joka on lätkämatseissa hyväksyttävämpää/yleisempää. Mutta muutoin salibandy on parhaimmillaan jo erittäinkin hyvää viihdettä.

  14. Koko perheelle oma paketti: 2 aikuista ja 2 lasta sisältää hodarit + popconit ja limut, olisiko 40€ sopiva hinta?

  15. Eipä noi hinnat nyt pahoja ole, suorastaan halpoja! Ajan puutteen vuoksi ei pysty käymään matseissa tarpeeksi usein:-).

  16. Katsoja täysin väärässä. Kyllä se on harrastelua jos paras kotiyleisö on 1200 keskiarvolla ja siitäkin yli puolet on ei maksavia katsojia. Monen kärkijoukkueen kotiottelu keskiarvo on varmaan 400-700 välissä ja siinäkin taas maksaneita pienempi osa. Kun puhut ratkaisevasta finaalipelistä, se on vain yksi tapahtuma. Siitä ei pääse mihinkään että runkosarja on aika puuduttavaa odottelua kunnes neljän kopla pääsee ratkomaan mitalit. Tällä sarja järjestelmällä runkosarjan peleistä ei voi maksaa paljon.

  17. Kerroppa Saint sarja, jossa kärkijoukkueet eivät erotu? Ihan samaa lausetta voisi käyttää melkein mihin tahansa sarjaan.

    ”Runkosarja on puuduttavaa odottelua kunnes Kärpät voittaa mestaruuden”
    ”Sarja on puuduttavaa odottelua kunnes Man City, Chelsea, Arsenal ja ManU ratkaisee mestaruuden”
    ”Sarja on puuduttavaa odottelua kunnes selviää voittaako Real Madrid vai Barcelona mestaruuden (juu, kerran 30 vuodessa poikkeus)

    Ja niin edelleen.

  18. Millä tavalla 160€ on rahastamista kausikortista? Pelejä on kuitenkin aika monta. Kokeile itse rakentaa liigakelpoinen joukkue ja sen jälkeen jakaa pääsymaksut puoli-ilmaiseksi. Pitäisi näillä itkijöillä olla edes auttavat käytännön / talouden realiteetit tiedossa ennen kuin alkavat kritisoimaan näin naurettavaa asiaa. Niin no, sossun tuella kaikki tuntuu kalliilta, joten ei muutakun opiskelemaan ja hankkimaan töitä.

  19. Toisaalta Jyväskylässä pääsee seuraamaan tasokasta 2-divaria makusutta ainakin Diamondsin kotiotteluihin. Blastersin kausikorttikaan ei maksa kuin 20 €.

    Ja otteluiden viihdearvohan on paljon parempi kuin liigassa.

  20. Jos hallien yleisökapasiteetti olisi liigapaikkakunnilla isompi, katsojamäärät todennäköisesti nousisivat. Ei puupenkille välttämättä haluta kököttämään jonnekin puolapuiden väliin. Näinä aikoina halleja ei vaan helposti rakenneta, ainakaan yhteiskunnan varoilla. Jo sekin, että pystytään järjestämään yksi n. 5000 tapahtuma, antaa positiivista viestiä ammattimaisempaan suuntaan siirtymisestä. Hitonmoinen hulabaloo järjestämisessä tietääkseni. Lähes kaikki muutkin finaalit olivat J:kylässä loppuun- tai lähes loppuunmyytyjä. Isompi säbähalli, niin jengiä olisi varmaan tullut kaikkiin peleihin todella hyvin. Ja jatkonhan me tiedämme; finaalit tulevaisuudessa Pasilassa, Turkkusessa tai T:reella isoissa jääkiekkopyhätöissä. Mikä muu laji kuin lätkä voi Suomessa ylpeillä runkosarjassa tuhansien katsojamäärillä? Koris, lentis, no ei, fudis, no kuppaset 1500-2000 keskimäärin. Suomi on suuri, harvaan asuttu maa. Suosikkilajin takana ei voi unelmoida jatkuvasti tuhansien katsomoista, porukkaa ei riitä. Eikä edes Ruotsissa, jossa lajikulttuuri vanhaa, porukkaa tuplasti ja peli keskimäärin tasokkaampaa. Mutta voihan se ammattimaisuus olla muutakin kuin katsojamääriä. Esimerkiksi fanikulttuuria, oman joukkueen kannatusta hyvinä ja huonoina päivinä. Tätähän se on esim. Keski-Euroopassa, jossa omien puolella ollaan täysillä, vaikka oltaisiin taidollisesti huonompia ja pelillisesti jäljessä. Niinpä näkisin, että noilla hinnoilla useimmat voivat fanikulttuuria edistääkseen, omaa jengiä kannattaakseen ja ammattimaisuutta kehittääkseen maksaa kausarin ilman nyrpeilyä. Ja erityisryhmille turvattava ale-hinnoilla sama mahdollisuus. Ja ihan hyviä ja tunnalmallisia runkosarjatapahtumiakin olen nähnyt, joten ei se säbä pelkkää finaalihuumaa ole.

  21. Tässä pieni otanta eri lajien joukkueiden lippujen hinnoista:

    Korisliiga: Lapuan korikobrat lippu 13€

    Lentisliiga: Hurrikaanit lippu 15€

    Superpesis: Kankaanpään maila yksittäinen peli 14€

    Sm-liiga: Ilves halvin aikuisten seisomalippu 14,5€

    Veikkausliiga: Kups Aurinkokatsomo – 14,90€ (sis. ilmainen buffet-ateria)

    Eli näihinkin lajeihin peilaten pitää salibandyliiga peliin aikuisten lipun hinnan olla vähintään 10€. Mielestäni runkosarjapeliin sopiva hinta on 12-15€, pudotuspeleihin 15-20€ ja finaaleihin 20-30€. Jos lipun hinta pääsarjatasolla on alle 10€ ei silloin arvosta omaa lajiaan ja joukkuettaan ollenkaan. Onneksi kausi alkaa ensi viikolla niin pääsee taas katsomaan huippusäbää!