TPS ja OLS tiukkaan pistejakoon – ”Oli valmentajan näköinen joukkue”

Antti Nurminen-Eetu Leskinen-Valtteri Parviainen. Kuva: Anssi Koskinen

Antti Nurminen peittää. Kuva: Anssi Koskinen
TPS ja OLS päätyivät tänään puolustusvoittoiseen pistejakoon. TPS-kapteeni Antti Nurminen johtaa joukkojaan kentän pinnasta käsin. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliiga jatkui Turussa lauantai-iltana, kun positiivisesti kauden aloittanut OLS saapui Radio City Areenalle TPS:n vieraaksi. Ottelu oli molemmille joukkueille toinen kahden päivän sisään: perjantaina OLS kärsi 8-5-tappion Happeelle ja TPS voitti Oilersin 4-5.

Tämäniltaisessa ottelussa edettiin tasatahtiin. Vierailijajoukkue otti alussa pienen etumatkan, mutta lopulta päädyttiin jatkoajan jälkeenkin puolustusvoittoiseen pistejakoon 2-2 (1-2, 1-0, 0-0, 0-0).

OLS siirtyi pelin yhdeksännen minuutin aikana kahden maalin johtoasemaan peräkkäisten vaihtojen pehmeähköillä osumilla. TPS kavensi minuutin kuluttua 0-2-maalista ja toisessa erässä Antti Nurminen tasoitti pelin yläkulmalaukauksella, jonka lentoaika puolesta kentästä lähenteli kymmentä sekuntia.

Molemmille joukkueille syntyi kourallinen maalipaikkoja ottelun toisen puolikkaan ja jatkoajan aikana, mutta lisämaaleja ei enää nähty ja näin päädyttiin pistejakoon. Tasapeli oli periaatteessa oikeutettu lopputulos, mutta erityisesti kolmannessa erässä kotijoukkue dominoi pallollista peliä ja loi moninkertaisen määrän maalintekotilanteita OLS:an verrattuna.

Olli Laine esiintyi tänään TPS-puolustuksessa hyvin voittaen käytännössä kaikki kaksinkamppailut. OLS:n joukkue puolusti läpi ottelun peräänantamattomasti, mutta hyökkäyssuuntaan oikeastaan ainoastaan Valtteri Parviainen vaikutti vaaralliselta, vaikka maalit jäivät tänään tekemättä.

Kumpikaan joukkue ei vaikuttanut mainittavan terävältä hyökkäyssuuntaan ja puolustamisesta muodostuikin ottelun johtava teema. Pääosan ajasta OLS karvasi matalalta ja TPS yritti murtaa puolustusmuuria onnistumatta siinä erityisen hyvin.

Molemmilla osapuolilla, erityisesti vierasjoukkueella, oli jatkuvasti huomautettavaa tuomarilinjasta, vaikka katsomoon vaikutti siltä, että erotuomaripari vihelsi muutamaa erikoista tulkintaa lukuun ottamatta kelvollisen ottelun.

Tilastokummajainen: Tasapelit ovat olleet Turussa viime kausina harvinaista herkkua, mutta nyt sellainen on nähty jo kahdesti putkeen.