Miehet

TOP 5: Salibandyliigan junioritähdet

19.09.
2014
5 Kommenttia
0
Miehet

Seuraavana Pääkallo.fi:n kausiennakossa on vuorossa miesten Salibandyliigan junioritähdet. Listasimme viisi parasta junioripelaajaa, jotka ovat syntyneet 1.1.1995 jälkeen.

Markus Markkola on Pääkallo.fi:n arvion mukaan liigan paras junioripelaaja. Kuva: Mika Hilska

Markus Markkola on Pääkallo.fi:n arvion mukaan liigan paras junioripelaaja. Kuva: Mika Hilska

1. Markus Markkola, -95, Indians
Westend Indians yllätti monet viime kaudella pirteällä pelitavallaan sekä nuorella mutta ennakkoluulottomalla joukkueellaan. Suurimpana tähtenä joukkueessa loisti tehopisteet 17+27=44 iskenyt Markus Markkola, joka on ikäluokkansa parhaimmistoa.

Vuoden poikajunioriksi ja miesten maajoukkueenkin leirityksessä vieraillut Markkola on monipuolinen hyökkääjä. Pieni koko asettaa tiettyjä rajoitteita vielä peliin, mutta hän korvaa sen nopeudella, taidolla ja peliälyllä. Viime kaudella Indiansin ykköskentän hyökkääjät saivatkin nauttia Markkolan oivaltavista syötöistä. Tarpeen tullen hän osaa myös viimeistellä napakalla vedollaan.

Lähes muuttumattomalla joukkueella kauteen lähtevä Indians luottaa jälleen viime kauden pistemiehiinsä. Samalla 18-vuotiaan Markkolan rooli kasvaa. Nuorella hyökkääjätalentilla on kaikki mahdollisuudet kasvattaa tehopistelukemia entisestään ja nostaa Indiansin vahvaksi pudotuspelikandidaatiksi.

Ruotsin junioripelaaja 2013, Jesper Kivipaasi on yksi mielenkiintoisimmista junioreista alkavalla kaudella. Kuva: Mika Hilska

Ruotsin junioripelaaja 2013, Jesper Kivipaasi on yksi mielenkiintoisimmista junioreista alkavalla kaudella. Kuva: Mika Hilska

2. Jesper Kivipaasi, -95, Classic
Kovan metelin saattelemana Tampereelle siirtyneistä Jespereistä toinen, Kivipaasi, on hyvä vahvistus Salibandyliigaan. Meriitit puhuvat lupauksen ja potentiaalin puolesta: 2013 nuorten MM-kisojen pistepörssin voitto, kisojen All Star -kentälliseen valinta ja Ruotsin vuoden junioripelaaja samana vuonna.

Ruotsin juniorimaajoukkueessakin kipparoinut Kivipaasi pystyy pelaamaan niin hyökkääjänä kuin puolustajana. Örebrossa nuorten Ruotsin mestaruutta juhlinut lupaus on pienikokoinen, mutta ruotsalainen pelitavan ansiosta hän tuskin tulee säikähtämään fyysistä peliä liigakentillä.

Kivipaasi nähtiin harjoituskaudella Classicin Nico Salon pakkiparina, mutta kauden mittaan pelipaikka tulee varmasti vaihtelemaan. Hyvällä laukauksella varustettu Kivipaasi tehnee kovaa jälkeä heti debyyttikaudellaan.

Eero Nuutinen iskee maalin paikasta kuin paikasta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Eero Nuutinen iskee maalin paikasta kuin paikasta. Kuva: Mikko Hyvärinen

3. Eero Nuutinen, -97, Tapanilan Erä
Eero Nuutinen nousi viime kaudella koko salibandya seuraavan yleisön huulille. Debyyttikausi toi mukanaan 21 maalia ja päälle viisi maalisyöttöä. Jo pelkästään tilastot osoittavat, että kyseessä on poikkeuksellinen maalintekijälahjakkuus.

Taitavasti laukaustaan käyttävä Nuutinen pystyy iskemään pallon maaliin käytännössä mistä vain – suorasta vedosta, ilmasta tai vaikka maalinedusrytäkästä. Nuoresta iästään huolimatta hyökkääjä hakeutuu ahtaisiin väleihin ja voittaa tilanteita hyvällä liikkeellään.

Alkavalla kaudella Nuutinen istutetaan Erässä Tuomas Iiskolan ja paluumuuttajan Lauri Kapasen vierelle. Ei olisi suuri yllätys, jos 30 maalin rajapyykki menisi jo ensi kaudella rikki.

Markus Laakso on lähtökohtainen ykköstorjuja vahvistuneessa Erässä. Kuva: Jari Turunen

Markus Laakso on lähtökohtainen ykköstorjuja vahvistuneessa Erässä. Kuva: Jari Turunen

4. Markus Laakso, -95, Tapanilan Erä
Mitaleita Erässä juniorivuosinaan kahminut Markus Laakso nousi viime kauden lopussa liigajoukkueen ykkösmaalivahdiksi. Hyvät esitykset poikivat myös paikan miesten maajoukkueen kesäleiritykselle.

Täksi kaudeksi potentiaalin pitää konkretisoitua toden teolla. Erän liigajoukkue on vahvistunut entisestään, ja se tarvitsee voittavan maalivahdin taistellakseen mitaleista. Laaksolla on nyt loistava tilaisuus napata paikka itselleen. Takana kärkkyy ulkomailta palannut Teemu Kortelainen, joten kilpailu on kovaa.

Teknisiltä ominaisuuksilta Laakso on ikäisekseen ollut jo pitkään huipputasolla, ja kesällä hän on päässyt keskittymään fysiikkapuoleen. Kunnossa pysyessään Laakso voi nousta tulevan kauden aikana liigan maalivahtieliittiin.

TPS:n nuori Olli Laine on  Suomen U19-maajoukkueen kapteeni. Kuva: Anssi Koskinen

TPS:n nuori Olli Laine on Suomen U19-maajoukkueen kapteeni. Kuva: Anssi Koskinen

5. Olli Laine, -96, TPS
Nuorten maajoukkueen kapteeni on yksi kiinnostavimmista nuorista pelaajista tulevan kauden Salibandyliigassa. Puolustajalupaus esiintyi jo viime kaudella 17 ottelussa TPS:n paidassa, ja nyt rooli kasvaa entisestään.

Laine on heikentyneen turkulaisjoukkueen parhaimpia puolustajia, jonka varaan joukkue rakentaa paljon. Fyysisesti Laine on erittäin valmis pelaaja liigatasolle. Vahva kaksinkamppailupelaaminen on hänen selkeitä vahvuuksiaan. Sen lisäksi mailatekniikka on kehittynyt viime kaudesta, ja odotettavissa voi olla myös isompaa roolia hyökkäyspäässä.

Mikäli kehitys jatkuu yhtä kovana kuin tähänkin asti, niin Laine on monien seurojen hankintalistalla hyvinkin pian. Nähtäväksi jää, miten TPS saa pidettyä kiinni puolustajastaan.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Painakaa mieleen
19/09/2014
Jani Lehtoniemi -96 Rauman SalBa. Rightiltä laukova snaipperii
j
19/09/2014
Jukka-Pekka Peltoarvo
hemuli
19/09/2014
J-P Pelto-Arvo on -93 ja listaus sisälsi -95 ja nuoremmat.
arto hakanen
20/09/2014
b. gagarov - loimaan liitäjistä omaa tulisen lämyn. gagarovilla ikää vasta 14 vuotta (synt. 98) joten ei vielä ole siirtynyt loimaalta eteenpäin. tulevaisuudessa kuitenkin ohjautunee isojen seurojen haaviin. nakuttanut junioreiden sarjoissa tappavaa jälkeä.
Jarzaahh
21/09/2014
Pelto-arvooo

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.