Welhojen joukkue viimeistä silausta vaille valmis – tällä viikolla haetaan joukkueen kunkkua

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

SB Welhojen miesten edustusjoukkue on viimeisiä pelaajia myöten kasassa tulevalle Divari-kaudelle. Päävalmentajan lisäksi joukkueessa nähdään vaihtuvuutta pelaajistossakin, mutta valmennuksen mukaan hallittu määrä.

– Aina on hyvä, että pientä vaihtuvuutta joukkueeseen saadaan. Uudet naamat tuovat uudenlaista meininkiä ja juttuja, Mikko Tiihosen paikan perinyt käskyttäjä Jani Lipsanen sanoo.

Uusimpina tulijoina joukkueeseen saapuvat länsirannikolta Sheriffeistä rightin laituri Joonas Virta ja Welhoihin uusvanhana Top Teamista palaava rightin puolustaja Tomas Hoikkanen (kuvassa).

– Molemmat tuovat kätisyyksien lisäksi joukkueeseen ratkaisuvoimaa ja vaihtoehtoja pallolliseen peliin. Tomas on näyttänyt heti alusta asti, että sopeutuminen vuoden tauon jälkeen joukkueeseen käy helposti, Lipsanen näkee.

– Joonas väläytteli potentiaalia Liminkaa vastaan seitsemällä tehopisteellä. Kun hänkin pääsee paremmin sisään pelitapaan ja tottuu II-divisioonaa kovempaan pelitempoon, on hän varmasti yksi mahdollinen yllättäjä tästä joukkueesta.

Welhot käy tällä hetkellä neuvotteluja vielä yhden pelaajan kanssa, mutta muilta osin joukkue on Lipsasen mukaan tässä.

– Treeniringissä on muutama pelaaja, joiden kanssa tilannetta katsotaan pitkin kautta. He eivät kuitenkaan aloita kautta meidän mukana. En halua kiinnittää liikaa pelaajia, jos ei ole oikeasti mahdollista löytää kaikille riittävästi näyttöpaikkoja tai peliaikaa junioreista, Lipsanen perustelee.

Syyskuun ensimmäisen viikon joukkue mittelee Welho-kunkku kilpailua. Lipsasen mukaan idea joukkueen pelaajien väliseen koitokseen on kopioitu härskisti Sotkamon Jymyn pesäpallojoukkueelta.

– Useamman vuoden ajan olen katsellut sivusta heidän KarraTrophy -kilpailuaan. Siinä on paljon niitä elementtejä, joita itsekin arvostan: itsensä haastamista ja kovaa kilpailua, Lipsanen perustelee.

Maanantai alkoi sisupunnerruksilla, 50 metrin juoksulla ja voimapyörällä. Tiistaina on edessä nopeutta ja räjähtävyyttä mittaavia testejä sekä lajiominaisuuksista syöttötaito. Keskiviikkona testataan maalinteko- ja peittotaitoa ja torstaina mitataan kestävyyttä. Perjantain rästipäivän jälkeen runkosarja paketoidaan lauantaiaamuna parilla yllätyslajilla ja sen jälkeen kisa huipentuu.

– Lopuksi pelataan pudotuspelit mies miestä vastaan hengessä. Mielenkiintoista nähdä, että millä tavalla viikko saadaan vietyä läpi ja kuka on lopulta porukan kylmäpäisin ja kovin jätkä.

Welhojen kunkkukisaa voi seurata Instagramista

Welhot kaudella 2014-2015

Maalivahdit:
Petri Lesch
Roni Tuononen
Joonas Kristiansson

Puolustajat:
Iiro Lankinen ’A’
Iiro Pitkänen
Riku Tuononen
Jonni Koskinen
Roni Väänänen
Joonas Toikkanen
Lauri Heikkinen (Papas)
Aatu Suihkonen (Welhot-akatemia)
Tomas Hoikkanen (Top Team)

Hyökkääjät:
Tero ”Josse” Korhonen
Janne Pitkänen
Olli Taskinen ’C’
Matti Turunen
Aleksi Viinikainen ’A’
Heikki Koivisto
Manu Rytkönen (Pisaba)
Jesper Kauhanen (VehVe)
Henri Putkonen (Welhot-akatemia)
Kalle Keränen (Papas)
Joonas Virta (Sheriffit)
Eero Vepsäläinen (Happee)

Lähde: Welhojen kotisivut