Naiset

Djurgården naisten Champions Cupin voittoon – ”Odotin vähän kovempia vastustajia”

05.10.
2014
0 Kommenttia
0
Naiset
Champions Cup oli Djurgårdensin juhlaa. Kuva: IFF

Champions Cup oli Djurgårdensin juhlaa. Kuva: IFF

Ruotsin mestari Djurgårdens IF IBF otti naisten Champions Cupin voiton näytöstyyliin. Finaalissa Tsekin mestari Vitkovice nöyrtyi lopulta selvästi 2-10 (0-3,0-0,2-7).

Ottelun ratkaisu?
Djurgårdens oli alusta asti Vitkovicea edellä kaikessa, ja vaikka ottelu olikin joukkueiden alkulohkokamppailua tiukempaa vääntöä, ei Vitkovicella ollut eväitä ruotsalaisylivoimaa vastaan. Kolmannessa erässä lukemat repesivät turhankin suuriksi, kun viikon rasituksista väsähtänyt Vitkovice ei enää jaksanut puolustaa riittävän nöyrästi.

Ottelun hahmo?
Ruotsalaisten ykköstykit Emelie Lindström, Sandra Mattson, Ranja Varli, Matilda Sjödin ja kumppanit olivat koko viikon todella hyvässä iskussa, ja myös finaalisssa ykköskenttä herkutteli useita hienoja osumia. Lindström on naisten tämän hetken maailman ykköspelaaja, ja älykäs taituri teki finaalissakin lähes mitä halusi. Tehot 0+4 ja olisipa niitä voinut olla vielä paljon enemmänkin. Turnauksen pistepörssin voitto meni Mattsonin nimiin tehopistein 8+8.

Ottelun puheenaihe?
Djurgårdensille ei löytynyt vastusta Zürichissä koko viikolla. SB-Pro härnäsi ruotsalaisia välierässä oman aikansa, mutta muuten Ruotsin mestari oli täysin omaa luokkaansa jokaisessa ottelussa. Finaalissa Vitkovice oli lauantain myöhäisestä välierästään vielä erityisen väsynyt. Sen kunniaksi on tosin sanottava, että se taisteli kaksi erää aivan osaamisensa ylärajoilla.

Kommentit:
– Parempi voitti, ei kai siinä sen ihmeempää. Kahden erän jälkeen eroa ei ollut kuin kolme maalia, mutta turhan paljon annoimme kyllä päätöserässä. Oma pelaaminen meni koko viikon ihan ok, kaikkeni ainakin annoin kentällä, rajusti raatanut Vitkovice-puolustaja Mirva Laitinen puhalteli pelin jälkeen.
– Tiukempi peli tämä oli kuin se alkulohkon ottelu Vitkovicea vastaan. Meillä on ollut vähän hidas startti kauteen, niin tämä tekee kyllä hyvää. Kyllä voittaminen maistuu aina, vaikka se nyt näin selvästi tulikin. Odotin kyllä Suomesta ja Sveitsistä vähän kovempia vastustajia, mutta ei se vie mitään pois meidän voitolta. Omaan peliin olen kyllä ihan tyytyväinen, hyvältä tuntui, turnauksen tähdistöviisikkoon valittu Djurgårdensin suomalaiskapteeni Laura Mertsalmi myhäili.

Tilastohuomiot:
Vitkovice: Hana Sladeckova 1+1, Denisa Ratajova 1+0
Djurgårdens: Sandra Mattson 3+1, Emelie Lindström 0+4, Matilda Sjödin 2+1, Ranja Varli 2+0, Laura Mertsalmi 1+1

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.