Miehet

TOP 5: Divarin parhaat pelaajat

18.09.
2014
19 Kommenttia
0

Pääkallo.fi:n kausiennakoista vuorossa on tämän kauden miesten Divarin Top 5 parhaat pelaajat. Listalle mahtui kolme hyökkääjää, puolustaja ja maalivahti.

Sami Saarinen vaihtoi Zürichin Hämeenlinnaan. Arkistokuva: Jari Turunen

Sami Saarinen vaihtoi Zürichin Hämeenlinnaan. Arkistokuva: Jari Turunen

1. Sami Saarinen, 25, Hämeenlinnan Steelers
Viime kauden sveitsiläistä Grasshoppers Club Zürichiä edustanut huippuhyökkääjä päätti palata täksi kaudeksi kotoiseen Divariin ja Hämeenlinnan Steelersiin. Hämeenlinnalaisjoukkuetta Saarinen edusti viimeksi ennen Sveitsiin lähtöään kaudella 2012-13. Tuolloin, oikea käsi alhaalla pelaava hyökkääjä valloitti myös Divarin pistepörssin voiton 79 (37+42) tehopisteellään. Ovela ja ennalta arvaamaton Saarinen on hämeenlinnalaisten – ja koko Divarin – kovin vahvistus. Omien sanojensa mukaan Saarinen on Divarin paras pelaaja. Pääkallo.fi:n toimitus on samaa mieltä.

Riku Reunamäki on M-Team suurin tähti. Kuva: Esa Haanperä

Riku Reunamäki on M-Team suurin tähti. Kuva: Esa Haanperä

2. Riku Reunamäki, 25, M-Team Helsinki
Helsinkiläinen M-Team on satsannut paljon uusiin vahvistuksiin alkavalle kaudelle. Sitä pidetäänkin ehkä suurimpana suosikkina nostamaan Divarin uudenhohtava mestaruuspysti. M-Teamin tähtiä vilisevästä rosterista yksi tähti tuikkii kuitenkin muita kirkkaammin: Riku Reunamäki. Hän on joukkueensa kapteeni ja pelin sielu. Nopea ja fyysinen hyökkääjä tunnetaan rightin puolelta lähtevästä laukauksestaan, joka johtaa useimmiten maalituuletukseen. Viime kaudella Reunamäki taisteli viime kierroksille asti Divarin pistepörssin voitosta, mutta joutui tyytymään lopulta kolmanteen sijaan 69 (45+24) tehopisteellään. Tällä kaudella sijoitus tulee olemaan vähintään samaa luokkaa.

Iiro Lankinen oli viime kaudella Divarin tehokkain puolustaja.Kuva: Jarmo Jokila.

Iiro Lankinen oli viime kaudella Divarin tehokkain puolustaja. Kuva: Jarmo Jokila.

3. Iiro Lankinen, 23, SB Welhot Kuopio
Kuopiolaista SB Welhoja edustava Iiro Lankinen oli viime kauden paras puolustaja Divarissa. Lankinen keräsi puolustajaksi varsin mukavat 40 (11+29) tehopistettä, ja olikin kuopiolaisten toiseksi paras pistemies ja koko Divarin puolustajien pistepörssin ykkönen. Eniten vahinkoa vastustajille Lankinen aiheuttaakin hyökkäyspäässä ja varsinkin ylivoimalla, jota tehopuolustaja Welhoissa pyörittää. Hyvän ja tarkan laukauksen omaavan Lankisen paras ominaisuus on kuitenkin pelisilmä ja mailankäsittely. Nämä ominaisuudet yhdessä tekevät Lankisesta Divarin parhaan puolustajan.

Heikki Hätönen on tänäkin vuonna Lammin Salibandyn tärkein pelaaja. Kuva: Mika Virtanen

Heikki Hätönen on tänäkin vuonna Lammin Salibandyn tärkein pelaaja. Kuva: Mika Virtanen

4. Heikki Hätönen, 29, Lammin Salibandy
Heikki Hätönen on yksi Divarin kruunun jalokivistä. Viime kaudella ison kohun saattelemana Lammin Salibandyyn siirtynyt taitopelaaja on pelannut useamman vuoden Salibandyliigaa mm. Tampereen Classicin riveissä. Tämä maajoukkuekokemustakin omaava hyökkääjä on yksi niistä Divarin pelaajista, joka mahtuisi käytännössä minkä tahansa Salibandyliiga-joukkueen kokoonpanoon. Hätösellä on äärimmäisen hyvä pelisilmä. Lisäksi laukaus ja fysiikka ovat huippuluokkaa. Kaiken tämän päälle hyökkääjä hoitaa vielä oman tonttinsa puolustuspäässä erittäin tunnollisesti. Heikki Hätönen on ehdottomasti Divarin kärkipelaajia ja keskikastiin povatulle LaSbille kultaakin kalliimpi.

Petri Lesch on Divarin paras maalivahti. Kuva: Joni Winsten

Petri Lesch on Divarin paras maalivahti. Kuva: Joni Winsten

5. Petri Lesch, 28, SB Welhot Kuopio
SSV:ssä liigakokemustakin hankkinut ja nykyään SB Welhoja edustava Petri Lesch kuului viime kaudella ehdottomasti Divarin parhaimpiin maalivahteihin. Sitä hän on nytkin. Vuosimallia 2003 oleva nuorten maailmanmestari nosti SB Welhot Divariin pari kautta sitten, ja viime kaudella jo liigakarsintoihin asti. Refleksitorjujaksi määriteltävä maalivahti on Divarin ehdotonta eliittiä ja savolaisten peräpään viimeinen tulppa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Olli+Taskinen
18/09/2014
Reenipäiväkirja80 ennakoi Welhojen ensikauden vastustajat:

http://reenipaivakirja80.blogspot.fi/2014/09/divarin-ennakko-2014-2015.html
Lista
18/09/2014
1. Peik Salminen
2. Johnny Ojala
3. Riku Reunamäki
4. Heikki Hätönen
5. Jyri Järvinen
turkis
18/09/2014
1. Jori Isomäki
A Lista
18/09/2014
Pohojoisesta (LNM) löytyy varteenotettava peluri listalle, Olli Tornberg.
Mun lista
18/09/2014
1. Kukko/Vaasa
2. Saarinen/Steelers
3. Ojala/Blue Fox
4. Piippo/Blackbirds
5. Reunamäki/M-Team
Kehis
18/09/2014
1. Saarinen (Steelers)
2. Mäkinen (M-Team)
3. Ojala (Blue Fox)
4. Piippo (Blackbirds)
5. Hancock (ÅIF)
juippi
18/09/2014
Lasb Hytönen oiva ja hyvä valinta top 5. Vielä, kun lopettaa se ainaisen valittelun tuomareille. Nosta Heikin jopa top 1.
Hyvä pöhinää heti kauden alkuun Hämeenlinnassa, Hytönen vastaan Saarinen. Taitaa kääntyä Hytösen, niin kuin koko peli Lasbilla.
Oranssia päälle ja hallille kannustamaan Lasbin.
d1vari
18/09/2014
Missä Mikko Piippo?? Täysin ylivoimainen maalipyssy
fani
18/09/2014
Ja taas Laine unohdettu. Voittaa maalipörssin ja viime vuoden plusmiinus kannattaa tarkistaa.
S
18/09/2014
Hätönen ois ollut mun mielestä tervetullut vahvistus SSV:hen kun lähti kovia senttereitä pois! Nyt vaan Kurre kovat rahat esiin, kun ainakin pääkallossa(huom. keskusteluosioissa!) huudellaan niitä olevan ja paljon:-D.
Heikki
18/09/2014
Atte Savolainen LNM, ainakin omasta mielestä divarin paras pelaaja. Olisi saanut sopimuksen olssiin mutta siellä ei olisi ollut paras joten LNM oli parempi vaihtoehto.
???
18/09/2014
mihin on unohtunut maskun maalipyssyt kaksonen ja laaksonen??
Junnu#8
18/09/2014
Kyle Pudas ei myöskään ole ihan huono pelaaja. Viimekausi Ankoissa Oulussa. Nyt Limingan joukkueessa.
Lassi+Lahtinen
19/09/2014
Sami Saarinen
Riku Reunamäki
Petri Lesch
Pekka Kontturi
Peik Salminen
Kervoå
19/09/2014
Jälleen huikeaa viihdettä pelejä odotellessa. Valitaan parhaita täysin summassa: jopa Maskun kannattajat vaativat omia pelaajiaan huomioitavaksi (ovatko pelanneet divarissa ennen?).
Mutta mukaan vaan: paras maalintekijä on Jyri Laine, BBU; on voittanut maalipörssin useasti. Paras syöttäjä on Mikko Piippo, BBU. Nämä kaksi ovat myös tutkapari - erota heidät ja saat kaksi keskinkertaista pelaajaa.
Paras pakki on Jori Isomäki, Bluefox. Ehkä ei enää nopein, taitavin yms. mutta pelin sieluna omaa luokkaansa. Kun Jori puhuttelee tuomaria, tämä ottaa sen huomioon. Mestari.
Paras hyökkääjä oli (ennen liigaa) Peik Salminen, Tor. Juoksi yhtä kovaa pallon kanssa kuin ilmankin, näki koko kentän. Toinen mestari on Jonny Ojala, BF. Vanha tekijä hänkin, mutta pelaa tasollaan pelistä toiseen.
- Lesch on hyvä maalivahti, mutta taitaa ratsastaa vanhalla maineellaan. Reunamäki on tyypillinen nuori mestari; itsekäs kaveri, joka tietää olevansa hyvä. Sama pätee Hätöseen: muutama vuosi molemmille lisää pelejä (ja urputuksen lopettamista) niin saavuttavat Ojalan ja Isomäen tason.
- Saarista en tunne, jään odottamaan jännityksellä miten divarin paras pelaa.
säbä22
19/09/2014
Kervoå kannattas tarkistaa Leschin torjuntatilasto
ju
19/09/2014
Aika moni Maskussa pelavasta on kokemusta divarista ja liigasta
Kurosen Epi
21/09/2014
Saarisen jutun linkki ei pelitä, taitaa puuttua kaksoispiste välistä.
Poliitikko
13/10/2014
Divarin parhaaksi tituleerattu Saarinen seilailee tehotilastoissa pakkasella. Eikä mahdu edes oman joukkueen Top 5 pistenikkareihin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.