TOP 5: Salibandyliigan parhaat pelaajat

Kuva: Damian Keller / Unihockey.ch

Ketkä ovat miesten Salibandyliigan kuumimpia ja parhaimpia pelaajia juuri nyt? Pääkallo.fi kertoo sen. Listasimme liigan viisi kovinta pelimiestä.

Kuva: Damian Keller / Unihockey.ch
Kuva: Damian Keller / Unihockey.ch

1. Lauri Kapanen, Tapanilan Erä
Kapasen paluu Salibandyliigan on koko sarjan kannalta positiivinen juttu. Kapanen on hyvä liikkeissään, taitava ja pystyy monipuolisiin ratkaisuihin pallollisena. Veto ei ole kova, mutta sitäkin tarkempi ja järkevämpi. Tapanilan Erän nuoreen joukkueeseen mies tuo aimo annoksen kokemusta ja taitoa. Taitopelaajaksi vääntää miehekkäästi, ottaa ja antaa osumia – kuten muuan Peter Forsberg konsanaan. Viilettää ainakin alkukaudesta samassa vitjassa Tuomas Iiskolan ja Eero Nuutisen kanssa. Näytti tuoreeltaan Finnkampenissa Vantaalla, että on huippuvireessä. On Suomen ykkösketjun vasen laita Göteborgin MM-kisoissa joulukuussa.

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

2. Tomi Ikonen, Esport Oilers
Tällä hetkellä Suomen paras maalivahti. Esport Oilersille se tarkoittaa sitä, että Ikonen antaa panoksellaan joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta. Siinä, miten pitkälle Oilers tulevalla kaudella menee, on Ikosella iso rooli. Vahvasti tyrkyllä ykköstorjujan paikalle myös joulukuun MM-kisoissa. Pääkallo.fi rankkasi jo aiemmin Ikosen sarjan parhaimmaksi veskariksi.

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

3. Oscar Hänninen, Esport Oilers
Kädet käy, jalat käy, pää on ylhäällä ja peli ja kenttä hallussa. Mutta suu pysyy kiinni. Hänninen on illasta toiseen tärkeä pelillinen moottori espoolaisten paletissa, eikä hän pidä meteliä itsestään. Vaikka jalkaakin riittää, hän nimenomaan ukottaa vastustajia maagisilla käsillään. On variaatioita rystyllä, kämmenellä, pyörähtäen, mailan alta, jalkojen välistä tai muuten vain jostain välistä. Peliäly ja tekninen taito maailman kärkeä. Iän myötä tullut myös entistä fiksummaksi pelaajaksi. Rankkarispesialisti nähdään varmuudella joulukuun MM-kisoissa.

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

4. Veli-Matti Hynynen, Happee
Nousi täysin uudelle tasolle viime kevään pudotuspeleissä. Taikoi maaleja illasta toiseen – vaikka kroppa oli kaikkea muuta kuin ehjä. Oli lopulta viime keväänä Happeen mestaruuden suurin sankari. Teki eniten tärkeitä maaleja. Ja maalinteko on nimenomaan Hynysen leipälaji. On Happeen vaarallisin ja tehokkain ase, vaikka kovasti urheilullisuuttaan nostanut Jami Manninen onkin ehkä kokonaisvaltaisempi pelaaja. Hynynen ampuu tarkasti läheltä ja kaukaa – ja minkälaisesta asennosta tahansa. Osaa myös erinomaisesti hakea tilan itselleen.

Kuva: Mikko Hyvärinen
Kuva: Mikko Hyvärinen

5. Eemeli Salin, Koovee
Topvitosen jokerikortti. Salinin pyssy puhui viime kaudella tiuhaan ja otteet olivat ajoittain lähes häikäiseviä. On yksittäisenä pelaajana koko sarjan tärkein pelaaja joukkueelleen. Nopea, isokokoinen ja fyysinen pelaaja, joka voittaa lähes kaikki kaksinkamppailut. Myös pallonkäsittelytaito kunnossa. Pääkallo.fi:n korviin kantautuneiden tietojen mukaan Salin on myös harjoitellut kesällä ahkerasti ja tulee entistä valmiimpana tulevaan kauteen. On ollut preseasonilla erinomainen. Vähän kun vielä luopuu turhasta kuskaamisesta, niin paketti on valmis. Taistelee paikasta Göteborgin kisakoneeseen.

40 comments

  1. Minä en tuota Hännisen hypetystä ymmärrä. Mies on täysin yliarvostettu. Toki hyvä pelaaja, muttei kaiken hypetyksen arvoinen alkuunkaan.

  2. Herätkää nyt missä on Sami Koski?? Dominoiva pelaaja ollut jo monta vuotta kuten myös Mikko Kohonen. Hänninen taas on #farssi. Jalka ei enää liiku

  3. Noniin seinäjokiset, jäitä hattuun. Koski jo menneen talven lumia.. Ei riitä, että takoo heikkoja joukkueita vastaan paljon pisteitä, kovissa peleissä täysi lapanen nykyään (mj+viime kevään pleijarit).

  4. jalka ei enään liiku mut silti laitoit esimerkeiks kaks äijää jolla on jalkaa yhtä paljon kuin pekka niemisellä?

  5. Taitaa olla liigassa kaikki sit heikkoja vastuksia, jos Kosken tehoista puhutaan. Koko joukkue alisuoritti pleijarit. Top 5 on vaikea, mutta kyllä pörssihait Koski ja Vänttinen kovasti listalle sopisi, vaikka ei nykyisissäkään vikaa ole.

  6. Rando kram kuuluu ainakin henk.koht top 3 parhaan salibandypelaajan joukkoon. Mutta ei kuitenkaan näy listalla? Käsittämätöntä.

  7. ”Salibandyliigan kuumimpia ja parhaimpia pelaajia juuri nyt.” Viikonlopun jälkeen voi olla tarvetta uudelle listalle…

  8. Hänninen on yhtä iso vitsi ku nimeis messin maailman top5 futareihin. Millä näitä kumiankkoja saadaan tänne vinkumaan noin raskasta ininää. Hänninen on eka jätkä ku tällästä listaa kasataan ja se ei ole mielipide vaan fakta.

  9. Sen enempää kritisoimatta listaa, mutta oliko pakko ottaa tähän listaan Ikonen? Eikö maalivahdeille ollut jo oma lista.. Lisäksi ihmetystä herättää se, ettei listalla ole yhtään puolustajaa.

  10. Jos tästä kaudesta ruvetaan poimiin, niin suurin yllättäjä tulee oleen Nuutinen. Järkyttävä vire harkka peleissä ja tulee olemaan myös liigassa kova maalintekijä. o/

  11. Jos olis habitus ”kisa” niin kysyisin et missä on Lassi Vänttinen!

  12. Hey hanit, jokainen saa tehä ihan oman top 5 listan. Sinne sit laitetaan vaik viis kertaa kOSKI, JOS SILTÄ TUNTUU 🙂 Hei, toi Koski, parempi niinki, ku et ois kostanu.

  13. Kyllä, tämä muuan Lennu kyllä kuuluu listalle kun listalle. Odotin top5-junnutähtiin, ei näkynyt, mutta nyt ei tääläkään. Kummastuttaa.

  14. Salin…kyllä tällä listalla pitäs olla semmoset pelaajat joilla on mahikset kisoihin. Hynysen ymmärtää, ei terveenä. Kaikki huomas mitä käyttöö tolla kaverilla on Ruotsia vastaan, ei mitään.

  15. Listalta puuttuu sekä Classicin että SPV:n pelaajat. On aika suuri mahdollisuus, että listalle ei tullut nimettyä yhtään tämän kauden mestaria. 🙂

    Huomisen jälkeen Pääkallon Oilers-hypetys voikin olla jo aika paljon laimeampaa. Lassikki vie Länsi-Metron Poraajia 6 – 0.

  16. Kyllä se niin taitaa olla että erityisesti Oilersin penkki vie Classicin vastaavaa 6-0.

  17. Kinkku, ananas, aurajuusto, pekoni. Ja saa laittaa oreganoa, kiitos.

    Minä vaan kysyn, että MISSÄ ON FANTASIAPIZZA???

  18. Top 5 mun mielestä(näö aika pahoja, joten vedän törkeesti kotiinpäin:-)). 1. Lauri Stenfors 2. Miko Kailiala 3. Lauri Kapanen 4. Jyrki ”aivan liian aliarvostettu” Holopainen 5. Mikael Lax