Tulospalvelu toimii, mutta Salibandyliiton uusi verkkosivusto ei – näin kommentoi liiton viestintäpäällikkö

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Alkaneen salibandykauden ensimmäisiä otteluita on varjostanut ikävän tuttu ongelma. Tulospalvelujärjestelmä on takkuillut. Salibandyliiton viestintäpäällikkö Juhani Henriksson kommentoi Pääkallo.fi:lle tuoreeltaan maanantaina tulospalvelun tilannetta. Henriksson korosti, että ongelma ei ole itse tulospalvelu, vaan nyt hankaluuksia on uuden floorball.fi-sivuston kanssa.

Juhani Henriksson, miksi tulospalvelu tai nettisivusto floorball.fi eivät toimineet ensimmäisenä viikonloppuna?
– No, teknisesti katsottuna tulospalvelu toimi. Nettisivut eivät pyörineet käyttäjäpiikkien aikana syystä tai toisesta. Palvelu hidastui ja saattoi kaatuakin lopulta. Sivustolla oleva tulospalvelusovellus ei siis enää toiminut, mutta varsinaisessa tulospalvelussa ei ollut vikaa. Asiaan on reagoitu meidän teknisten osaajien puolelta. Ongelmia on pyritty selvittämään heti viikonloppuna, kun ongelmia ilmeni. Tärkein intressi on saada ratkottua ongelmia niillä tahoilla, joissa ongelmia on ilmennyt, Henriksson kommentoi.

Milloin on odotettavissa, että tulospalvelu/nettisivusto toimii kuten pitäisi?
– Toivon, että tänään kun pelataan kaksi miesten liigaottelua. Ei pitäisi olla mitään estettä, jollei kyse ole sitten jostain suuremmasta ongelmasta. Viikonloppuna oli paljon käyttäjäpiikkejä, kun porukka kävi katsomassa omia tuloksiaan, muiden tuloksia ja vielä seurasi huippusarjojen tilanteita ja tuloksia. Viikonloppuna on tehty jo muutamia muutoksia, jotta homma pelittäisi.

Jos tulospalvelun kanssa on samanlaisia pitkittyneitä ongelmia kuin viime vuonna, niin onko palveluntarjoaja vaihdettavissa?
– Kuten todettua, tällä kertaa ei ole kyse tulospalvelun ongelmista, vaan erilaisesta ongelmasta. Viime vuonna ongelma oli juuri tulospalvelussa. Uudella sivustolla on ollut niin paljon liikennettä, että ongelmana on mahdollisesti välimuisti tai joku muu tekninen asia joista en ole itse niin perillä. Tilastopalvelun sivu on kuitenkin kunnossa. Tässä ei ole nyt kyse huonosta toiminnasta minkään palveluntarjoajan taholta, joten sellaisia muutoksia ei olla mietitty, eikä niitä tarvitse tehdä tähän väliin.

27 comments

  1. Onhan selittelyä. Junnujen sm -karsintojen aikaan meni salibandy.net sivut kyykkyyn. Ihan sama juttu kuin nyt. Ei siis voinut olla yllätys. Junnujen sm -karsinnoissa tosin karvalakkimallinen online tulospalvelu ei ollut online (tulokset näkyvissä päivän viiveellä).

    Kolmas vuosi menossa verkkosivujen kanssa sekoiltaessa. Eikös voisi jo sanoa, että ”me emme vaan osaa näitä hommia, tuli taas töpättyä”. Taitaa jutussa siteerattu tekninen osaaja olla se legendaarinen moniosaaja.

  2. Liitto voisi ratkaista asian helposti. Ei tarvitse kuin sijoittaa pelit tasaisesti koko vuorokaudelle ja viikolle niin käyttäjäpiikit häviävät.

  3. Jaetaan vuorokausi 24:ään tunnin käyntiaikaan ja aakkosittain 24:ään kävijäryhmään. Ongelma ratkennut ja Alakiventiellä voidaan jatkaa entiseen tapaan.

  4. Onko liitto muuten kommentoinut tota peliajan muutosta? Nyt siirryttiin takaisin 18:30 alkamisaikaan. Minkälaista dataa saatiin viime kauden kokeilusta? Saiko laji lisää medianäkyvyyttä? Vai muutettiinko se viime vuonna ihan vaan kokeiluksi, eikä asiaa enää sen jälkeen enempiä analysoitu?

  5. Näyttäis olevan Juhani Henrikssonin veli Tapani Mobiilimarkkinointi Roudan myyntijohtaja. Arktiset vedet ja silleen…

  6. On se jännä, että tulee noi käyttäjäpiikit aina yllätyksenä liitolle. Samalla tavalla kuin talvi tulee ylläyksenä autoilijoille.

  7. floorball.fi kaltaisen sivuston palvelinkapasiteetin varmistaminen tai lisääminen on täysin triviaalia mille tahansa asiansa osaavalle alan toimijalle.

    Joko nää palvelut ostetaan väärästä paikasta tai sitten ostaja liiton päässä ei ole ollenkaan kartalla, miten näitä ostetaan ja hallitaan.

    Ei ole mukava negailla, mutta ihan oikeasti hei, laittakaa vähän lisää euroja tiskiin ja ostakaa apua sinne, jos oma osaaminen ei riitä. Ei se mikään häpeä ole.

    Me pelaajat ja seurat maksetaan vuosittain maksuja liitolle, jotta tälläinen perusasia toimisi kunnolla.

  8. Se toimii sittenkin !

    Nyt kun ei ole ”piikkiä”, niin hyvin toimii, ja hyvältä näyttää.

    Onneksi olkoon !

  9. Vai että ihan välimuisti.
    Näin atkimmeisenä minua naurattaa ja hykerryttää hieman. Eikun paljon!

  10. Voiko olla ihan oikeesti totta, että liitto yllättyy tulospalvelun käyttäjämäärästä? Ei voi olla totta! Yli 50 000 lisenssipelaajaa ja 350 000 muuta lajin harrastajaa plus pelaajien puolisot, lapset, isät, äidit ja kumminkaimat.

    Olisi luullut, että keväästä lähtien olisi varauduttu siihen, että samalla sekunnilla tuloksia hakee ehkä jopa 30 000 asiasta kiinnostunutta. Kyllä tällaisista asioista päättäjät ovat ihan väärissä hommissa ja väärillä paikoilla. Paljonkos niille maksetaan kuukausipalkkaa seuroilta ja jäseniltä perittävistä maksuista?

  11. Missä laukaisukartta, laukaukset, +/- yms tilastot on? onhan toi ihan naurettavaa että vuoden verran kestää pikkuasiat saada kuntoon.

  12. Onko se nyt niin vaikeeta kasvattaa muistia/prosessoritehoa horisontaalisesti ja/tai vertikaalisesti? Kun komponenttien hinnatkin ovat alhaalla, ei senkään pitäisi olla mikään este lisämuistille ym. Vähän silmiä auki nyt siellä atk-immeiset, tää ongelmahan on ihan selvä ja helposti ratkottavissa!

  13. Oskulta Oskulle: Faktaa. Katso Mobiilipalvelu Roudan henkilöstö ja sitten vaikka Arktiset vedet nettisivua. Routa on muuten sen sponsori. Voit myös vaan googlata Tapani ja Juhani Henriksson.

  14. Vähän syvällisemmät sais nuo tilastot olla pelien osalta. Kun Data kerran on olemassa, niin miksei sitä voi esittää pelitilastojen yhteydessä.

  15. Uusi tulospalvelun näkymä ulospäin on myös ihan hanurista. Kokoonpanoja ei näe järkevästi kuten viime kaudella, ja torjunnat puuttuu kokonaan. Mikä tässä voi olla näin vaikeaa!!!??

  16. Vieläkö haaveillaan media näkyvyyden noususta? Ei näin voi nousta suurien lajien rinnalle kun omalta pöytäkoneeltakaan näe perustietoja ottelusta. Pojot.fi rullaamaan!

  17. Miten on mahdollista, että VIESTINTÄpäällikkö viestii ulospäin ympäripyöreita selityksiä ja jopa osoittaa ettei itsekään tiedä mitä tapahtui (”saattoi kaatuakin lopulta”). Ehkä nämä liiton tekniset osaajat eivät myöskään osaa viestiä ongelmien luonteesta juuri mitään. Joka tapauksessa nyt syntyy vaikutelma että sekä päällikkö että alaiset ovat vielä enemmän pöpelikössä kuin uskoinkaan.

    Viime kaudella tilastojen puutteeseen/toimimattomuuteen ehti jo tottua, mutta tätä kautta ei todellakaan haluaisi vetää samalla kaavalla. Jännä myös huomata, että palaute muutoksista (silloin kun toimivat) on lähes poikkeuksetta negatiivista ainakin täällä Pääkallossa. Miksi muuttaa toimivia juttuja vime vuosilta, jos ei osata/pystytä toteuttamaan yhtä toimivasti ja informatiivisesti?

  18. Amatöörilaji ja amatöörit asialla.
    Suojatut työpaikat ja luottamustehtävät.

    Päättäjät ovat juuri niin hyviä tai huonoja kuin salibandyseurat ovat itse valinneet Salibandyliiton hallitukseen tekemään linjapäätöksiä.

    Nyt olisi aika toimia tilanteen korjaamiseksi, sillä Salibandyliiton hallituspaikat ovat tänä syksynä katkolla.

    Vaikuttakaa oman seuranne kautta.

    PS. viestintäpäällikön tehtävänä on antaa selityksiä, oli ne sitten hyviä tai huonoja, totta tai soopaa

  19. HÖPÖ HÖPÖ ! Tämä on taas liiton selitystä kun hommia ei tehdä kunnolla ja ammattimaisesti. Tämä kaikki johtuu siitä että liitossa asiat tehdään viime tipassa ja sinne päin.

  20. Jep. Tämä viestintäpäällikkö puhuu mustanki valkoiseksi. Homma on vain niin yksinkertainen kuin, että on kaikki liiton touhuihin valittu hommiin vain pelillisin perustein. En ole noita touhuja nähnyt työkkärin listoilla.

  21. Nyt kirjoitat ihan mitä sattuu, sillä esim. viime kevään Ouluun ja Lappeenrantaan kun haettiin liittoon aluevastaavia, niin paikat oli ihan julkisessa haussa, ja tiedän että useita hakijoita haastateltiin ennen valintaa.

  22. Oikeassa olet. Mutta missä nää J-P:n ja Henriksonin ym muiden paikat olin auki. ja vielä jos oikein muistan niin OSKARI SAARI valittin joksikin viskaaliksi – miksi – ei ole juuri näkynyt ????

  23. Koriksessa omaa tuotetta ei ”raiskata”. Uutinen YLEn sivuilta:

    ”Westerholmin mukaan Koripalloliitto ei ole antanut seuroille määräyksiä pääsylippujen hinnoista.

    – Seurakokouksissa olemme kuitenkin puhuneet siitä, että ilmaislippukampanjoita ei tehtäisi. Omaa tuotetta ei lähdetä raiskaamaan antamalla se ilmaiseksi kuluttajille. Pääsylippu pitääkin olla, ja nykyään aikuisten lippu on 10-20 euron välillä, ja 12-13 euroa on minimihinta.

    Westerholmin mukaan korisväellä ei ole varaa nostaa lippujen hintoja näistä summista. Hän sanoo, että lajille pitää saada ensin nykyistä enemmän volyymia.

    – Kun kaikki eivät mahdu halliin, sitten voimme nostaa lippujen hintoja.”