Naiset

TOP5: Naisten Salibandyliigan parhaat pelaajat

20.09.
2014
0 Kommenttia
0
Naiset

Ketkä yksilöt dominoivat naisten liigassa? Listauksien viimeisenä Pääkallo.fi esittelee naisten Salibandyliigan viisi etevintä pelaajaa.

Elina Kujala voitti viime kaudella SM-kultaa ja Suomen Cupin. MM-kisoista ja Champions Cupista tuli hopeaa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Elina Kujala voitti viime kaudella SM-kultaa ja Suomen Cupin. MM-kisoista ja Champions Cupista tuli hopeaa. Kuva: Mikko Hyvärinen

1. Elina Kujala, SB-Pro
Vuoden naispelaajaksi valitun Kujalan viime kausi oli menestys. Runkosarjan pistepörssin ennätystehoin 44+39 voittanut maajoukkuepelaaja johti joukkueensa lopulta Suomen mestaruuteen ollen joukkueen ehdottomia avainhahmoja. Käyttökelpoinen luottopelaaja tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja 27-vuotias nurmijärveläinen tulee hakkaamaan kovat tehot tauluun myös tällä kaudella, vaikka Mira Wickman superkentällisestä lähtikin Ruotsiin. Kujala laukoo tarkasti, liikkuu hyvin, jakelee passeja ja paketti on kaikin puolin melko täydellinen. Liideri ja yhdessä siskonsa Karoliinan kanssa SB-Pro:n kehityksen ja nousun ilmentymä.

Eliisa Alanko iski 56 maalin kaudellaan 2,55 maalia per peli. Kuva: Jari Turunen

Eliisa Alanko iski 56 maalin kaudellaan 2,55 maalia per peli. Kuva: Jari Turunen

2. Eliisa Alanko, Classic
Tamperelaistunut turkulainen löi toissa kaudella tauluun sellaisen maaliennätyksen 56 runkosarjaosumallaan, että sitä hämmästellään tilastoissa vielä vuosien päästä. Viime kaudella ”vain” 41 maalia. Synnynnäinen maalitykki, joka haistaa tilanteet ja ampuu hyvin niin läheltä kuin kaukaa. Todennäköisesti tahti tälle kaudelle taas kiihtyy, kun saa rinnalleen siskonsa Ellan Turusta. Classicin tärkeimpiä pelaajia, kun se yrittää nousta takaisin korkeimmalle jakkaralle ohi SB-Pron.

Karoliina Kujala on naisten liigan kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 11 tehopistein 130+124. Kuva: Jari Turunen

Karoliina Kujala on naisten liigan kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 11 tehopistein 130+124. Kuva: Jari Turunen

3. Karoliina Kujala, SB-Pro
Karoliinaan pätee hyvin pitkälti samat sanat kuin sisko Elinaankin. Viime kauden pistepörssin kakkonen 71 paunalla on siskoaan ulottuvampi, mutta kädet käyvät kookkaanakin pelaajana todella tehokkaasti. Maajoukkueen luottopelaajia todennäköisesti niin pitkään kun ura vain jatkuu.

Veera Kauppi avasi maalihanat myös naisten maajoukkueessa viime viikolla. Kuva: Per Wiklund

Veera Kauppi avasi maalihanat myös naisten maajoukkueessa viime viikolla. Kuva: Per Wiklund

4. Veera Kauppi, Koovee
Hämmästyttävä palloilulahjakkuus on noussut jo 17-vuotiaana liigan avainpelaajien joukkoon. Myös jalkapallon nuorten maajoukkueessa pelaava Kauppi nakutteli viime kaudella Kooveen paidassa 54 pistettä, ja debyytti naisten maajoukkuepaidassa sujui myös hyvin. Älykäs pelaaja, joka sen lisäksi, että osaa viimeistellä taitavasti, näkee myös kentän hienosti. Todella poikkeuksellinen rightin puolen pelaaja, jonka kehitystä on tulevina vuosina hyvin mielenkiintoista seurata.

SB-Pron My Kippilä on naisten maajoukkueen tulevia tähtipelaajia. Kuva: IFF

SB-Pron My Kippilä on naisten maajoukkueen tulevia tähtipelaajia. Kuva: IFF

5. My Kippilä, SB-Pro
Kesällä 18 vuotta täyttänyt Kippilä oli suuressa roolissa, kun SB-Pro voitti keväällä mestaruuden. Alle 19-vuotiaiden hopeaa voittaneen tyttömaajoukkueen kapteeni, joka valittiin menneen kauden parhaaksi tyttöjunioriksi Suomessa. Runkosarjassa liigan paras puolustaja latoi 40 pistettä plusmiinustilaston näytettyä vaatimatonta lukemaa +116. Tällä kaudella taitavalta Kippilältä nähdään lisää hämmästyttäviä otteita.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.