TPS ja Erä tasapeliin, Lauri Kapanen 3+1 – ”Kolmannessa erässä musta hetki”

Kuva: Anssi Koskinen

Kolme kertaa onnistunut Erän Lauri Kapanen kamppailemassa Ville Hirvisuon kanssa. Kuva: Anssi Koskinen
Illan ottelussa neljä pistettä kahminut Lauri Kapanen kamppailemassa TPS:n Ville Hirvisuon kanssa. Kuva: Anssi Koskinen

Turussa maanantai-iltana pelatussa miesten Salibandyliigan ottelussa TPS avasi kotiottelukautensa Tapanilan Erää vastaan. Nopeatempoisen ja tasaisen ottelun jälkeen päädyttiin lopulta pistejakoon lukemin 4-4 (0-1, 3-0, 1-3, 0-0).

Vierasjoukkue Erä oli pelitapahtumissa lyhyen askeleen edellä ja rakensi läpi ottelun turkulaisia enemmän maalitilanteita, mutta TPS-maalivahti Pyry Luukkonen oli tänään erinomaisessa torjuntavireessä ja oli joukkueensa ehdoton pelastaja erityisesti kahdessa ensimmäisessä erässä esittäen kourallisen huipputorjuntoja.

TPS:n voimakkain vaihe ottelussa osui toisen erän puoliväliin joukkueen onnistuttua viimeistelyssä kolmeen otteeseen neljän minuutin aikana ja siirryttyä 3-1-johtoasemaan. Erä dominoi kolmannen erän alkua ja taisteli Lauri Kapasen illan toisen ja kolmannen maalin avulla takaisin maalin johtoasemaan. Palloseuran Jani Hyytiäinen tasoitti kuitenkin jo 3-4-maalia seuranneessa vaihdossa. Molemmilla joukkueilla oli vielä muutamia laatupaikkoja varsinaisen peliajan viimeisen kymmenminuuttisen sekä jatkoajan aikana, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt ja sarjapisteet tasattiin lopulta melko oikeutetusti.

TPS-maalivahti Pyry Luukkonen seisoi erityisesti kahden ensimmäisen erän ajan päällään ja torjui kaiken torjuttavissa olevan. Erän Lauri Kapanen osoittautui juuri sellaiseksi pelilliseksi johtajaksi, jota Erä olisi viime kaudella kaivannut ja kellotti vahvat tehot 3+1.

Erittäin nopeatempoisessa ja viihdyttävässä ottelussa kohokohdaksi nousi Joonas Koskisen viimeistelemä maali, joka on kahdeksan ottelun kohdalla kauden komeimpia. Koskinen sivalsi ilmasta Rasmus Hornin syötön aivan maalin ylänurkkaan ja samalla TPS:n vahva vaihe laukesi 3-1-johtoasemaan asti.