TOP 5: Divarin parhaat pelaajat

Sami Saarinen vaihtoi Zurichin Hämeenlinnaan. Arkistokuva: Jari Turunen

Pääkallo.fi:n kausiennakoista vuorossa on tämän kauden miesten Divarin Top 5 parhaat pelaajat. Listalle mahtui kolme hyökkääjää, puolustaja ja maalivahti.

Sami Saarinen vaihtoi Zürichin Hämeenlinnaan. Arkistokuva: Jari Turunen
Sami Saarinen vaihtoi Zürichin Hämeenlinnaan. Arkistokuva: Jari Turunen

1. Sami Saarinen, 25, Hämeenlinnan Steelers
Viime kauden sveitsiläistä Grasshoppers Club Zürichiä edustanut huippuhyökkääjä päätti palata täksi kaudeksi kotoiseen Divariin ja Hämeenlinnan Steelersiin. Hämeenlinnalaisjoukkuetta Saarinen edusti viimeksi ennen Sveitsiin lähtöään kaudella 2012-13. Tuolloin, oikea käsi alhaalla pelaava hyökkääjä valloitti myös Divarin pistepörssin voiton 79 (37+42) tehopisteellään. Ovela ja ennalta arvaamaton Saarinen on hämeenlinnalaisten – ja koko Divarin – kovin vahvistus. Omien sanojensa mukaan Saarinen on Divarin paras pelaaja. Pääkallo.fi:n toimitus on samaa mieltä.

Riku Reunamäki on M-Team suurin tähti. Kuva: Esa Haanperä
Riku Reunamäki on M-Team suurin tähti. Kuva: Esa Haanperä

2. Riku Reunamäki, 25, M-Team Helsinki
Helsinkiläinen M-Team on satsannut paljon uusiin vahvistuksiin alkavalle kaudelle. Sitä pidetäänkin ehkä suurimpana suosikkina nostamaan Divarin uudenhohtava mestaruuspysti. M-Teamin tähtiä vilisevästä rosterista yksi tähti tuikkii kuitenkin muita kirkkaammin: Riku Reunamäki. Hän on joukkueensa kapteeni ja pelin sielu. Nopea ja fyysinen hyökkääjä tunnetaan rightin puolelta lähtevästä laukauksestaan, joka johtaa useimmiten maalituuletukseen. Viime kaudella Reunamäki taisteli viime kierroksille asti Divarin pistepörssin voitosta, mutta joutui tyytymään lopulta kolmanteen sijaan 69 (45+24) tehopisteellään. Tällä kaudella sijoitus tulee olemaan vähintään samaa luokkaa.

Iiro Lankinen oli viime kaudella Divarin tehokkain puolustaja.Kuva: Jarmo Jokila.
Iiro Lankinen oli viime kaudella Divarin tehokkain puolustaja. Kuva: Jarmo Jokila.

3. Iiro Lankinen, 23, SB Welhot Kuopio
Kuopiolaista SB Welhoja edustava Iiro Lankinen oli viime kauden paras puolustaja Divarissa. Lankinen keräsi puolustajaksi varsin mukavat 40 (11+29) tehopistettä, ja olikin kuopiolaisten toiseksi paras pistemies ja koko Divarin puolustajien pistepörssin ykkönen. Eniten vahinkoa vastustajille Lankinen aiheuttaakin hyökkäyspäässä ja varsinkin ylivoimalla, jota tehopuolustaja Welhoissa pyörittää. Hyvän ja tarkan laukauksen omaavan Lankisen paras ominaisuus on kuitenkin pelisilmä ja mailankäsittely. Nämä ominaisuudet yhdessä tekevät Lankisesta Divarin parhaan puolustajan.

Heikki Hätönen on tänäkin vuonna Lammin Salibandyn tärkein pelaaja. Kuva: Mika Virtanen
Heikki Hätönen on tänäkin vuonna Lammin Salibandyn tärkein pelaaja. Kuva: Mika Virtanen

4. Heikki Hätönen, 29, Lammin Salibandy
Heikki Hätönen on yksi Divarin kruunun jalokivistä. Viime kaudella ison kohun saattelemana Lammin Salibandyyn siirtynyt taitopelaaja on pelannut useamman vuoden Salibandyliigaa mm. Tampereen Classicin riveissä. Tämä maajoukkuekokemustakin omaava hyökkääjä on yksi niistä Divarin pelaajista, joka mahtuisi käytännössä minkä tahansa Salibandyliiga-joukkueen kokoonpanoon. Hätösellä on äärimmäisen hyvä pelisilmä. Lisäksi laukaus ja fysiikka ovat huippuluokkaa. Kaiken tämän päälle hyökkääjä hoitaa vielä oman tonttinsa puolustuspäässä erittäin tunnollisesti. Heikki Hätönen on ehdottomasti Divarin kärkipelaajia ja keskikastiin povatulle LaSbille kultaakin kalliimpi.

Petri Lesch on Divarin paras maalivahti. Kuva: Joni Winsten
Petri Lesch on Divarin paras maalivahti. Kuva: Joni Winsten

5. Petri Lesch, 28, SB Welhot Kuopio
SSV:ssä liigakokemustakin hankkinut ja nykyään SB Welhoja edustava Petri Lesch kuului viime kaudella ehdottomasti Divarin parhaimpiin maalivahteihin. Sitä hän on nytkin. Vuosimallia 2003 oleva nuorten maailmanmestari nosti SB Welhot Divariin pari kautta sitten, ja viime kaudella jo liigakarsintoihin asti. Refleksitorjujaksi määriteltävä maalivahti on Divarin ehdotonta eliittiä ja savolaisten peräpään viimeinen tulppa.

19 comments

  1. Pohojoisesta (LNM) löytyy varteenotettava peluri listalle, Olli Tornberg.

  2. 1. Saarinen (Steelers)
    2. Mäkinen (M-Team)
    3. Ojala (Blue Fox)
    4. Piippo (Blackbirds)
    5. Hancock (ÅIF)

  3. Lasb Hytönen oiva ja hyvä valinta top 5. Vielä, kun lopettaa se ainaisen valittelun tuomareille. Nosta Heikin jopa top 1.
    Hyvä pöhinää heti kauden alkuun Hämeenlinnassa, Hytönen vastaan Saarinen. Taitaa kääntyä Hytösen, niin kuin koko peli Lasbilla.
    Oranssia päälle ja hallille kannustamaan Lasbin.

  4. Ja taas Laine unohdettu. Voittaa maalipörssin ja viime vuoden plusmiinus kannattaa tarkistaa.

  5. Hätönen ois ollut mun mielestä tervetullut vahvistus SSV:hen kun lähti kovia senttereitä pois! Nyt vaan Kurre kovat rahat esiin, kun ainakin pääkallossa(huom. keskusteluosioissa!) huudellaan niitä olevan ja paljon:-D.

  6. Atte Savolainen LNM, ainakin omasta mielestä divarin paras pelaaja. Olisi saanut sopimuksen olssiin mutta siellä ei olisi ollut paras joten LNM oli parempi vaihtoehto.

  7. Kyle Pudas ei myöskään ole ihan huono pelaaja. Viimekausi Ankoissa Oulussa. Nyt Limingan joukkueessa.

  8. Jälleen huikeaa viihdettä pelejä odotellessa. Valitaan parhaita täysin summassa: jopa Maskun kannattajat vaativat omia pelaajiaan huomioitavaksi (ovatko pelanneet divarissa ennen?).
    Mutta mukaan vaan: paras maalintekijä on Jyri Laine, BBU; on voittanut maalipörssin useasti. Paras syöttäjä on Mikko Piippo, BBU. Nämä kaksi ovat myös tutkapari – erota heidät ja saat kaksi keskinkertaista pelaajaa.
    Paras pakki on Jori Isomäki, Bluefox. Ehkä ei enää nopein, taitavin yms. mutta pelin sieluna omaa luokkaansa. Kun Jori puhuttelee tuomaria, tämä ottaa sen huomioon. Mestari.
    Paras hyökkääjä oli (ennen liigaa) Peik Salminen, Tor. Juoksi yhtä kovaa pallon kanssa kuin ilmankin, näki koko kentän. Toinen mestari on Jonny Ojala, BF. Vanha tekijä hänkin, mutta pelaa tasollaan pelistä toiseen.
    – Lesch on hyvä maalivahti, mutta taitaa ratsastaa vanhalla maineellaan. Reunamäki on tyypillinen nuori mestari; itsekäs kaveri, joka tietää olevansa hyvä. Sama pätee Hätöseen: muutama vuosi molemmille lisää pelejä (ja urputuksen lopettamista) niin saavuttavat Ojalan ja Isomäen tason.
    – Saarista en tunne, jään odottamaan jännityksellä miten divarin paras pelaa.

  9. Saarisen jutun linkki ei pelitä, taitaa puuttua kaksoispiste välistä.

  10. Divarin parhaaksi tituleerattu Saarinen seilailee tehotilastoissa pakkasella. Eikä mahdu edes oman joukkueen Top 5 pistenikkareihin.