Miehet

Tässä ovat Champions Cupin kaikki suomalaiset

30.09.
2014
0 Kommenttia
0
Mia Karjalaisen (vas.) ja Tiia Ukkosen (kesk.) Sveitsin mestarijoukkue Piranha Chur on myös mukana turnauksessa.  Kuva: Thomas Handl

Mia Karjalaisen (vas.) ja Tiia Ukkosen (kesk.) Sveitsin mestarijoukkue Piranha Chur on myös mukana turnauksessa. Kuva: Thomas Handl

Keskiviikkona alkavassa salibandyn Champions Cupissa pelaa suomalaisista joukkueista Happee ja SB-Pro, mutta myös useissa muissa joukkueissa on kotimaisia pelaajia. Pääkallo.fi esittelee heidät.

Naisten A-lohkossa ruotsalaisen Djurgårdensin takalinjoilta löytyy Suomen maajoukkuetta kaksissa edellisissä MM-kisoissa edustanut 25-vuotias Laura Mertsalmi, joka on syntynyt ja asunut Ruotsissa koko ikänsä.

Zug Unitedin joukkueessa pelaa neljä suomalaista, joista OLS:ssa Suomen liigaa pelannut Marjut Mäkelä edustaa sveitsiläisseuraa nyt toista kautta. 27-vuotias Merikoski SBT:n kasvatti Mäkelä on myös joukkueen kapteeni.

Muut suomalaiset Hilma Haakana, Mira Oksman ja Oona Ahlstedt liittyivät joukkueeseen täksi kaudeksi, mutta Ahlstedt seuraa turnauksen loukkaantuneena sivussa. Haakanan ja Oksmanin joukkue viime kaudella Suomessa oli PSS, ja Ahlstedt pelasi M-Teamin paidassa.

Lohkon kolmannesta joukkueesta, tsekkiläisestä SC Vitkovicesta löytyy myös suomalaispelaaja. 21-vuotias puolustaja Mirva Laitinen siirtyi Tsekin mestareihin voitettuaan viime kaudella Suomen mestaruuden SB-Pron paidassa.

B-lohkossa Sveitsin Piranha Churin riveissä pelaa kolme suomalaista, joista Tiia Ukkonen ja Mia Karjalainen olivat voittamassa mestaruutta viime kaudella. Täksi kaudeksi mukaan siirtyi Classicista Katri Luomaniemi. Koko kolmikko on tuttu näky myös naisten maajoukkueessa.

Miesten puolella A-lohkon ainoa suomalainen on Wiler-Ersigenin maajoukkuepuolustaja Tatu Väänänen, jonka rooli sveitsiläisten alakerrassa on todella suuri. Faluniin siirtyneen Tero Tiitun piti pelata turnauksessa, mutta seuran kömmähdyksen takia Tiitua ei rekisteröity turnaukseen mukaan ajoissa.

B-lohkossa tsekkiläistä Vitkovicea edustaa viime kaudella Indiansin paidassa Salibandyliigaa pelannut Julius Jousi.

Tuomaripuolella Suomea turnauksessa edustaa pari Tom Kirjonen-Jyrki Sirkka.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.