Miehet

TPS ja OLS tiukkaan pistejakoon – ”Oli valmentajan näköinen joukkue”

27.09.
2014
0 Kommenttia
0
Miehet
Antti Nurminen peittää. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja OLS päätyivät tänään puolustusvoittoiseen pistejakoon. TPS-kapteeni Antti Nurminen johtaa joukkojaan kentän pinnasta käsin. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliiga jatkui Turussa lauantai-iltana, kun positiivisesti kauden aloittanut OLS saapui Radio City Areenalle TPS:n vieraaksi. Ottelu oli molemmille joukkueille toinen kahden päivän sisään: perjantaina OLS kärsi 8-5-tappion Happeelle ja TPS voitti Oilersin 4-5.

Tämäniltaisessa ottelussa edettiin tasatahtiin. Vierailijajoukkue otti alussa pienen etumatkan, mutta lopulta päädyttiin jatkoajan jälkeenkin puolustusvoittoiseen pistejakoon 2-2 (1-2, 1-0, 0-0, 0-0).

Mihin ottelu ratkesi?
OLS siirtyi pelin yhdeksännen minuutin aikana kahden maalin johtoasemaan peräkkäisten vaihtojen pehmeähköillä osumilla. TPS kavensi minuutin kuluttua 0-2-maalista ja toisessa erässä Antti Nurminen tasoitti pelin yläkulmalaukauksella, jonka lentoaika puolesta kentästä lähenteli kymmentä sekuntia.

Molemmille joukkueille syntyi kourallinen maalipaikkoja ottelun toisen puolikkaan ja jatkoajan aikana, mutta lisämaaleja ei enää nähty ja näin päädyttiin pistejakoon. Tasapeli oli periaatteessa oikeutettu lopputulos, mutta erityisesti kolmannessa erässä kotijoukkue dominoi pallollista peliä ja loi moninkertaisen määrän maalintekotilanteita OLS:an verrattuna.

Ottelun hahmo?
Olli Laine esiintyi tänään TPS-puolustuksessa hyvin voittaen käytännössä kaikki kaksinkamppailut. OLS:n joukkue puolusti läpi ottelun peräänantamattomasti, mutta hyökkäyssuuntaan oikeastaan ainoastaan Valtteri Parviainen vaikutti vaaralliselta, vaikka maalit jäivät tänään tekemättä.

Ottelun puheenaihe?
Kumpikaan joukkue ei vaikuttanut mainittavan terävältä hyökkäyssuuntaan ja puolustamisesta muodostuikin ottelun johtava teema. Pääosan ajasta OLS karvasi matalalta ja TPS yritti murtaa puolustusmuuria onnistumatta siinä erityisen hyvin.

Molemmilla osapuolilla, erityisesti vierasjoukkueella, oli jatkuvasti huomautettavaa tuomarilinjasta, vaikka katsomoon vaikutti siltä, että erotuomaripari vihelsi muutamaa erikoista tulkintaa lukuun ottamatta kelvollisen ottelun.

Tilastokummajainen: Tasapelit ovat olleet Turussa viime kausina harvinaista herkkua, mutta nyt sellainen on nähty jo kahdesti putkeen.

Kommentit:
– ”Tänään vastakkain kaksi väsynyttä joukkuetta. En tiedä miten moni katsoja nukahti katsomoon. Aika monta pelaajaa jouduttiin teippaamaan kasaan eilisen jälkeen, joten pisteeseen on oltava tyytyväinen”, TPS:n valmentaja Aki Vilander pohti ottelun jälkeen.
– ”Olen vähän pettynyt otteluun, mutta mielestäni ansaittiin saatu piste. Tänään kaukalossa nähtiin valmentajan näköinen joukkue, eli vähän väsähtänyt”, OLS:n valmentaja Jami Herrala veisteli.
– ”Yleensä salibandyottelussa kaksi maalia päästäessä voittaa, mutta tänään se ei aivan riittänyt. Eilinen ottelu tuntui jaloissa ja se hidasti peliä”, TPS-kapteeni Antti Nurminen totesi.

Tilastohuomiot:
TPS: Juuso Alin 1+0, Antti Nurminen 1+0. Tommi Kekkonen 18 torjuntaa.
OLS: Mikko Saarnio 1+0, Lauri Tiira 1+0. Ville Mestari 16 torjuntaa.

Päivän muut miesten Salibandyliigan ottelut:
Nokian KrP-NST 4-5
SSV-Indians 9-6

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.