Miehet

TPS ja Erä tasapeliin, Lauri Kapanen 3+1 – ”Kolmannessa erässä musta hetki”

23.09.
2014
2 Kommenttia
0
Miehet
Kolme kertaa onnistunut Erän Lauri Kapanen kamppailemassa Ville Hirvisuon kanssa. Kuva: Anssi Koskinen

Illan ottelussa neljä pistettä kahminut Lauri Kapanen kamppailemassa TPS:n Ville Hirvisuon kanssa. Kuva: Anssi Koskinen

Turussa maanantai-iltana pelatussa miesten Salibandyliigan ottelussa TPS avasi kotiottelukautensa Tapanilan Erää vastaan. Nopeatempoisen ja tasaisen ottelun jälkeen päädyttiin lopulta pistejakoon lukemin 4-4 (0-1, 3-0, 1-3, 0-0).

Mihin ottelu ratkesi?
Vierasjoukkue Erä oli pelitapahtumissa lyhyen askeleen edellä ja rakensi läpi ottelun turkulaisia enemmän maalitilanteita, mutta TPS-maalivahti Pyry Luukkonen oli tänään erinomaisessa torjuntavireessä ja oli joukkueensa ehdoton pelastaja erityisesti kahdessa ensimmäisessä erässä esittäen kourallisen huipputorjuntoja.

TPS:n voimakkain vaihe ottelussa osui toisen erän puoliväliin joukkueen onnistuttua viimeistelyssä kolmeen otteeseen neljän minuutin aikana ja siirryttyä 3-1-johtoasemaan. Erä dominoi kolmannen erän alkua ja taisteli Lauri Kapasen illan toisen ja kolmannen maalin avulla takaisin maalin johtoasemaan. Palloseuran Jani Hyytiäinen tasoitti kuitenkin jo 3-4-maalia seuranneessa vaihdossa. Molemmilla joukkueilla oli vielä muutamia laatupaikkoja varsinaisen peliajan viimeisen kymmenminuuttisen sekä jatkoajan aikana, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt ja sarjapisteet tasattiin lopulta melko oikeutetusti.

Ottelun hahmo?
TPS-maalivahti Pyry Luukkonen seisoi erityisesti kahden ensimmäisen erän ajan päällään ja torjui kaiken torjuttavissa olevan. Erän Lauri Kapanen osoittautui juuri sellaiseksi pelilliseksi johtajaksi, jota Erä olisi viime kaudella kaivannut ja kellotti vahvat tehot 3+1.

Ottelun puheenaihe?
Erittäin nopeatempoisessa ja viihdyttävässä ottelussa kohokohdaksi nousi Joonas Koskisen viimeistelemä maali, joka on kahdeksan ottelun kohdalla kauden komeimpia. Koskinen sivalsi ilmasta Rasmus Hornin syötön aivan maalin ylänurkkaan ja samalla TPS:n vahva vaihe laukesi 3-1-johtoasemaan asti.

Kommentit:
– Kaksijakoiset fiilikset. Ajoittain peli oli hyvää, ajoittain tukkoista. Toki meidän heikot vaiheet olivat osittain myös TPS:n hyvyyttä, Erän Lauri Kapanen pohti.
– Täydet sarjapisteet olisivat olleet tarjolla, mutta kolmannen erän musta hetki valitettavasti vei niistä toisen, TPS:n Pyry Luukkonen harmitteli.
– Lähdimme voittamaan ottelua, mutta pistejako oli oikeutettu. Tänään nähtiin kahden hyvän joukkueen tasainen vääntö ja saimme taas hyvää dataa, Erän pääkäskyttäjä Petteri Bergman summasi.
– Sarja-avauksessa lauantaina olimme huonoja ja nyt lähdettiin parantamaan siitä. Ottelun läpivienti oli tänään kohtuullista, mutta kolmannessa erässä pelikuri ei aivan riittänyt. Joukkue osoitti kuitenkin luonnetta nousemalla Erän johtomaalin jälkeen vielä tasoihin, TPS:n valmentaja Aki Vilander totesi.

Tilastohuomiot:
TPS: Pyry Luukkonen 30 torjuntaa.
Erä: Lauri Kapanen 3+1. Teemu Kortelainen 22 torjuntaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
hämmennys
23/09/2014
Missä ne kovasti puhutut erän superjuniorit.......
jupi
24/09/2014
Ailio saalisti syötän tossakin ottelussa ja ekassa liiga pelissä verkkokin heilui. Kaveri kuitenkin 97 syntynyt.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.